Η "δύναμη" των casual gamers...

Haros

RetroMaNiaC
Joined
10 Mαϊ 2009
Μηνύματα
813
Αντιδράσεις
13
Με αφορμή το thread του Wally σχετικά με το τι έφταιξε και το dreamcast είχε αυτή την πορεία , θα μεταφέρω κάποια ερωτήματα που παρουσιάστηκαν για να μου πείτε και τη δική σας γνώμη.

Εξαρτάται πλέον όλη η gaming σκηνή από τους casual gamers και μόνο;

Η "δύναμη" που έχουν οι casuals στο να θέτουν κονσόλες και παιχνίδια στο περιθώριο (που πολλές φορές μπορεί να αξίζουν να πάνε μπροστά!) ήταν κάτι το αναπόφευκτο λόγω της προόδου της τεχνολογίας και του πόσο προσιτή έχει γίνει;

Ή μήπως για το φαινόμενο αυτό ευθύνονται κονσόλες σταθμοί στην ιστορία του gaming που έκαναν το "άθλημα" αρκετά mainstream; (ps1 για παράδειγμα).

Πείτε απόψεις να το φιλοσοφήσουμε :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Ποτέ μην υποτιμάς τη δύναμη χαζών σε μεγάλους αριθμούς" .
 
(Αυτο ηταν λιγο ελιτιστικο ομως - βασικα ολοι videogamers δεν ειμαστε ? )
 
Με τσακωσατε σε στιγμη πηξιματος αλλα θα γραψω για αρχη δυο λογια.

Δεν κανουν καλο στη βιομηχανια οι casuals.

Το επιχειρημα οτι ειναι πολλοι, αρα τα λεφτα πολλα και αρα οι εταιρειες θα χωσουν φραγκα δεν στεκει.

Οπως ειδαμε πασυμφανως σε αυτη τη γενια κονσολων, οι casuals βολευονται με μπαγιατουρες αρκει να υπαρχει ενα πειστικο περιτυλιγμα. Στη Nintendo ηταν τσακαλια και το καταλαβαν νωρις σερβιροντας μια τεχνολογια 5ετιας και προμοταρωντας τα chucks σαν starwars technology. @@@@@@ στο φραγκο αλλα τα tie-ratio και ο συνολικος χρονος χρησης ηταν για μαυρο και πικρο δακρυ.

Φανταζεστε τι ζημια θα εχουμε αν και η MS,Sony ακολουθησουν την ιδια συνταγη στα επομενα κονσολικα??

Οι casuals θαβουνε σοβαρες gaming προσπαθειες, επιλεγωντας τα "ποδοσφαιρακια", το ντιβιντι, τις παρτυ χαριτωμενιες, τα τηλεοπτικα franchise κτλ

Θα επανελθω με κατι που να εχει μεγαλυτερη νοηματικη συνοχη...
 
(Δεν το έχω πει εγώ, είναι ατάκα από video game!!!!!!!!!!! )
 
Paspartoo είπε:
(Αυτο ηταν λιγο ελιτιστικο ομως - βασικα ολοι videogamers δεν ειμαστε ? )
Παρανόηση! :p

Δεν πιστεύω ότι κανείς θεωρεί τον casual gamer που απλά παίρνει την πιο καλοδιαφημισμένη κονσόλα για να περάσει λίγες ευχάριστες ώρες ως κατώτερο του "hardcore" (ότι και να σημαίνει αυτό) gamer.

Απλά παραθέτω μερικά ερωτήματα για χαλαρή κουβεντούλα χωρίς ίχνος ελιτισμού ή οποιασδήποτε άλλης "κακίας". :D
 
Ας ορίσουμε πρώτα τον casual gamer και το ξανασυζητάμε..
 
Να τον κανουμε λοιπον τον ορισμο.

Casual Gamer ειναι ο Wally πχ - που παιζει μονo 3D FPS και θεωρει casual οσους παιζουν μονο Pro Evolution :D
 
ChrisTOS είπε:
Ας ορίσουμε πρώτα τον casual gamer και το ξανασυζητάμε..
Casual gamer is a loosely defined term used to describe a type of video game player whose time or interest in playing games is limited compared with a hardcore gamer. Casual gamers can conceivably consist of any people who show more than a passing interest in video games, therefore it is difficult to categorize them as a group. For this reason, games which attempt to appeal to the casual player tend to strive for simple rules and ease of game play, the goal being to present a pick-up-and-play experience that people from any age group or skill level could enjoy.

