Παρετήρησα τη διαφήμιση στην φωτογραφία αλλά το μάτι πήγε περισσότερο στο εικονιζόμενο τουριστικό λεωφορείο (τι μάρκας να είναι άραγε.. Magirus Deutz μήπως; )Κάτι μου λέει ότι ο αθόρυβος ανεμιστήρ γραφείου της Braun είναι αυτό εδώ το φοβερό γκατζετάκι του 1961
Α ναι, σωστά, από κεκτημένη ταχύτητα λόγω των πληροφοριών που διάβαζα εκείνη την ώρα έγραψα λάθος τη χρονολογία. Πάντως γι' αυτόν τον τύπο ανεμιστήρα μιλάμε.Το εικονιζόμενο μοντέλο στο απόσπασμα που παρέθεσες είναι του 1970.
Μπορεί να είναι το προγενέστερο μοντέλο HL 1 περισσότερες φωτό εδώ
Έχει αυτό το, ας πούμε, κάλυμμα αλλά κι αυτό μισό είναι. Δεν τα πολυπρόσεχαν αυτά τότε.Κι αναρωτιόμουνα πώς να ήταν το άπτερον Braun. Πλάκα είχε η τουρμπινίτσα. Αλλά δεν είχε τίποτε που να προστατεύει δάχτυλα από το ταχύτατα περιστρεφόμενο τμήμα, οπότε αναρωτιέμαι αν θα πουλιόταν σήμερα.
έχει πολύ μικρή ισχύ ο κινητήρας του ανεμιστήρα (~60 βατ) και πολύ μικρό αριθμό στροφών. ούτε μελανιά δεν σου κάνει (είναι και η τουρμπίνα πλαστική). από την άλλη κάτι κινητήρες του 1 μεγαβάτ που είδαμε στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.... δουλεύαν και με τάση 6 kV (όχι φυσικά με 220 ή έστω 380)Κι αναρωτιόμουνα πώς να ήταν το άπτερον Braun. Πλάκα είχε η τουρμπινίτσα. Αλλά δεν είχε τίποτε που να προστατεύει δάχτυλα από το ταχύτατα περιστρεφόμενο τμήμα, οπότε αναρωτιέμαι αν θα πουλιόταν σήμερα
Προφανώς το κτήριο που υπήρχε κατεδαφίστηκε και για τεχνικούς λόγους έμεινε ο τοίχος για να μην υποχωρήσει ο αντίστοιχος του διπλανού κτηρίου. Το αρχιτεκτονικό στοιχείο της αψίδας μάλλον ήταν διακοσμητικό και πιθανό να φιλοξενούσε κάποια ερμάρια ή και απλά ράφια.Τι να είναι αυτό το αψιδωτό εξόγκωμα στην πλευρά του κτηρίου πάνω από το στοίχημα;
Αχά!!! Άρα ανήκε στο ανύπαρκτο πλέον. Για κάποιο λόγο μου φάνηκε ότι ανήκε στο υπαρκτό σε κάποιου είδους φωταγωγό.Προφανώς το κτήριο που υπήρχε κατεδαφίστηκε και για τεχνικούς λόγους έμεινε ο τοίχος για να μην υποχωρήσει ο αντίστοιχος του διπλανού κτηρίου. Το αρχιτεκτονικό στοιχείο της αψίδας μάλλον ήταν διακοσμητικό και πιθανό να φιλοξενούσε κάποια ερμάρια ή και απλά ράφια.
Η Ερμού δρόμος! Άραγε πόσοι την θυμούνται δρόμο;
Ε, τελικά ανήκεις στην παλιά Αθήνα όντως, και όχι τίποτα άλλο ετοιμαζόμουν να σου γράψω και κοπλιμάν που έλεγε και η γιαγιά μου, του στυλ "μπα σώπα καλέ, νέος και μοντέρνος είσαι σε μια σύγχρονη Αθήνα".Την Ερμου
Εγώ. Για την ακρίβεια, τη θυμάμαι μόνο έτσι, αφού την πεζοδρόμησαν μετά που έφυγα (και χωρίς να με ρωτήσουν κι όλας), κι όταν έρχομαι στην Ελλάδα λίγο μένω Αθήνα και σπανιότατα πάω κέντρο, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Σιχαινόμουνα να οδηγώ σ' αυτήν όπως και σ' όλους τους δρόμους της περιοχής, κυρίως λόγω των πεζών που κυκλοφορούσαν κατα ορδές.