laura ingalls
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 5.111
Η Πανεπιστημίου δεν φαίνεται πολύ στενή ή ειναι εντύπωσή μου;
Αυτό μου μοιάζει πολύ λογικό. Η παλιά φωτό είναι σίγουρα πριν το 1865 που εγκαινιάστηκε ο Άγιος Διονύσιος και υπήρχαν κήποι / περιβόλια / στάνες / λαγκαδιές στην περιοχή, οπότε είναι πολύ πιθανό να φάρδυναν τον δρόμο αργότερα σε βάρος τους. Άλλωστε το 65 από τα άλλα γνωστά κτήρια της Παν/μίου μόνο το Πανεπιστήμιο υπήρχε, και η Ακαδημία ήταν στην καλύτερη περίπτωση γιαπί. Οπότε τότε μια τέτοια φαρδιά λεωφόρος θα ήταν "άχρηστη" (με τη στενομυαλιά που ακύρωσε τα φιλόδοξα αρχικά σχέδια των Κλεάνθη-Schaubert).Όχι κατάλαβα ότι είναι η Σίνα. Μπορεί να φταίει όντως η προοπτική της λήψης. Παρόλα ταύτα βρήκα μια φωτογραφία όπου η Πανεπιστημίου μοιάζει να είναι πιο στενή. Ή τα πεζοδρόμια τουλάχιστον. Ίσως πήραν από τις πρασιές και τους κήπους των παλιών κατοικιών και το κάναν πεζοδρόμιο.
Νομίζω ότι κάπου έγραφε κοντά στην αρχαία αγορά.από πού;
Νομίζω ότι σωστό είναι αυτό που λες. Υπάρχουν διάφορες φωτογραφίες της πλατείας Συντάγματος από τις δεκαετίες '10 και '20 και φαίνονται καθαρά οι μεταλλικές αψίδες που ενώνουν τους φανούς περιμετρικά της πλατείας. Μια τέτοια φωτογραφία του 1913 είναι και αυτή (μπορεί να την έχουμε αναρτήσει ξανά).Το ρολόι θα πρέπει να ήταν χαρακτηριστικό τότε αλλά δεν μου λέει τίποτε. Έτσι που το βλέπω μου έρχεται Σύνταγμα και Ερμού αλλά δεν ξέρω γιατί.