Η δική σας άποψη; [Linux]

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
205
http://blogs.computerworld.com/14911/five_ways_the_linux_desktop_shoots_itself_in_the_foot

Το παραπάνω άρθρο με έκανε να σκεφτώ αρκετά.

Δεν μπορώ να πω ότι γενικά διαφωνώ με τον αρθρογράφο.

Προσωπικά έχω εγκαταστήσει Ubuntu, SUSE και Arch. Από τα 3 distros το τελευταίο ήταν βαρβάτο, σε βαθμό αδικαιολόγητο. Ναι μεν μπορούσες να έχεις ότι ήθελες εσύ να έχεις, αλλά ο βαθμός δυσκολίας φάνταζε να είναι επίτηδες αυξημένος για να μπορούν κάποιοι να κορδώνονται ότι είναι Arch users.

Προσωπικά και πάλι έχω βρεθεί αντιμέτωπος με την ερειστική αντιμετώπιση "έμπειρων" χρηστών (ειδικά όταν ανέφερα το Ubuntu) οι οποίοι αντιμετώπιζαν τους Ubuntu users σαν να ήταν βλαμμένα noobs. Επίσης όταν ρώταγα για το Arch είχα μια αντιμετώπιση "φύγε νέο από το club των elite users". Οι συμπεριφορές αυτές φυσικά, δεν ήταν ο κανόνας αλλά οι εξαιρέσεις. Με χάλασε όμως, ότι υπήρχαν. Απαντήσεις τύπου "LOL" "Get the f***k out of here" και παραπλήσιες με χάλασαν, απαντήσεις που ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ξένους, όχι Έλληνες.

Για να εξηγούμαι:

1).Θεωρώ το Linux αξιέπαινη προσπάθεια.

2). ΔΕΝ έχω καμία disto εγκατεστημένη πια σε κανένα μηχάνημά μου. Παίζω παιχνίδια με ΟΛΑ τα pcs μου και δεν είναι το λειτουργικό που το φόρτε του είναι τα παιχνίδια.

3). Το εγκατέστησα γιατί άκουγα πολλά, ΠΑΡΑ πολλά, από πάρα πολλούς. Απλά για να δω αν τα καταφέρω ή όχι. Για πλάκα ρε αδερφέ να έχω γνώμη από πρώτο χέρι αν μπορεί κάποιος με γνώσεις σε υπολογιστές να εγκαταστήσει το λειτουργικό ή όχι.

Τα δικά μου συμπεράσματα:

1). Ακόμα και αν είσαι κουλάδι μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις το Linux σαν κύριο λειτουργικό σου. Ακόμα και αν ξέρεις από εγκατάσταση Windows δεν θα βρεις πρόβλημα να εγκαταστήσεις ένα Ubuntu. Η γυναίκα μου τα Ubuntu τα δούλεψε με τη μία, χωρίς πολλά προβλήματα. Αντιμετώπισε τις ίδιες "δυσκολίες" που είχε όταν πέρασε από XP σε 7. Με λίγο πάλεμα δεν είχε κανένα πρόβλημα μετά τις πρώτες ώρες.

2). Αν είσαι gamer, forget it. Λύσεις τύπου wine δεν λειτουργούν πάντα, δεν υπάρχει λόγος.

3). Αν θες ένα μηχάνημα σταθερότατο για καθημερινή χρήση και έχεις τη θέληση να μάθεις δυο πράγματα go for it blindfold.

4). Αν χρειαστείς βοήθεια cross your fingers. Μπορεί on line να πέσεις σε πραγματικά φιλότιμο άτομο που να σε βοηθήσει όσο κανείς, μπορείς όμως να βρεθείς προ άσχημης εκπλήξεως αντιμετωπίζοντας ελιτιστή που θα σου έρχεται να τον πυροβολήσεις με τη συμπεριφορά του.

