Η Παλιά Αθήνα

Κοιτάξτε ομορφιά και δεν μιλάω για τα κορίτσια στη φωτογραφία. (ok όμορφα είναι και αυτά :D )

Πραγματικά η φωτογραφία είναι λες και έχει τραβηχτεί σε σαλέ στα δάση της Ελβετίας ή σε κάποιο παραθαλάσσιο σημείο σε εξωτικό νησί με πολύ βλάστηση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κοιτάξτε ομορφιά και δεν μιλάω για τα κορίτσια στη φωτογραφία. (ok όμορφα είναι και αυτά :D )

Πραγματικά η φωτογραφία είναι λες και έχει τραβηχτεί σε σαλέ στα δάση της Ελβετίας ή σε κάποιο παραθαλάσσιο εξωτικό νησί με πολύ βλάστηση.
Μάλλον είναι στο Λαγονήσι πλέον Grand Resort Lagonissi.
 
Αυτό το στρογγυλό τέρμα γωνία αριστερά τι να είναι άραγε? Τώρα δεν υπάρχει τίποτε σ' εκείνο το μέρος.
Πρόκειται για αρχιτεκτονικό στοιχείο της στέγης
βλ. https://retromaniax.gr/threads/Η-Παλιά-Αθήνα.18739/post-616966

1660406509114.png

1660407095154.png
πηγή φωτό από το διαδίκτυο

Άποψη του θόλου Δωρίδη από το κτίριο Σίνα.
1660406340012.png
πηγή
 
Τελευταία επεξεργασία:
πώς να μην χρειαζόταν μπαστούνι σε αυτός τους κακοτράχαλους δρόμους.... (κι οι ορειβάτες χρησιμοποιούμε απλώς λέγεται "ορειβατικό μπατόν" και μερικοί μάλιστα δυο, εκτός από τα παιδιά, αυτά δε χρειάζονται.
 
Έτσι που βλέπω ΕΥΔΑΠ και σκάψιμο δίπλα στην Πύλη του Αδριανού πήγε το μυαλό μου στο Αδριάνειο Υδραγωγείο και σ' ένα δηλητηριώδες σχόλιο που είχα διαβάσει σε έναν οδηγό των Αθηνών περίπου σύγχρονο με τη Λίμνη του Μαραθώνα που έλεγε ότι μέχρι τότε οι Αθηναίοι ακόμη όφειλαν το νερό που πίνανε στον Αδριανό :)
 
Κλαίω σκεφτόμενος πόσο διαφορετική θα μπορούσε να ήταν η Αθήνα σε σχέση με τη σημερινή της εικόνα αν δεν υπήρχαν αδηφάγοι εργολάβοι, άπληστοι κληρονόμοι και κάκιστοι πολιτικοί.
 
Εεεε, και όλοι αυτοί οι εσωτερικοί μετανάστες που αφήσανε τα χωριά τους και κατέβηκαν Αθήνα. Βεβαίως μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση για τους λόγους που οδήγησαν σ' αυτή τη μετανάστευση, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπήρχαν τεράστιες ανάγκες στέγασης οι οποίες τελικά δημιούργησαν αυτό το τέρας που λέγεται Αθήνα.

Πάντως η φωτό με έκανε να fantast;v ότι ο δρόμος για τη Λεστινίτσα περνούσε από τις υπώρειες του Λυκαβηττού :)
 
Πίσω
Μπλουζα