Ας μας βοηθήσει η wikipedia μιας και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

(Άφησα έξω εσκεμμένα το τελευταίο μέρος του άρθρου γιατί θα χαρακτηριζόμουν σεξιστής! :p )
 
Άρα στην πραγματικότητα ο όρος περιγράφει τον μεγαλύτερο πληθυσμό των ανθρώπων που παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή ή την κονσόλα τους και έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 17 ετών (δουλειά, σχέσεις και άλλα ενοχλητικά πράγματα που ακούν στον όρο Real Life :p ).

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=QjX_vSq88s8]YouTube - Big Bang Theory - Sex better than Halo 3

Σε λίγο πιο σοβαρό επίπεδο, δεν θεωρώ ότι οι casual gamers θάβουν την οποιαδήποτε προσπάθεια, αντίθετα μια πρωτότυπη ιδέα gameplay έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να συγκινήσει έναν casual gamer (π.χ. εμένα) παρά έναν hardcore.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα fps. Ο κόσμος έχει γεμίσει από fps και όλα απευθύνονται σε hardcore gamers. Τα MMO πάλι το ίδιο, αλλά με τη διαφορά ότι ακόμα και casual players συμμετέχουν.
 
Αφήνοντας έξω τους χαρακτηρισμούς των gamers (νέο φρούτο αυτό!) που δεν τους αποδέχομαι άλλωστε,θα πω ότι η N,είναι η μόνη που σε αυτή τη γενιά κονσολικών φέρθηκε πανέξυπνα κι έκανε το αυτονόητο:Τράβηξε το δικό της,ξεχωριστό δρόμο,μη προσπαθώντας να μιμηθεί τα PCs,κάτι που άλλωστε ξεκάθαρα δεν γίνεται.Οι άλλοι την πατήσανε με τα PC rip-offs που βγάλανε,η Ν σάρωσε.Αυτή θεωρήθηκε ότι απευθύνθηκε στο...casual gaming κοινό και καλά έκανε!

Είναι φυσιολογικό βρε παιδιά.Εγώ αν πάω σε σπίτι φίλου που έχει π.χ Wii και 360 και μου πει "τι να βάλω να παίξουμε" θα του πω Wii.Τι να παίξω στο 360;Το Pro Evolution που το παίζω στο PC μου καλύτερα ή το....Call of Duty με pad ;;!;

Όχι,θα παίξω Wii,που έχει τη δική του βιβλιοθήκη παιχνιδιών,το δικό του χειρισμό,τον ξεχωριστό του χαβαλέ.Απλά είναι τα πράγματα,γιατί τόσο ντόρος περί του λόγου που η Ν επικράτησε και του....κακού που κάνουν οι...casual gamers στην αγορά,ειλικρινά δε το καταλαβαίνω!Φυσικά και την αγορά την κατευθύνουν (και) αυτοί,οι οποίοι άλλωστε τα τελευταία χρόνια -και λόγω του Wii- έχουν αυξηθεί δραματικά!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΕΓΩ είμαι η προσωποποίηση του casual gamer!!!!!!!!!!!! :p :p :D :D
 
Η μόνη που ευθύνεται για το όποιο «θάψιμο καλών κονσολών ή παιχνιδιών» είναι η απληστία των εταιρειών και μόνο.

Ο μέσος ευρωπαίος δεν πρόκειται να ασχοληθεί σοβαρά με τα video-games ή τις κονσόλες γιατί έχει άλλα προβλήματα να λύσει ή άλλες ασχολίες. Συνεπώς αν ασχοληθεί με αυτά, θα είναι απλά για να περάσει λίγες ώρες ψυχαγωγίας χωρίς να κοπιάζει σε tutorials και… σεμινάρια για να παίξει ένα παιχνίδι.

Οι εταιρείες παιχνιδιών από την άλλη για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη, ψάχνουν το μεγαλύτερο target group της αγοράς. Κι αν αυτοί είναι οι casual gamers, εκεί στοχεύουν. Επόμενο είναι να αδιαφορούν για το αν ένα παιχνίδι που θα δημιουργηθεί θα είναι ιδιαίτερα «ποιοτικό» ή πολύπλοκο και προτιμούν συνήθως τα απλά «ψυχαγωγικά» κι εύπεπτα για τον παραπάνω λόγο.