Να αναφέρω κάτι ξεχωριστά:

Είχα βοήθεια από καλό παιδικό μου φίλο που είναι αποκλειστικά arch user. Η συνδρομή του υπήρξε σωτήρια και καταλυτική. Αν δεν είχα τις δικές του "πλάτες" μάλλον δεν θα αποτολμούσα ποτέ να προχωρήσω στην εγκατάσταση με τόσα που ακούγονται εκεί έξω.......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δουλεύει μεν, ΑΛΛΑ ....

για να εξηγούμαι... το 2000 προσπάθησα στην δουλειά να έχω μόνο linux (δεν είχα τι να κάνω ΛΟΛ) το αποτέλεσμα ήταν να κολλήσω την χρήση του StarOffice (ακόμα και τώρα staroffice χρησιμοποιώ) αλλά να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ΕΓΩ σαν απλός χρήστης με τα emulators , tools, flashcard tools και γενικά με τις retro-ασχολίες μου, δεν μπορώ να έχω Linux γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν τα προγράμματα που θέλω σε αυτό.

Επίσης πρόσφατα δοκίμασα ubuntu στο mITX της intel με SIS mirage onboard VGA και ανακάλυψα ότι όπως σε όλους με την ίδια onboard VGA ο driver είναι προβληματικός και δεν δουλεύει.

Και επιτέλους αυτός ο μύθος της σταθερότητας... απλά υπάρχει από παλιά και δεν ισχύει πλέον. Ένα μηχάνημα με ΧΡ αν δεν έχει πρόβλημα στο υλικό του είναι σταθερότατο και δεν μασάει....

Για μένα το Linux θα είναι προς το παρών ένα 2ο λειτουργικό για απασχόληση...

edit: ξέχασα να αναφέρω ότι αν εγώ προσωπικά ήθελα να ασχοληθώ με ένα διαφορετικό λειτουργικό θα διάλεγα το Solaris ... :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια μην παραμυθιαζομαστε.

Αν θες απολυτα σταθερο λειτουργικο, πας σε OS που τρεχουν σε κλειστη αρχιτεκτονικη ή συγκεκριμενα hardware configurations.

Λειτουργικα που τρεχουν σχεδον παντου (Windows,Linux κτλ) ΔΕΝ ειναι σταθερα ουτε θα γινουν ποτε.

Για το σπιτι, Linux και Windows ειναι το ιδιο σταθερα και το ιδιο ασταθη. Πλεον μετρας ποιο ταιριαζει στις αναγκες σου.
 
Η αποψη μας πανω σε τι ομως; :Ρ

Το Λινουξ αποτελει κατι σαν "χομπυ" για μενα. Παροτι ασχολουμαι χρονια, σε καμια περιπτωση δε θεωρουμαι power user. Με εχει απογοητευσει παρα πολλες φορες, αλλα δεν ειναι και λιγες οι φορες που ενιωσα να κανω απλα μικρα κατορθωματα που με ψηλωναν 10 ποντους.

Η τελευταια μου μεγαλη απογοητευση ηταν οταν προσπαθουσα να βρω ενα προγραμμα στυλ Minitab. Βρηκα διαφορα παρομοια αλλα επειδη δεν με διαβεβαιωνε κανενας οτι θα εκαναν αυτα ακριβως που ηθελα και δεν ειχα χρονο για ψαξιματα, κατεβασα το κανονικο minitab για Παραθυρα ελπιζοντας να το λειτουργησω μεσω Wine.

Το θεμα ειναι τωρα οτι εχω βρει λεπτομερεις οδηγιες για τρεξιμο του συγκεκριμενου προγραμματος μεσω Wine και "γλυκαθηκα" αλλα αργοτερα συνειδητοποιησα οτι αυτα ισχυαν για... προσοχη... παλιοτερη εκδοση του Wine 8) η καινουργια εκδοση (που εχω) εχασε τη συμβατοτητα με τις προηγουμενες, πλεον δεν τρεχει καποιες εφαρμογες για Παραθυρα, και το Minitab ειναι μια απο αυτες.

