Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα σε έγχρωμη έκδοση!!!!

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
612
το ειδα πριν απο λιγο στις 10 μαρτιου με αφορμη τα 50 χρονια καραγιαννης-καρατζοπουλος θα κυκλοφορησει στους κινηματογραφους το η δε γυνη να φοβηται τον ανδρα σε εγχρωμη εκδοση ειλικρινα δεν ξερω πως καταφεραν αυτο το αποτελεσμα αλλα ειναι απιστευτο.....
 
Για επιχρωμματισμένο φιλμ είναι πολύ καλή η ποιότητα της εικόνας, τα χρώμματα δεν μοιάζουν και τόσο ψεύτικα. Αλλά δεν μου αρέσει η ιδέα, δεν λέω, είναι ενδιαφέρον να βλέπεις τί χρώμμα κρυβεται πίσω από τις ταινίες αυτής της εποχής, δεν είναι η εικόνα όμως που κάνει μια ταινία ωραία που να σου μένει στο μυαλό.
 
οπως πληροφορηθηκα αυτη η αλλαγη κοστιζει 3 χιλιαδες ευρω το λεπτο γιατι γινεται καρε-καρε επισης εμαθα οτι θα γινει και με αλλες ταινιες προφανως ειναι ο τροπος να επιβιωσουν παλιοι διανομεις γιατι αν κρινω απ τα εργα που γυριζονται τωρα αφηστε το καλυτερα....
 
3.000 το λεπτό; Είναι εξωφρενικό ποσό, ολόκληρη η ταινία θα πρέπει να κόστισε γύρω στα 270.000-300.000 ευρώ! Πολύ πιό ακριβό απ' το να γυρίσουν μια νεα ταινία!


Όσο για την ποιότητα στις σημερινές ταινίες, στο χέρι τους είναι να την αλλάξουν, είναι θέμα ερμηνίας και σεναρίου, όχι εικόνας.
 
θανος είπε:
οπως πληροφορηθηκα αυτη η αλλαγη κοστιζει 3 χιλιαδες ευρω το λεπτο γιατι γινεται καρε-καρε επισης εμαθα οτι θα γινει και με αλλες ταινιες προφανως ειναι ο τροπος να επιβιωσουν παλιοι διανομεις γιατι αν κρινω απ τα εργα που γυριζονται τωρα αφηστε το καλυτερα....

3.000 ευρώ επί 90 λεπτά μέσο όρο η ταινία (η ταινία που αναφερόμαστε είναι παραπάνω...) μας κάνει 270.000 ευρώ!!! Μου κάνει υπέρογκο ποσό που με τίποτα δε θα γίνει απόσβεση...
 
Δεν ξέρω αν μου αρέσει η όχι.... :xm:

Από την μία μου αρέσει που το αποτέλεσμα δεν φαίνεται και 100% "ρεαλιστικό" και έχει μία καθαρή ρετρό αισθητική (Πχ μου θυμίζει κάποιες παλιές φωτογραφίες που τις χρωμάτιζαν με το χέρι.), αλλά και από την άλλη μου φαίνεται ότι "καταστρέφει" και την αυθεντική ταινία.. Και δεν θα ήθελα αυτή η κόπια να αντικαταστήσει την αυθεντική ασπρόμαυρη.

Τώρα για το κόστος, το πως γίνεται στις ταινίες, αν και κάπου πάει το μυαλό μου, δεν το έχω ψάξει... Αλλά στις φωτογραφίες θέλει αρκετή δουλειά, και δεν είναι και ότι πιο εύκολο (Τουλάχιστον οι τεχνικές που ξέρω εγώ... :p Αν και βασικά σαν τεχνική - ιδέα είναι απλό, το δύσκολο και κουραστικό είναι να δουλέψεις κάτι με πάρα πολλές λεπτομέρειες.).

Τώρα ΑΝ γίνεται η ίδια διαδικασία σε 1-1 όλα τα καρέ, τα 3000?/1' δεν φαίνεται και τόσο παράλογο ποσό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Crimson Moonlight είπε:
Αλλά δεν μου αρέσει η ιδέα, δεν λέω, είναι ενδιαφέρον να βλέπεις τί χρώμμα κρυβεται πίσω από τις ταινίες αυτής της εποχής, δεν είναι η εικόνα όμως που κάνει μια ταινία ωραία που να σου μένει στο μυαλό.[/color]
Σε μια ταινια η εικονα ειναι πολυ βασικο,δεν ειναι το μονο,αλλα ειναι σημαντικο...Σε αυτο που ειδα εχει γινει πολυ καλη δουλεια και σαφως δεν χαλαει την ταινια, ιδιως σε συγκριση με προσθηκες και κοψιματα-ραψιματα...
 
Lol με 30 χρονια καθυστερηση μπαινει και η Ελλαδα στο παιχνιδι του Colorization,δυο πραγματα τα χρωματα που βλεπουμε ανηκουν στην φαντασια του "χρωματιστη" εκτος αν υπαρχουν φωτος για reference και βου ο σκηνοθετης οταν γυριζε τις ταινιες ειχε υποψην του το αποτελεσμα να φαινεται καλο σε ασπρομαυρο εξου και κανονιζε φωτισμους και ντεκορ αναλογα.


