Η Παλιά Αθήνα

Η οδός Λυσικράτους που βλέπουμε εδώ, με το Φανάρι του Διογένη στο βάθος, πρέπει να είναι από τους αρχαιότερους δρόμους που παραμένουν σε χρήση. Διάβαζα ένα άρθρο για την περιοχή πριν καιρό (ας είναι καλά το Academia, βοηθάν τέτοια άρθρα να ξεπλυθεί λίγο το μυαλό από το πολύ μηχανικιλίκι) και φαίνεται ότι στην αρχαία Αθήνα υπήρχε δρόμος που οδηγούσε από το μνημείο του Λυσικράτη ντουγρού στην τρύπα της πύλης του Αδριανού, άρα θα πρέπει να είχε ακριβώς την ίδια χάραξη. Η Ιερά οδός δεν ξέρω αν ακολουθεί σε κανένα τμήμα της ΑΚΡΙΒΩΣ την παλιά. Κι όποτε έχω δει χάρτη της περιοχής σε οποιαδήποτε εποχή, τσουπ η οδός Λυσικράτους σ' εκείνο το σημείο. Δηλαδή δεν έχει όνομα, αλλά πάντα υπάρχει ο δρόμος.
 
Ο αεροσταθμός της Αμερικάνικης Βάσης στο Ελληνικό το 1959.

1663499888515.png
πηγή
 
Χμμμμ... αμφιβάλλω. Δεν θα ήταν με το τσιγάρο στο χέρι ο τσολιάς. Δηλαδή θα μπορούσε να είναι μετά το 1936, αλλά δεν μου πάει για φωτογραφία διαφήμισης / προπαγάνδας. Εκτός κι αν είναι κάποιος γνωστός (την εποχή εκείνη) ντυμένος ευζωνάκι.

Επίσης δεν θα ταίριαζε και ο συμβολισμός του πεσμένου κίονα, όταν μάλιστα εκεί δίπλα είχαν ένα σωρό όρθιους να χρησιμοποιήσουν.
 
  • Like
Reactions: PT8
Πόσες εκκλησίες διακρίνετε? Εγώ μετράω 6 (για την 6η δεν είμαι σίγουρος, ο μεντρεσές έχει τρούλους που επέζησαν? Και αν ναι, είναι στη θέση που νομίζω?)
 
Πίσω
Μπλουζα