Ναι, οκ, θα μου πεις "κανε compile τη συγκεκριμενη εκδοση και κανε δουλεια σου". Το θεμα ειναι οτι απο αυτο το γεγονος καταλαβα για τα καλα πλεον οτι το Wine δεν εχει καμια ελπιδα (για μενα) να καταστησει το Λινουξ ενα 100% εναλλακτικο συστημα στο ορατο μελλον. Γιατι αν στην πορεια της αναπτυξης εχει πισωγυρισματα στη συμβατοτητα, και μαλιστα μετα απο 10 χρονια που το ξερω ως ονομα, κατι δεν παει καλα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το αρθρο αυτο εχει γραφτει σε πολλα blogs και sites τα τελευταια χρονια. Φυσικα εννοω με την αφηρημενη εννοια, δηλαδη οτι το περιεχομενο τα συμπερασματα και τα σχολια σε τετοιου ειδους αρθρα ειναι πολυ παρομοια.

Θα διαφωνησω παντως για το θεμα της διαδοσης του λειτουργικου, τουλαχιστον οσον αφορα τo ονομα. Πλεον ο μεσος χρηστης εχει ακουσει το ονομα linux. Δεν μπορουσα να το πω αυτο στις αρχες της δεκαετιας.

Πλεον εχει γινει trendy να αναφερεται το ονομα καθε φορα που καποιος εχει προβλημα με τα windows (επειδη δεν ξερει να τα χρησιμοποιησει). Εχω βαρεθει να ακουω για τα πλεονεκτηματα του linux απο ανθρωπους που δεν εχουν χρησιμοποιησει ποτε καμια διανομη και δεν ξερουν καν τι ειναι το GNU.

Και για να μην παρεξηγηθω, και εμενα μου αρεσει το linux και ασχολουμαι αρκετο καιρο, αλλα οσον αφορα το desktop, θεωρω οτι η μαχη εχει χαθει. Για την ακριβεια δεν αρχισε ποτε γιατι ισως ο μονος τροπος να γινει κατι τετοιο θα ηταν να θυσιαστει η ελευθερια που υπαρχει στο "αναρχικο" (δεν το λεω με κακη εννοια) μοντελο του FOSS προς χαρη standardisation. Ενα μεγαλο κομματι των υποστηριχτων του FOSS θα το θεωρουσε ιεροσυλια αυτο ενω εξορισμου δεν μπορει καν να γινει ετσι και αλλιως

Οπως εγινε με την παρακμη της ΙΒΜ τη δεκαετια του 80 που αρχισαν να ξεπεφτουν τα mainframes, η MS θα χασει το θρονο της οταν πλεον αλλαξει το computing μοντελο που εχουμε τωρα. Δηλαδη οταν εκλειψουν οι προσωπικοι υπολογιστες με τη μορφη που τους ξερουμε τα τελευταια 20-30 χρονια και μεταφερθουμε για τα καλα στο cloud. Και για να ειμαι ειλικρινης δεν ανυπομονω καθολου για αυτο.
 
Rakeesh είπε:
Η αποψη μας πανω σε τι ομως; :Ρ
Μια χαρά το παρέθεσες.

Να πω ότι με το Linux προσωπικά ασχολήθηκα ελάχιστο καιρό και δεν μπήκα σε "εξζητημένα" μονοπάτια ζητώντας περίεργα. Απλά ήθελα να δω αν μπορώ να κάνω ότι έκανα και με τα Windows.

Δεν το έψαξα παραπέρα γιατί δεν με ενδιέφερε. Από τη στιγμή που δεν είχα παιχνίδια, πάπαλα.

Όσο για τη σταθερότητα των Windows και το παραμύθι του "έχεις Windows κάνεις φορμάτ κάθε τρεις μήνες" να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή γράφω από laptop 4 ετών που ποτέ δε χρειάστηκε να κάνω φορμάτ. Αν προσέχεις που πατάς αποφεύγεις τα πάντα. Δεν ισχύει το παραμυθάκι - καραμέλα που ακούμε κάθε τρεις και λίγο. (Κάτι σαν το "γράψε τα dvds στη μικρότερη ταχύτητα για να βγουν σωστά" ) .
 
