Στο βάθος του δρόμου, μετά την στροφή, στο ύψος των Χαυτείων και δίπλα από το φαρμακείο του Μαρινόπουλου, διακρίνεται η πράσινη τέντα από το ζαχαροπλαστείο "Ρωσικόν".Δεν μπορώ να ξεχάσω την γεύση από τα μελωμένα, γεμιστά με καρύδι, κρουασάν του και τις υπέροχες σιροπιαστές σπανιόλες του. Δεν μπόρεσα να ξαναβρώ τις γεύσεις αυτές πουθενά. Αναφέρομαι στα μέσα της δεκαετίας του ΄70.Δεν ξέρω αν κάποιος από τα μέλη έχει την εμπειρία και την ίδια άποψη. Θα χαιρόμουν πολύ.
είχα πάντα τη απορία, η Αθήνα είχε πάντα υπόγεια δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος; (Βασικά μέσης και χαμηλής τάσης, κυρίως χαμηλής). Μήπως κανείς ξέρει πότε έγινε η υπογειοποιήση; Στο Ηράκλειο, προχωράει με ρυθμό χελώνας, πρόσφατα βάλαν σε σπιτάκι (μεταλλικό) τους δυο μετασχηματιστές (μέσης/χαμηλής τάσης) της γειτονιάς μου και όλα τα κλαπατσίμπαλα τους, αποζεύκτες, ασφαλειοαποζέυκτες, ακροκέφαλές κλπ γιατί λόγω του ότι η θάλασσα είναι πολύ κοντά και λόγω της αρμύρας οι μονωτήρες της μέσης τάσης κυρίως βραχυκυκλώνανε και κάναν μπουμ και είναι και πολύ κοντά σχολείο, το Ευρωπαϊκό.
Στην ίδια ακριβώς φωτογραφία φαίνεται το κτίριο όπου είχε το γραφείο του ο πατέρας μου για πάνω από 45 χρόνια! Ήταν απέναντι και διαγωνίως του "Ρωσικόν", στο ύψος της Μπενάκη. Εννοείται ότι το ζαχαροπλαστείο το είχαμε πολλάκις τιμήσει αν και οι αναμνήσεις μου είναι αρκετά θολές. Πρέπει να έκλεισε πολύ νωρίς στη δεκαετία του 80΄.Στο βάθος του δρόμου, μετά την στροφή, στο ύψος των Χαυτείων και δίπλα από το φαρμακείο του Μαρινόπουλου, διακρίνεται η πράσινη τέντα από το ζαχαροπλαστείο "Ρωσικόν".Δεν μπορώ να ξεχάσω την γεύση από τα μελωμένα, γεμιστά με καρύδι, κρουασάν του και τις υπέροχες σιροπιαστές σπανιόλες του. Δεν μπόρεσα να ξαναβρώ τις γεύσεις αυτές πουθενά. Αναφέρομαι στα μέσα της δεκαετίας του ΄70.Δεν ξέρω αν κάποιος από τα μέλη έχει την εμπειρία και την ίδια άποψη. Θα χαιρόμουν πολύ.
Φιλώτα και Ιώνων στα Άνω Πετράλωνα (διακρίνεται ευκρινέστατα στο άνω δεξί μέρος της φωτογραφίας, η πινακίδα της οδού Φιλώτα).
Σο βάθος διακρίνεται το Ζάππειο. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη στον Λόφο Αρδηττού (είναι πεζόδρομος και δεν έχει street view).
Οδός Ερμού : διακρίνεται ο Ιερός Πανεπιστημιακός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα).
Πολυκατοικία επί των οδών Κηφισίας 30 και Φωκίδος 1 .
Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων, μπροστά μας η συμβολή Ευριπίδου & Αριστείδου.