Η Παλιά Αθήνα

Αυτές οι πολύ παλιές φωτογραφίες δείχνουν πόσο επιβλητικά ήταν κάποια κτήρια όταν φτιάχτηκαν, πριν χαθούν ανάμεσα στις ψηλότερες πολυκατοικίες που τα περιστοιχίζουν τώρα. Και καλά η Βουλή κάπως σώζεται ακόμη λόγω Εθνικού Κήπου και πλατείας Συντάγματος, αλλά οι δύο Μητροπόλεις πνίγονται. Ειδικά η ορθόδοξη, λόγω του σημείου που είναι, αλλά και γιατί είναι πολύ ψηλότερη.
 
Η πισίνα του Χίλτον ποιός ξέρει πότε. Πίσω βλέπουμε την Μιχαλακοπούλου με νεόκτιστες πολυκατοικίες και την καφετέρια "Λυχνάρι" που μάλλον υπήρχε εκεί από αρχαιοτάτων χρόνων. Αντιθέτως δεν βλέπουμε το ξενοδοχείο "Κάραβελ" που όπως διαβάζω ολοκληρώθηκε το1975.
 
Τώρα βλέπω εκεί είναι ένα "Royal Greek Souvlaki" (είπε κανείς "αρχοντοχωριατισμός"? Αν και υποψιάζομαι εκεί που έχουν πάει οι τιμές μόνο royals και μάλιστα από μεσανατολίτικες χώρες μπορούν να αγοράσουν souvlaki). Ωστόσο έχω έντονα την εντύπωση ότι την εποχή που κυκλοφορούσα εκεί υπήρχε για λίγα χρόνια ένα ντονατάδικο. Τα ντόνατς ήταν καινουργιο πράμα και ήταν πολύ της μόδας τότε. Σίγουρα υπήρχε, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ήταν εκεί. Αλλά πρέπει να ήταν το γωνιακό διότι το έβλεπα καλά και όταν πηγαίναμε "μέσω Πανεπιστημιουπόλεως". Αν και θυμάμαι κι ένα όνομα, μπορεί να το έχω μπερδέψει κι έτσι δεν το γράφω εδώ, μην μάθουν πράγματα λάθος οι ιστοριοδίφες του μέλλοντος που θα διαβάζουν το RM. Δεν ξέρω όμως πόσα χρόνια κράτησε διότι αργότερα όταν ερχόμουνα για διακοπές Ελλάδα δεν θυμάμαι να το έβλεπα πια.
 
Στην Αθήνα είναι μόνο η Πλατεία Λαυρίου. Το υπόλοιπο Λαύριο είναι πολύ μακρυά.
 
Πίσω
Μπλουζα