Τι εννοούμε με τον όρο standariσation? Όλα τα standards τηρούνται στο linux πλέον. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ISO standard που να μην τηρείται...

Το πρόβλημα με το linux είναι το support από τους hardware vendors, πρόβλημα που έχουν λύσει οι Mac με τον περιορισμό του hardware που μπορούν να δεχτούν.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αστάθειας των windows, τα κάθε λογής περιφερειακά που πρέπει να υποστηρίζουν γιατί υπάρχουν απίστευτα πολλοί συνδυασμοί pc που μπορεί κανείς να έχει.

Με βάση αυτό αν κάπου το linux θα μπορούσε να διεισδύσει στην αγορά desktop, αυτό είναι στα notebooks και netbooks.
 
ChrisTOS είπε:
Τι εννοούμε με τον όρο standariσation? Όλα τα standards τηρούνται στο linux πλέον. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ISO standard που να μην τηρείται...
Οχι iso standards. Εννοω οτι αυτη τη στιγμη υπαρχει too much choice. Πολλα desktop environments, package managers, ηχος απο pulse η alsa, γενικως πολλες εναλλακτικες που εχουν παρομοιους στοχους, κανενα να μην δουλευει τελεια αλλα να αναγκαζεσαι να ασχολεισαι με ολα κατα περιπτωση για να σου δουλεψουν οι εφαρμογες σου.

Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι απο διανομη σε διανομη (και απο εκδοση σε εκδοση), οι θεσεις η/και τα ονοματα των configuration files ενδεχεται να ειναι διαφορετικα. Αρκετα ωστε να σου σπαει τα νευρα.

Αυτο κανει την υποστηριξη 3rd party εφαρμογων στο Linux εφιαλτη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O ελιτισμός υποβόσκει στις τάξεις των Λινουξάδων και σαφώς και δεν τους βοηθάει. Όσο υπάρχει μια εμφανώς -εώς προκλητικά- διαδεδομένη νοοτροπία του στυλ "εμείς" και "οι άλλοι", θα παραμένει αρκετά δύσκολο να πείσεις κάποιον από τους "άλλους" να αλλάξει "στρατόπεδο". Αν μη τι άλλο, φοβούνται να διασχίσουν την διαχωριστική γραμμή!

Ο μέσος άνθρωπος προτιμά να μείνει σε μια "χώρα" που τουλάχιστον την έχει μάθει με τα ψιλό-στραβά της και τα δέχεται, παρά να πάει σε μια άλλη που "ακούγεται" πιό όμορφη θεωρητικά αλλά οι "κάτοικοι" της μοιάζουν αρκετά εώς πολύ "παράξενοι". Sad but true.

Από εκεί και πέρα: τουλάχιστον το Ubuntu είναι τόσο απλό που δεν έχεις λόγο να το αποφύγεις (εκτός αν είσαι gamer ή έχεις κάπως ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως πολύ σωστά ανέφεραν οι προηγούμενοι). Πρόσφατα "σήκωσα" ένα στην δουλειά για πλάκα, το κατάφερα πολύ εύκολα να κάνει σχετικά εξεζητημένα πράγματα (πχ να δει Internet μέσα από το δίκτυο, να τυπώσει σε δικτυκούς εκτυπωτές, να κατεβάσει/εγκαταστήσει updates) και πιστεύω ότι αν είσαι ικανός να εγκαταστήσεις Windows, μπορείς άνετα να εγκαταστήσεις και αυτό. Και αν είσαι αρχάριος στους υπολογιστές και στο εγκαταστήσει κάποιος, μπορείς άνετα να το έχεις αντί για Windows για δουλειές γραφείου, web κλπ, χωρίς ποτέ να αισθανθείς την έλλειψη των Win. Το κακό είναι ότι αυτό ακριβώς το κοινό δεν το "αγγίζουν" καθόλου οι Λινουξάδες. Μόνο αν διαδοθεί σε αυτό το κοινό μπορεί να ελπίζει σε μια μελλοντική επικράτηση έναντι των Windows. Που αν ποτέ συμβεί, θα κάνει αρκετούς από τους τωρινούς του χρήστες να αναζητήσουν κάτι άλλο πιό "ελίτ" μια και δεν θα μπορούν να κάθονται στο ίδιο OS με την άσχετη μάζα. Σίγουρα θα σπεύσουν να το αρνηθούν αυτό κάποιοι, αλλά μέσα τους την ξέρουν την αλήθεια. Προς το παρόν, Arch FTW!!!11 :p
 
