Η απόδραση (1987 ΕΡΤ)

Μόλις τελείωσα το 1ο επεισόδιο. Εκ πρώτης όψεως μπορώ να πω ότι μου άρεσε, αν και ήταν κάπως ανιαρό, διότι σε πολλές σκηνές υπήρχε μόνο μουσική υπόκρουση και όχι ομιλίες των ηθοποιών. Σκηνοθετικά είναι αρκετά καλή ενώ στο θέμα των ηθοποιών ο Πρέκας πείθει ως δραπέτης και ο Τσιτσόπουλος μου κολλάει πολύ για αστυνομικός. Ες αύριον η συνέχεια.
και ο νικος ο λυκομητρος ειναι παντα εγγυηση
 
προσωπικα δεν με πειθει ο τροπος και ο λογος που ο συνθετης στηριξε τον δολοφονο
 
Πάει και το 3ο επεισόδιο. Δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, δυστυχώς... Πολύ αργόσυρτη σειρά με αρκετές άσκοπες σκηνές, ενώ δεν συμβαίνει και τίποτα σπουδαίο εν τη εξελίξει της υπόθεσης... Τέλος πάντων, η συνέχεια θα το δείξει.
 
Μόλις ολοκληρώθηκε η, μετά από πολλά χρόνια, επαναπροβολή της σειράς.

Πέραν των ερμηνειών που, μηδεμίας εξαιρουμένης, μου άρεσαν, δεν μπόρεσα να βρω κανένα άλλο θετικό, δυστυχώς... Αργόσυρτη ροή με αρκετές άσκοπες και αχρείαστες σκηνές, μακρόσυρτοι αργοί διάλογοι που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση της σειράς, εντελώς αδύναμο storyline, παντελής έλλειψη πιστολιδίων, κυνηγητών, δράσης εν ολίγοις, και γενικά όλων των στοιχείων που περιμένει ο θεατής από μια αστυνομική σειρά, με τέτοιον τίτλο, κιόλας!

Όσο για το τέλος, τι να πω; Ότι το βρήκα εντελώς ανιαρό, μουντό, άνευρο και πως αφήνει ερωτηματικά; Ο Γάσπαρης τι απέγινε; Τον συνέλαβαν ή τον άφησαν να φύγει; Συνελήφθησαν όλα τα μέλη της συμμορίας ή όχι; Η Φωτεινή τελικά τα έφτιαξε μαζί του, ακόμα και αν τον έβαλαν φυλακή; Η δε τελευταία σκηνή, εντελώς ξεκούδουνη. Ο Γιαβέλης παραιτήθηκε από το Σώμα και έκατσε στο σπίτι του μόνος του να δει το "Όσα Παίρνει ο Άνεμος" πίνοντας ένα ποτήρι γάλα; Εντελώς κουφό!

Τελικό συμπέρασμα: Μάπα το καρπούζι.

3/10 με πολλή επιείκεια.
 
Την είδα όλη τη σειρά και το τελευταίο επεισόδιο. Από τις χειρότερες αστυνομικές σειρές που έχω δεί, αν μπορούμε αυτή τη σειρά να την ονομάσουμε αστυνομική! Ειδικά το τελευταίο επεισόδιο ήτανε σκέτη απογοήτευση με κανένα ενδιαφέρον και το σενάριο να μπάζει από παντού! Πολύ προχειρότητα, καμιά αγωνία, κάνενα μυστήριο! Οι ηθοποιοί ήτανε καλοί, αλλά το σενάριο και η σκηνοθεσία κατώτερη των περιστάσεων! Σκέτη απογοήτευση η σειρά!
 
Την είδα όλη τη σειρά και το τελευταίο επεισόδιο. Από τις χειρότερες αστυνομικές σειρές που έχω δεί, αν μπορούμε αυτή τη σειρά να την ονομάσουμε αστυνομική! Ειδικά το τελευταίο επεισόδιο ήτανε σκέτη απογοήτευση με κανένα ενδιαφέρον και το σενάριο να μπάζει από παντού! Πολύ προχειρότητα, καμιά αγωνία, κάνενα μυστήριο! Οι ηθοποιοί ήτανε καλοί, αλλά το σενάριο και η σκηνοθεσία κατώτερη των περιστάσεων! Σκέτη απογοήτευση η σειρά!
Πραγματικά, ενώ μου ήταν πολύ αναμενόμενη λόγω της θεματολογίας της, του τίτλου και των ηθοποιών και έκατσα και την έγραψα κιόλας για να την κρατήσω στο αρχείο μου (πλην του επεισοδίου 8 που οι βλάκες της ΕΡΤ το πρόβαλαν στις 01:00 λόγω ζωντανής μετάδοσης αγώνων και δεν ήξερα ότι θα προβληθεί), αισθάνομαι ότι έχασα 12 ώρες από τη ζωή μου. Άνευρη σειρά, "επίπεδο" σενάριο και σκηνοθεσία, ένα ανοσιούργημα γενικά... Υπήρχαν στιγμές που απλά κοιτούσα το κινητό μου καθώς έχανα το ενδιαφέρον μου. Την είδα μόνο και μόνο για να "τη δω", για κανέναν άλλον λόγο πέραν του 1ου επεισοδίου.

