Η αναγέννηση ενός έθνους (1990)

Καλησπέρα από μια ακόμα θαυμάστρια της σειράς! Ψάχνοντας πριν 2-3 μήνες στο internet για τον ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντή, διάβασα ότι είχε πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη σειρά. Διαβάζοντας την υπόθεση της σειράς κινήθηκε το ενδιαφέρον μου, όντας φανατική ρομαντική και λάτρης της εποχής που απεικονίζεται... Δυστυχώς δεν μπορούσα να τη βρω πουθενά μέχρι που ανακάλυψα το Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ και ενθουσιάστηκα.

Είναι πραγματικά υπέροχη σειρά και ο Γιώργος Κωνσταντής είναι πάάάρα πολύ ωραίος... Η συμπρωταγωνίστρια του απλά συμπαθητική, στο τέλος γλυκαίνει και είναι λίγο καλύτερη... Ο μπαμπάς της είναι απλά απαράδεκτος, αν και μπορώ να καταλάβω ότι είναι απλά άνθρωπος της εποχής του. Ο δημοσιογράφος Στρατής είναι γλυκύτατος και έχει πολύ πλάκα... Εξαιρετικά συμπαθητική είναι και η Άσπα, γνήσια φεμινίστρια και πολύ δυναμική, καμία σχέση δηλαδή με την ξαδέρφη της, τουλάχιστον στην αρχή γιατί μετά η Σοφία ωριμάζει αρκετά. Το ιστορικό υπόβαθρο της εποχής είναι πολύ ενδιαφέρον και βλέπουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας σε βάθος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλώς μας ήρθες!

Κι εγώ στο "Η αναγέννηση ενός έθνους" έκανα το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ :)

Να λοιπόν που οι καλές δουλειές της παλιάς τηλεόρασης δεν ξεχνιούνται και το ρομάντζο Μάνου Χτενιάδη και Σοφίας Μαυρογεώργη επιμένει να έχει οπαδούς σε πείσμα των χρόνων που πέρασαν, των άσχημων φουστανιών, των αργών διαλόγων και της κάπως "σβησμένης" πρωταγωνίστριας :) .

Καλή συνέχεια στο retromaniax. Έχεις ν' ανακαλύψεις πολύ πράγμα :flower:
 
Μια αγαπημένη σειρά της τηλεόρασης προβάλλεται στην ΕΤ1 καθημερινά στις 11 το πρωί σε επανάληψη (σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΤ1).
 
retrofan είπε:
Σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένη! Βρήκα τους άλλους δύο ανθρώπους στην Ελλάδα που θυμούνται τη συγκεκριμένη σειρά :)
Τον Μάνο τον έπαιζε ο Γιώργος Κωνσταντής, που περίμενε πολλά χρόνια για να πάρει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο (στο "η ώρα η καλή" και στο "λατρεμένοι μου γείτονες"). Η ηθοποιός που έπαιζε τη Σοφία νομίζω ότι λεγόταν Λίλιαν Δημητρακοπούλου και μετά από αυτή τη σειρά την είδα μόνο σε έναν μικρό ρόλο στο "κάποιος να την προσέχει" με τη Ντενίση και τον Γκλέτσο και μετά χάθηκε. Η δόλια δε είχε το πιο απαράδεκτο ντύσιμο απ' όλες στη σειρά και το πιο απαράδεκτο χτένισμα. Ακόμα θυμάμαι ένα πανάσχημο άσπρο φουστάνι που την βάζανε να φοράει συχνά :xm:
Η Λιλιαν πλεον ασχολται με την σκηνοθεσια και την συγγραφη . Εχει γραψει δικα της θεατρικα εργα το ενα μαλιστα παιζοταν φετος το χειμωνα στο θεατρο Αλμα. Επισης ηταν στη συγγραφικη ομαδα απο τα κλεμμενα ονειρα. Εδω και περιπου 10 χρονια ειναι σκηνοθετης στο θεατρικου του Βυρωνα. Αυτα!!!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα