Η δυστυχία των CPC:Speccy Port ένα άρθρο.

Εγώ πάλι αν εξαιρέσεις το λίγο καλύτερο color scheme του cpc δεν βλέπω σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε σχέση με τον spectrum. Απλά αυτό που χρειαζόταν ήταν μεταφορές καλών παιχνιδιών ;)
 
@dino:

σε συμπαθούμε και το ξέρεις παλιοαταράκια :)

Άλλωστε η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή :p

---------------------------

ον τόπικ πάλι...Χρήστο τα περισσότερα χρώματα δίχως color clash δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Αν αυτό δεν γίνονταν και σε βάρος της ταχύτητας τότε μόνο καλά θα είχαμε να περιμένουμε! Παραδείγματα προς μίμηση τα κορυφαία σε έκδοση 8bit στο 6128 slyspy, dragon ninja!

Να κάνω και μια ερώτηση προς τους γνώστες των hardware τώρα...στο λινκ που παραθέσατε γράφει ότι το τσιπάκι του ήχου στα 2 μηχανήματα (απο 128 και πάνω στο σπέκτρουμ είναι το ίδιο με cpc)! Απλά αλλάζει η ταχύτητα:(1.7Mhz clock for AY in spectrum, 1.0Mhz clock for AY in Amstrad). Αυτό σημαίνει ότι το τσιπ του σπέκτρουμ είναι γρηγορότερο και ικανότερο ή ότι σπαταλά μεγαλύτερο μέρος από την επεξεργαστική ισχύ του ζ80α;

Αυτό το λέω διότι συχνά ο ήχος στο ίδιο παιχνίδι διέφερε προς όφελος του cpc συνήθως χωρίς όμως να συμβαίνει πάντα. Η λογική λέει ίδιο τσιπ ήχου ανάλογες επιδόσεις...θα ήθελα τα φώτα σας κύριοι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν νομιζω πως εχει καμια τρελη διαφορα. Αλλωστε κανενα απο τους 2 δεν εχει DMA. Υποθετω οτι με interupts συνεχιζουν και παιζουν.

Ο Spectrum ειχε και σειριακη για midi.

Παντως δεν εχω δει ποτε μου chip-tune μπαντα με CPC! Ολοι με Spectrum, Gameboy και MSX παιζουν. Καποιος λογος θα υπαρχει.

Για ενα ωραιο ξυπνημα να θυμηθουμε τη μουσικη του υπεροχου Light Corridor σε Spectrum 128

 
Από πότε το thread έγινε "βιντεάκια με μουσικές από Σπεκτρουμ" ρε παιδιά; Αμαν αυτοί οι σπεκτρουμάδες, τί μονομανία πια...
 
Mην δειτε κατι καλο εσεις οι amstradαδες αμεσως να μας την πειτε.

Εμεις φταιμε.
 
Μη δείτε θέμα που θιγει εμμέσως ή αμέσως τον Spectrum, αμέσως να μας την πέσετε με ό,τι μπορείτε να επιδείξετε...

(τελείως άσχετο, αλλά θυμήθηκα κάτι βιντεάκια που είδα από εκπληκτικά demo από... ΤΙ calculators!!!)
 
Eπαναφεροντας λιγο το thread, ανεφερε ο Leon οτι αν δεν υπηρχαν τα spectrum ports δεν θα τον ηξερε κανενας τον Amstrad. Αυτο που ξερω ειναι οτι η Amstrad εκανε μια κινηση που δεν εκανε καμια (απο οσο γνωριζω) εταιρεια υπολογιστων. Οταν ο ανταγωνισμος αδιαφορουσε παντελως για τον αγοραστη και ελεγε οτι "εφτιαξα αυτο, παρτε το και υποστηριξτε το", νοοτροπια που χαντακωσε πολλα μηχανηματα την εποχη εκεινη, ο Sugar απλα σκεφτηκε οτι "τι εχω? αυτο το προιον. Οκ, θα το βγαλω στην αγορα. Θα το υποστηριξει η βιομηχανια η θα παει απατο? Αφου βγαζω το μηχανημα, δεν τα βγαζω και ολα να μην αφησω ανοικτες οδους και περιθωρια αποτυχιας?". Το αποτελεσμα ηταν η Amsoft που δημιουργηθηκε πριν καν το μηχανημα κυκλοφορησει, κατορθωνοντας ετσι με το που θα εσκαγε μυτη το μηχανημα στις βιτρινες να ειχε ΗΔΗ μια πολυ καλη βιβλιοθηκη. Με ετοιμους τιτλους το 1984 για νεο μηχανημα που ΘΑ εβγαινε στην αγορα, δεν πιστευω οτι κανενας ειχε την ιδιοφυια να το υλοποιησει καλυτερα απο τον Sugar. Ποσο μαλλον να δινει 10 απο αυτα μαζι με το νεο μηχανημα στην συσκευασια. Αυτο ουτε στα game systems δεν ειχε συμβει. Αρα επιασε αγοραστικα για πολυ διαφορετικους λογους απο την αφελη δικαιολογια "αφου ειχε ports απο τον spectrum". Oταν λεμε οτι ηταν υπερπληρες μηχανημα γενικως και δεν υπαρχει μια αντικειμενικη παραδοχη για το στοιχειο αυτο, τι αλλο να πουμε? Εχουμε κανει τσιχλα τα ιδια ορθα επιχειρηματα σε καθε thread οποτε ας μην το κουρασω.

Αν δεν ειχε αυτο το αβανς σε διαθεσιμοτητα software και τιμες που μονο χασαπης απο την Μανη (βρε μπας και ειναι ο Αlan απο εκει και απο Ζαχαρακος το εκανε Sugar?!) θα μπορουσε να σφαξει, ισως να ειχε αρκεστει στο underground cult αποτελεσμα που επαθαν τα XL/XE στην ευρωπη και να ειχαν μεινει μονο πολυ καλα παιχνιδια στην πλατφορμα αυτη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
phil_vr είπε:
Το αποτελεσμα ηταν η Amsoft που δημιουργηθηκε πριν καν το μηχανημα κυκλοφορησει, κατορθωνοντας ετσι με το που θα εσκαγε μυτη το μηχανημα στις βιτρινες να ειχε ΗΔΗ μια πολυ καλη βιβλιοθηκη. Με ετοιμους τιτλους το 1984 για νεο μηχανημα που ΘΑ εβγαινε στην αγορα, δεν πιστευω οτι κανενας ειχε την ιδιοφυια να το υλοποιησει καλυτερα απο τον Sugar. Ποσο μαλλον να δινει 10 απο αυτα μαζι με το νεο μηχανημα στην συσκευασια.
Και για να μην ξεχνάμε ,

από τους τίτλους της Amsoft αξιοποιούνταν αρκετά το μηχάνημα,

αφού όλοι (σχεδόν) είχαν πολύχρωμα sprites

και δεν είχαν τα χάλια των spectrum ports ...
 
Πίσω
Μπλουζα