Η Παλιά Αθήνα

Εδώ στα δεξιά πρέπει να βλέπουμε το κτίριο της ΓΣΕΕ στη διασταύρωση Πατησίων και Αλεξάνδρας, ποιός ξέρει ποιά χρονολογία.
 
Είχε κυκλική διαδρομή στην Πλατεία Αιγύπτου τω καιρώ εκείνω? Το μεσαίο κομμάτι της Πατησίων μοιάζει μονόδρομος.
 
Πλατεία Μοναστηρακίου Ιερός Ναός Παναγίας Παντανάσσης
Επίσης στο street view διακρίνεται το πολυόροφο κτίριο πίσω δεξιά στην φωτογραφία του 1972
 
Προορισμός η εξωτική τότε Βουλιαγμένη (τότε ένα μικρό ψαροχώρι και σήμερα μία από τις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας όσον αφορά την αξία των ακινήτων) όπως μαρτυρά και η πινακίδα στην μετώπη του λεωφορείου με αρ. κυκλοφορίας 33676.
 
Από κάπου περιμένω να προβάλει ο Ορέστης Μακρής με τις κόρες του να πάνε για μπάνιο.
 
" 1957. Αρχαιολογικός χώρος Αγοράς. Οικία Κωλέττη.
Η οικία της γηραιάς Κυρίας (Χριστίνα Καλογερίκου), στην ταινία "Το Αμαξάκι" του Ανέστη (Ορέστης Μακρής). Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Αγοράς. Πολυγνώτου 13 " . Πηγή : σελίδα στο FB - Η Αθήνα από το 19ο αιώνα

235128015_3353663104860502_5376549372377132487_n.jpg
 
Capture.PNG
Τι ωραία πούλμαν που υπήρχαν τότε.
Αν και δεν νομίζω οτι θα ηταν και πολύ ευχάριστα με αυτά τα μικρά παραθυράκια πάνω απο το κεφάλι σου εν μέσω καλοκαιριού !
 
Σίγουρα είναι η Παλιά Βουλή - τότε η κανονική Βουλή. Αλλά εμένα την προσοχή μου τραβήξανε οι δυο τσολιάδες μπροστά. Νέοι με κάτασπρες και ομοιόμορφες φουστανέλλες, ισως να ήταν μέλη της φρουράς όπως λεγόταν τότε (ανακτορική? βασιλική?) αλλά τι γυρεύανε ντυμένοι με τη στολή τους εν μέση αγορά? Τότε σίγουρα υπήρχαν και τμήματα ευζώνων στο στρατό, αλλά αυτές δεν μοιάζουν για στρατιωτικές στολές. Στην επαρχία πολλοί γέροι φορούσανε φουστανέλλες για κανονικά ρούχα αλλά όχι η χρυσή νεολαία στην Αθήνα. Μοιάζουν με δυο νέους της εποχής μας που βάλανε τσολιαδίστικα και βγήκαν βόλτα και το καταδιασκεδάζουν μάλιστα. Η φωτογραφία λέει μια ιστορία και δεν έχουμε ιδέα γι' αυτήν.
 
Πίσω
Μπλουζα