Αναρωτιέμαι πώς θα λέγεται πλέον η περιοχή αφού το ξενοδοχείο έχει αλλάξει όνομα και χέρια (και γενικά του έχουν αλλάξει τα φώτα).
Η περιοχή είναι Ιλίσια, ασχέτως αν με την ανέγερση του ξενοδοχείου Χίλτον το κομμάτι της πέριξ αυτού είχε πάρει το όνομά του.Αναρωτιέμαι πώς θα λέγεται πλέον η περιοχή αφού το ξενοδοχείο έχει αλλάξει όνομα και χέρια (και γενικά του έχουν αλλάξει τα φώτα).
Στα δεξιά της φωτογραφίας στη θέση του όμορφου διώροφου επί των οδών Γριβογιώργου, Χατζηγιάννη Μέξη και Σισίνη σήμερα υπάρχει το Μέγαρο Μέξη όπου μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων στεγάζονται οι πρεσβείες της Αυστραλίας και της Νορβηγίας.
Κι εγώ Ιλίσια έμενα άπειρα χρόνια και πάντα με ρωτούσαν: Ιλίσια πού; Ιλίσια στο άλσος; Ιλίσια πίσω από το Χίλτον; ή Ιλίσια κοντά στα νοσοκομεία (Αιγινήτειο, Ευγενίδειο, Λευκός/Κυανούς Σταυρός κλπ.) Τώρα τι θα ρωτάνε; Ιλίσια πίσω από το Ilisian? Μετά από 60 χρόνια που ήταν εκεί άντε τώρα να συνηθίσεις το καινούργιο όνομα (το δικό του και της γειτονιάς).Η περιοχή είναι Ιλίσια, ασχέτως αν με την ανέγερση του ξενοδοχείου Χίλτον το κομμάτι της πέριξ αυτού είχε πάρει το όνομά του.
Οδηγούμενη από την πινακίδα της εφημερίδας "ο Πελασγός της Κορυτσάς" και αυτής της "Εφημερίδας Αθηνών", και έχοντας την αίσθηση ότι έχω βρεθεί σ' αυτό το σοκάκι έστω και κατά πολύ αλλαγμένο (μου έχει συμβεί αρκετές φορές σ' αυτό εδώ το θρεντ), έκανα τις απαραίτητες ανασκαφές στο διαδίκτυο.
Εγώ από το '01 μέχρι το & το '16 χρησιμοποιούσα το αίθριο ως "απομόνωση" για να κάνω διάλειμμα από την υπηρεσία μου και να φάω κάτι στα γρήγορα. Πλέον, διέρχομαι καμιά φορά και θυμάμαι τότε που ήμουν -πιο- νέος, ωραίος και με πολύύύ περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητά μου.Χρησιμοποιούσα την στοά για να "κόβω" δρόμο