Καταρχην την αποψη μου δεν χρειαζεται να την γραψω - θα ηταν πλεονασμος :)

Οσο για το ιδιο το thread θα ειχε λογο υπαρξης στο windows section - μια και τετοια ερωτηματα "βασανιζουν" οσους δεν χρησιμοποιουν το Gnu/Linux - οι χρηστες του λειτουργικου ειναι σαφως πεπεισμενοι σχετικα για τη χρηστικοτητα αλλα και κυριως για την αναγκαιοτητα του ;)
 
Το πρόβλημα των υπαρχόντων πεπεισμένων και πεφωτισμένων χρηστών είναι ότι ούτε μπορούν, ούτε -μάλλον- θέλουν να προσελκύσουν και άλλους.

Εγώ πάντως θα ήθελα να ακούσω και την δική σου άποψη...κοτζάμ Ubuntu έκατσα και εγκατέστησα!
 
Paspartoo είπε:
Καταρχην την αποψη μου δεν χρειαζεται να την γραψω - θα ηταν πλεονασμος :)
Οσο για το ιδιο το thread θα ειχε λογο υπαρξης στο windows section - μια και τετοια ερωτηματα "βασανιζουν" οσους δεν χρησιμοποιουν το Gnu/Linux - οι χρηστες του λειτουργικου ειναι σαφως πεπεισμενοι σχετικα για τη χρηστικοτητα αλλα και κυριως για την αναγκαιοτητα του ;)

Καμία γνώμη δεν είναι πλεονασμός.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση διαβάζοντας το αρχικό άρθρο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε αυτό το thread, είναι ότι ο ίδιος ο αρθρογράφος είναι χρήστης Linux και όχι "παραθυράκιας" που απλά διατυπώνει απόψεις και γνώμες.

Οπότε τα ερωτηματα δεν βασανίζουν απλά άλλον ένα χρήστη Windows, αλλά έναν του "στρατοπέδου" του Linux.
 
Λοιπόν χρησιμοποιώ Ubuntu για απλά καθημερινά πράγματα. Surfing, να κατεβάζω, να γράφω δισκάκια, να γράφω κείμενα, κλπ.

Για δουλειά φυσικά χρησιμοποιώ Windows, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ δεν υπάρχουν για άλλα λειτουργικά. Για gaming πάλι Windows για ευνόητους λόγους (α και ταινίες αφού είναι το ίδιο PC και για τα δύο).

Δεν με ενδιαφέρει να το ψάξω περαιτέρω με το Linux γιατί με το Ubuntu* κάνω μια χαρά ότι θέλω και γενικά πια το προτιμώ από τα Windows. Στο κάτω κάτω δεν κάνω και τίποτα φοβερό που να θέλει καλύτερες επιδόσεις που ίσως να προσέφερε κάποια άλλη διανομή. Από σταθερότητα δεν έχω παράπονο, ούτε από ασφάλεια. Το γεγονός ότι ότι χρειάζομαι το βρίσκω από τα repositories (η εγκατάσταση ενός προγράμματος γίνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα Windows), δεν χρειάζεται να κάνω defrag, ούτε να ψάχνομαι με antivirus, κτλ. με έχει βολέψει πάρα πολύ.