Κρίμα.
 
Παντως πρεπει να ειχαν γκριμιστει φουρνοι...Κωστας Πρεκας σε μια καταπρασινη ΕΡΤ...
 
Παντως πρεπει να ειχαν γκριμιστει φουρνοι...Κωστας Πρεκας σε μια καταπρασινη ΕΡΤ...

Είχε ξαναπαίξει σε σίριαλ ο Πρέκας στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, το 1982 στην ΥΕΝΕΔ λίγο πριν αποστρατιωκοποιηθεί, στο σίριαλ του Ξενόπουλου Ανάμεσα σε τρείς Γυνάικες, το οποίο και σώζεται!
 
Πάντως τη σειρά αυτή δεν θέλω να την ξαναδώ ούτε για αστείο! Έχω σειρές στο αρχείο κυρίως παλιές αστυνομικές του Λειβαδίτη και του Μαρή που τις βλέπω και τις ξαναβλέπω, χωρίς να κουράζομαι, γιατί είναι καλογυρισμένες, με καλό σενάριο, πλοκή και αγωνία. Από τις σειρές που έχουνε γυριστεί από το 1981 και μετά και δεν έχω δεί και σώζονται και θέλω να τις δώ είναι: η πρώτη του Μαρή στην τηλεόραση το Μυστικό του Άσπρου Βράχου στην παλιά ΥΕΝΕΔ (1982), Το Δίχτυ (1983) με Γιάννη Αργύρη, Γαλανό και Ναθαναήλ, Η Απέναντι Όχθη με Νικήτα Τσακίρογλου (1983) που έχει να παιχτεί πάρα πολλά χρόνια σε επανάληψη, Η Παγίδα αστυνομική σειρά του 1986 με Αρζόγλου και την Κούρσα του Θανάτου αστυνομική του 1982 με Γιώργο Φούντα. Λυπάμαι πολύ που δεν σώζεται η πολύ καλή αστυνομική σειρά μυστηρίου η Λάμψη των Άστρων που έχει προβληθεί πρόσφατα σε επανάληψη μόνο το δεύτερο επεισόδιο, καθώς τα υπόλοιπα έχουν σβηστεί! Ευτυχώς έχω το βιβίο του συγγραφέα Τάκη Χατζηαναγνώστου και θέλω να το διαβάσω!
 
Πάντως τη σειρά αυτή δεν θέλω να την ξαναδώ ούτε για αστείο!
Το αυτό και από εμένα! Θα την κρατήσω μόνο για το αρχείο μου, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να την ξαναδώ γιατί τη βαρέθηκα...

Έχω σειρές στο αρχείο κυρίως παλιές αστυνομικές του Λειβαδίτη και του Μαρή που τις βλέπω και τις ξαναβλέπω, χωρίς να κουράζομαι, γιατί είναι καλογυρισμένες, με καλό σενάριο, πλοκή και αγωνία.
Ισχύει απόλυτα αυτό που λες! Έχω δει αρκετές φορές την τριλογία Μαρτέλη, την "'Εκτη Εντολή", τη "Δίκη" και την "Οργή των Θεών" και δεν τις βαρέθηκα ούτε μία φορά, αντιθέτως τις παρακολουθούσα με μεγάλο ενδιαφέρον κάθε φορά! Επίσης, και τον "Φόνο Χωρίς Ταυτότητα" τον έχω δει αρκετές φορές και ποτέ δεν βαρέθηκα, δείγμα του πόσο ποιοτική σειρά είναι!

Η Παγίδα αστυνομική σειρά του 1986 με Αρζόγλου και την Κούρσα του Θανάτου αστυνομική του 1982 με Γιώργο Φούντα.
Αυτές τις δύο θέλω και εγώ να τις δω πάρα πολύ!


Εν ολίγοις περί "Απόδρασης": τζάμπα ο ενθουσιασμός...
 
Αρμαγεδδών θα σου προτείνω και το " Η αγάπη της γάτας " (1991-92) . Πολύ δυνατή αστυνομική.

Rio είναι αγαπημένη μου σειρά και όλως τυχαίως την ξαναβλέπω πάλι αυτήν την περίοδο! Φοβερή αστυνομική σειρά, με πλοκή, ανατροπές και αγωνία, γυρισμένη στη Λεμεσό!
 
Πίσω
Μπλουζα