Εμενα μου αρεσει παντως.
 
Ενδιαφέρουσα θα ειναι η εγχρωμη εκδοχη της ταινιας...
 
Εγώ πάντως ήμουν και είμαι κατά των επιχρωματισμών ασπρόμαυρων ταινιών (όλων των ταινιών). Θα με ενδιέφερε να δω το αποτέλεσμα (αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα μου αρέσει, στην καλύτερη περίπτωση να με αφήσει αδιάφορο) αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πλήρωνα εισιτήριο για να το δω στον κινηματογράφο. Ελπίζω πάντως να συνεχίσει να υπάρχει και η αυθεντική ασπρόμαυρη εκδοχή.
 
Κι εμένα μου άρεσε. Θα ήθελα να δω και άλλες μελλοντικά. Πως είδαμε δηλαδή το Night of the living dead σε 2 εκδοχές...
 
Μην φοβαστε, δεν νομιζω να φτασουν στο σημειο να καταστρεψουν την αυθεντικη Α/Μ κοπια. Ελπιζω τουλαχιστον!

Το ιδανικο θα ηταν να κυκλοφορησει σε Blu-ray και μεσα στο δισκακι να υπαρχουν και οι δυο εκδοχες, η αυθεντικη (οχι βεβαια η αισχρη "τηλεοπτικη εκδοση") και η επιχρωματισμενη. Δυστυχως κραταω μικρο καλαθι, καθως ακομα περιμενουμε να κυκλοφορησουν σε HD οι (απο καιρο) αποκατεστημενες κοπιες της Finos Film...

Φαινεται οτι εχει γινει προσεγμενη δουλεια και μου αρεσει το αποτελεσμα, για να γκρινιαξω ομως και λιγο παρατηρησα οτι ο ουρανος εχει "πλακατο" θαλασσι χρωμα ενω (στα ματια μου τουλαχιστον) θα ταιριαζε ντεγκραντε.

Αναφερεται επισης οτι εγινε αποκατασταση στον ηχο, αλλα εχω την εντυπωση οτι εχει γινει και μετατροπη του καδρου απο 4:3 σε 16:9. Δεν γνωριζω αν στο πρωτοτυπο φιλμ το καδρο ηταν τουλαχιστον 1.78:1. Αν δεν ηταν τοτε δυστυχως εχει πεσει μαχαιρι στο 25% του αυθεντικου καδρου για να ταιριαζει η νεα εκδοχη στις wide οθονες.
 
απιστευτο!!

καταπληκτικο αποτελεσμα!

μακαρι να γινει και σε αλλες ταινιες!
 
Εμένα πάντως μου αρέσει. Πάντα προσπαθούσα να φανταστώ αυτές τις ταινίες πώς να ήταν στην πραγματικότητα χρωματισμένες.

Βέβαια τα χρώματα εδώ δεν είναι αληθινά αλλά όλο αυτό μου δίνει την αίσθηση σαν να ζωντανεύει η ταινία.

Κι εγώ πάντως θα ηθελα να παραμείνουν και οι δύο εκδόσεις (ασπρόμαυρη και έγχρωμη).
 
Πάρα πολύ ωραίο, μου αρέσει. Τώρα περιμένω πως και πως Θου-Βου in color.
 
Τρομερό αποτέλεσμα...Τα χρώματα ναι μεν δεν είναι 100% αληθινά - ή μάλλον, δεν είναι 100% σημερινά, αλλά μοιάζουν πολύ με το Eastmancolor της εποχής (π.χ. "Καλώς ήρθε το δολλάριο").

Όσο για το όλο εγχείρημα χρωματισμού των ταινιών, εγώ δεν το βλέπω με κακό μάτι. Και με δεδομένο τον πλούτο των ταινιών που έχουμε, θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένας κλάδος σε ανάπτυξη, και αρκετές θέσεις εργασίας (εάν, βεβαίως, το κοινό υποστηρίξει τα έξοδα, ή ακόμα και την ανάπτυξη τεχνολογίας ώστε το κόστος να μειωθεί σταδιακά...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
supacoopa είπε:
Μην φοβαστε, δεν νομιζω να φτασουν στο σημειο να καταστρεψουν την αυθεντικη Α/Μ κοπια. Ελπιζω τουλαχιστον!
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει καταστρέψει πληθώρα ταινιών με τις παρεμβάσεις τις, τα εφέ και το "σύγχρονο" μοντάζ. Ο "χρωματισμός" της ταινίας νομίζω είναι το μικρότερο κακό. Μακάρι να έχει γίνει (αν και δεν το πιστεύω) στην αυθεντική κόπια.
 
Χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω οτι εγινε εξωτερικο η δουλεια και συγκεκριμενα Αμερικη,αν καποιος ξερεις κατι αλλο...
 
Μα γράφεται ρητά που έγινε. Florida USA. Τεσπα, καταπληκτικό αποτέλεσμα. Μακάρι να γίνουν και του φινου. Παίδες είναι η πρώτη φορά που το λέω, αλλά θα πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και να πάμε σινεμά να την δούμε.
 
Πίσω
Μπλουζα