Για βοήθεια, δεν έχω παράπονο. Όσες φορές χρειάστηκα, υπήρχαν παιδιά που με βοήθησαν που ήταν ευγενέστατοι. Αν και συνήθως δεν χρειάζεται καν να ρωτήσω, η απάντηση είναι ένα google μακριά. :)

*Πολλές φορές "ψήνομαι" να δοκιμάσω κάτι άλλο, αλλά μετά με πιάνει η τεμπελιά και λέω "άσε, που να ψάχνω τώρα...". :D
 
Όπα,έχουμε επιστροφή μέλους!

Ρε φίλε Leon,που χάθηκες 3 μήνες τώρα ;;

Ελπίζω να είναι όλα ΟΚ και να σε βλέπουμε και πάλι τακτικά εδώ μέσα!
 
manos426f είπε:
Όπα,έχουμε επιστροφή μέλους!Ρε φίλε Leon,που χάθηκες 3 μήνες τώρα ;;

Ελπίζω να είναι όλα ΟΚ και να σε βλέπουμε και πάλι τακτικά εδώ μέσα!
Είχα ένα προβληματάκι με το Ubuntu και έμεινα 3 μήνες χωρίς internet. :rofl:

Πλάκα κάνω
 
ΚαραLOL!!! :rofl: :rofl: :rofl:

Πολύ καλή πλάκα πάντως !!!!
 
Maddog είπε:
Το πρόβλημα των υπαρχόντων πεπεισμένων και πεφωτισμένων χρηστών είναι ότι ούτε μπορούν, ούτε -μάλλον- θέλουν να προσελκύσουν και άλλους.
Εγώ πάντως θα ήθελα να ακούσω και την δική σου άποψη...κοτζάμ Ubuntu έκατσα και εγκατέστησα!
Σε βρίσκω λίγο λάθος, ο κουμπάρος μου είναι λινουξάς, ναι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, παρακαλώ να μην στιγματιστώ ως ο κουμπάρος του λινουξά:Ρ.

Σε συζητήσεις που έχω κάνει μαζί του (τον θεωρώ αρκετά προχωρημένο χρήστη σε unix based) δεν θέλει να εισχωρήσουν χρήστες στο λίνουξ γιατί.

  1. Θα γεμίσει άσχετους το λειτουργικό (σώπα)
  2. Ποίος θα τους λύσεις τις απορίες και που να απαντάς σε χαζές ερωτήσεις.. (έλα μου; )
  3. Μαζί με τους χρήστες θα έρθουν και οι ιοι (σαν άλλοι Ινδιάνοι μου μοιάζουν οι λινουξάδες ώρες ώρες)
  4. Κάποιος πρέπει να φωνάζει για τις τακτικές της microsoft (απορώ τις τακτικές της apple γιατί δεν τις σχολιάζει κανείς τους;;; )


Επίσης να σας πω (ναι σε εσάς με τους πυρσούς στο χέρι που θέλετε να με κάψετε) ότι και εγώ λίνουξ χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο και έχω ένα παρτίσιον για κανένα παιχνίδι στα windows.

Αν το user base τους είχε καλύτερη εκπροσώπηση και όχι να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για υποστήριξη και χωρίς να στο παίξει ο άλλος θεός όταν κάνεις μια απλή ερώτηση για το λίνουξ ΤΟΤΕ θα είναι το λίνουξ κυριλέ και άξιο λόγου, προς το παρόν είναι μια φερράρι (το λειτουργικό) και μέσα έχει παππούδες (τους "ελίτ" χρήστες του).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Ubuntu δέχεται bashing γιατί δεν στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε GNU licence τύπου software. Σε productivity είναι μια χαρά και αυτό και πολλά άλλα distros. Για τα τελευταία παιχνίδια που είναι ports απο τις κονσόλες, μόνο Windows. That's the deal.
 
Σε συζητήσεις που έχω κάνει μαζί του (τον θεωρώ αρκετά προχωρημένο χρήστη σε unix based) δεν θέλει να εισχωρήσουν χρήστες στο λίνουξ γιατί.

  1. Θα γεμίσει άσχετους το λειτουργικό (σώπα)
  2. Ποίος θα τους λύσεις τις απορίες και που να απαντάς σε χαζές ερωτήσεις.. (έλα μου; )
  3. Μαζί με τους χρήστες θα έρθουν και οι ιοι (σαν άλλοι Ινδιάνοι μου μοιάζουν οι λινουξάδες ώρες ώρες)
  4. Κάποιος πρέπει να φωνάζει για τις τακτικές της microsoft (απορώ τις τακτικές της apple γιατί δεν τις σχολιάζει κανείς τους;;; )
Εκτος απο την περιεργη ταση να "θυμομαστε" threads ενος χρονου και - εχω να σου απαντησω οτι ο κουμπαρος μονο "λινουξας" δεν ειναι.

Αν το user base τους είχε καλύτερη εκπροσώπηση και όχι να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για υποστήριξη
Καλα μην τα δωσεις τοσα λεφτα δεν πειραζει :D - παντως ολοκληρη η "σοφια του Linux" ειναι γραμμενη στο ιντερνετ - αρκει να μελετησεις λιγακι - οπως εμαθες και τα windows - και οχι να περιμενεις τη θεια φωτηση.

προς το παρόν είναι μια φερράρι (το λειτουργικό) και μέσα έχει παππούδες (τους "ελίτ" χρήστες του).
Πρωτα να κατσεις να το μελετησεις - να το μαθεις - να βγεις στα φορα να απαντησεις για πεντε εξι χρονια μερικες χιλιαδες ερωτησεις - να δουλεψεις για κοινοτητες - να προωθησεις το λειτουργικο - να βγεις μπροστα με το ονομα σου - να αναλαβεις ευθυνες και υποχρεωσεις και μετα οταν θα ερθει ο "linuxας" να σου μιλησει για "παππουδες" και ελιτιστες - ριχτου 2-3 στο κεφαλι με κανα τηγανι :D
 
Paspartoo είπε:
Εκτος απο την περιεργη ταση να "θυμομαστε" threads ενος χρονου και - εχω να σου απαντησω οτι ο κουμπαρος μονο "λινουξας" δεν ειναι.
Ε, τσάμπα νομίζεις με φωνάζουν αρχαιολόγο; :Ρ

Και μια χαρά λινουξάς είναι, όσες φορές τον ρώτησα μου απάντησε "RTFM" οπότε είναι.:Ρ

Εντάξει πλακίτσα αλλά ο τρόπος πολλών σε διάφορα φόρα είναι ΧΑΛΙΑ, ειδικά σε συγκεκριμένο Ελληνικό φόρουμ σχετικό με λίνουξ.

Καλα μην τα δωσεις τοσα λεφτα δεν πειραζει :D - παντως ολοκληρη η "σοφια του Linux" ειναι γραμμενη στο ιντερνετ - αρκει να μελετησεις λιγακι - οπως εμαθες και τα windows - και οχι να περιμενεις τη θεια φώτιση.

Πρωτα να κατσεις να το μελετησεις - να το μαθεις - να βγεις στα φορα να απαντησεις για πεντε εξι χρονια μερικες χιλιαδες ερωτησεις - να δουλεψεις για κοινοτητες - να προωθησεις το λειτουργικο - να βγεις μπροστα με το ονομα σου - να αναλαβεις ευθυνες και υποχρεωσεις και μετα οταν θα ερθει ο "linuxας" να σου μιλησει για "παππουδες" και ελιτιστες - ριχτου 2-3 στο κεφαλι με κανα τηγανι :D
Αίσχος σοφία, μελετημένο το έχω και έχω κατασταλάξει τι χρειάζομαι στον υπολογιστή μου.

Λίνουξ για σερφ στο ίντερνετ κλπ και windows για κανένα παιχνίδι.

Τους έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι τους "ελίτε" χρήστες του λίνουξ, ότι έμαθα το έμαθα μόνος μου μέσω του trial and error, άρα ξέρεις τι τα έχω τα τσακάλια του λίνουξ.:Ρ
 
Πίσω
Μπλουζα