Πιστεύω πως είναι σαφές λοιπόν ποιος έχει την ευθύνη :)
 
Wally είπε:
Το επιχειρημα οτι ειναι πολλοι, αρα τα λεφτα πολλα και αρα οι εταιρειες θα χωσουν φραγκα δεν στεκει.
"Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!" :)

Προσωπικα δεν παιζω κανενα μοντερνο συστημα, εκτος αν κατσει και βρεθω σε κανενα φιλο και βαλω κανενα "ραλάκι" (Need for speed shift κλπ) και παλι θα κανω οτιδηποτε δεν ειναι φτιαγμενο το παιχνιδι να κανει (μιας και εχω τρελα να πηγαινω αναποδα και να κανω μετωπικες!)

Τα εχω αποποιηθει ολα μιας και οτι και να βαλεις πλεον ειναι ιδιο, ενω το παραδοξο ειναι οτι μερα παρα μερα θα καταπιαστω με 8bit παιχνιδια ειτε σε home ειτε σε pre-megadrive game systems. Το οτι δεν μου αρεσουν τα μοντερνα συστηματα με κανει λιγοτερο gamer απο καποιον που δεν ξερει τι ειναι το megadrive/snes και πισω?

Παντως αν πηγαινα στο σπιτι του Μανου και με ρωτουσε κατι αναλογο "Τι να βαλω?" θα του ελεγα χαλαρα να ανοιξει κανενα 8086 (πρασινο η κιτρινο whatever) και να βαλει κανενα Hero Quest η Colonel's Bequest!

Gaming is gaming ειτε γινει σε Odyssey ειτε σε 360. So what's the point to diversify?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ολοι υπηρξαμε καποτε casual gamers.τις amiges πχ τις περναμε για 10-20 τρανταχτα παιχνιδια,ενω υπηρχαν πολλα αλλα λιγοτερο γνωστα και το ιδιο ποιοτικα που δε παιχτηκαν ομως απο πολλους.

ευτυχως με τα emulators τα εχουμε ολα
 
Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι αν το 2020 για παράδειγμα, αυτοί που ακόμα θα παίζουν με Wii (ε θα υπάρχουν 1-2 :p ) θα είναι περισσότεροι από όσους θα παίζουν ως τότε με Dreamcast. Μια κονσόλα που έκανε το 1/5 των πωλήσεων του Wii...

Και φυσικά για να μη φανώ SEGAπροκατειλημμένος ας το πάρουμε αλλιώς. Τώρα, πιστεύετε ότι όσοι παίζουν με ps1 είναι περισσότεροι από αυτούς που παίζουν με amiga;

Δυστυχώς έχουμε τρελές παραγωγές κονσολών με τα περισσότερα παιχνίδια να είναι για μια σεζόν προσφέροντας μόνο eye-candies και τίποτα παραπάνω, και αυτό γιατί πλέον έχουν μπει τα γραφικά πάνω από το gameplay (άλλωστε με τα γραφικά πιάνεις τον casual gamer). Πλέον έχει κατακλυστεί η αγορά με "ποδοσφαιράκια", "fpsάκια" κτλ. Δεν θέλω να τα μειώσω μιας κι εγώ είμαι fan των fps αλλά πως να το κάνουμε άμα πάθω αλτζχάιμερ κάποτε, θα θυμάμαι το alex kid και το castlevania και όχι το Killzone... :p .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Haros είπε:
Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι αν το 2020 για παράδειγμα, αυτοί που ακόμα θα παίζουν με Wii (ε θα υπάρχουν 1-2 :p ) θα είναι περισσότεροι από όσους θα παίζουν ως τότε με Dreamcast. Μια κονσόλα που έκανε το 1/5 των πωλήσεων του Wii... Και φυσικά για να μη φανώ SEGAπροκατειλημμένος ας το πάρουμε αλλιώς. Τώρα, πιστεύετε ότι όσοι παίζουν με ps1 είναι περισσότεροι από αυτούς που παίζουν με amiga;
Οι απαντήσεις και στις δύο ερωτησεις είναι ναι και ναι.
 
Δεν θέλω να τα μειώσω μιας κι εγώ είμαι fan των fps αλλά πως να το κάνουμε άμα πάθω αλτζχάιμερ κάποτε, θα θυμάμαι το alex kid και το castlevania και όχι το Killzone... :p .
σωστος!!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα