"Η ιστορία των υπολογιστών" στη DTE

Παιδιά όποιοι δεν πήγατε να πάτε οπωσδήποτε!

Το στρώσαμε κιόλας το Kick Off 2 στην Amiga και το Match Day 2 στον Amstrad 464.
 
Δηλαδή δεν έχει να παίξουμε sensible; :D
 
Ακόμα και Sensible έχει!

Έχει μια Αmiga 1200 με δίσκο και πολλά περασμένα παιχνίδια.

Αλλά μπορείτε να παίξετε επίσης σε Amiga 500, Commodore 64, Commodore 128, Commodore 64 Joystick/κονσόλα, Amstrad 464, Philips Videopac.

Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε σε Basic στον Commodore PET, Acorn Electron, Amstrad, Commodore 64 και 128, και Pascal στον Acorn Electron.

Σήμερα όμως συνέβη και κάτι άλλο ΑΠΙΘΑΝΟ!

Καθώς οι Giama bros. έπαιζαν Kick off 2, και μετά εγώ με τον Rouchlogiama ένα ακόμα ματς, ένα πιτσιρίκι παρακολουθούσε μαγεμένο. Ο μικρός ήταν πραγματικά μικρός, δηλαδή γενιάς Playstation 2 τουλάχιστον. Μετά κάθησε και έπαιξε σε practice mode, όπως και ένα διπλό μαζί με έναν Amig-ά (Κώστα) που όμως κι αυτός δεν είχε ξαναπαίξει Kick off 2. Το αποτέλεσμα ήταν 0-0 (5' συνολικά), και ο πιτσιρίκος μπορούσε να κοντρολάρει τη μπάλα σχετικά καλά!

Του εξήγησα τί είναι η Amiga, οι emulators, του έγραψα οδηγίες περιγραφικά πού θα βρει τον UAE, το παιχνίδι και του έδωσα το email μου αν χρειαστεί βοήθεια.

Ήταν σαν να έβλεπα τον εαυτό μου το '90!

Α, ναι, εκτός του Rygar και των Giama, Rouchlogiama, μας τίμισαν ο AA+ (χάρηκα που γνωριστήκαμε), όπως και ο theoritikos. Σε διπλανό περίπτερο ήταν και ο Badge. Μια καλή παρουσία των GRM και mame.gr...
 
Δυστυχώς σήμερα λόγω δουλειάς δεν μπόρεσα να περάσω από την έκθεση αν και είναι σχετικά κοντά στο μέρος που μένω. Δυστυχώς και αύριο δεν θα είμαι σε θέση να δηλώσω παρουσία, μια και αυτό το ΣΚ είναι κυριολεκτικά πνιγμένο και θα πρέπει από τις 6 το πρωί να βρίσκομαι και πάλι στο πόδι.

Έριξα μια ιδέα για το επόμενο ΣΚ, περιμένω απαντήσεις.
 
Όποιος δε μπορεί να έρθει αλλά θα ήθελε, υπάρχει και άλλη μία ευκαιρία, το 8ο Amigathering!

ag8_2.png



Εκεί θα είμαι εγώ, ο Rygar, φαντάζομαι ο Amigos, ο keropi και ο Rigardie, και όποιος άλλος Amig-άς είναι και στο GRM (από Αθήνα). Θα έχει ωραία μηχανήματα κι εκεί, φυσικά με έμφαση στις Amiga...
 
Εκεί θα σας τιμήσω.
 
Αυριο θα έρθω με μποτες Βερμαχτ και 2-3 πάτους για να αντέξω την ορθοστασία :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:
 
Η έκθεση ήταν super. Καταρχίν να ευχαριστησω τον Vagelis για το tour στο περίπτερο όπου εγραψα την υπογραφή μου στον PET και το κάναμε break με control+c. Επισης το παλικάρι απο το Amiga Hellas που μας εκανε ενα update σχετικα με το Amiga OS4 και το ειδαμε να παίζει σε μια AmigaOne. Εκει βεβαια που σταθηκα και επαιξα ηταν στον 484 που εκεινη την ωρα ετρεχε το Oh Mummy.

Πάρα πολύ ωραίο ταξίδι στο παρελθόν και ανυπομονώ για το επόμενο στο Amigathering. Νίκο η ατάκα με τα δίποδα βλέπω σ'αρεσε ;)

Η έκθεση όμως είχε και άλλα πολύ ωραία πραγματάκια όπως οι νέες 3D TV της Phillips που δεν χρειάζεσε γυαλιά. Ηταν απλά φανταστικές! Το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν να σταθείς από 3-4 μέτρα μακριά και με κάποια γωνία θέασης για να δείς να πηδούν έξω οι εικόνες. Μου θύμησε κάπως το βάθος που σου έδινε το view master. Επίσης εντυπωσιακό και το monitor+driver

για 3D όπου σ'αυτο έβλεπες το παιχνιδι να εξελυσετε στο αέρα μπρόστα σου. Πραγματικά το έχουν κάνει τέλειο. Το ποιο ψαροτικό στο τομέα 3D ηταν κάτι που δεν είχε τεχνολογία τσιπάκια και οθόνες. Ηταν μια κάψουλα από καθρέφτες σαν αυγό όπου ότι έβαζες μέσα της αντικατροπτιζοταν στο επάνω μέρος της με όγκο. Δηλαδή πραγματικά 3D και όχι να σου δίνει την αίσθηση ότι κάτι προεξέχει όπως γίνετε με τις TV. Από οποιαδήποτε γωνεία και να το κοιτούσες έβλεπες κανονικά το αντικείμενο σαν να ήταν πραγματικά εκεί.

Αλλα ωραία πραγματακια ήταν μηχανές που αντιγράγής και εκτύπωσης cd/dvd όπου πλεον όλα γινόνταν αυτόματα. Βραχίονες γεμίζαν τα Tray μετά στον εκτυπωτή και καταλύγαν σε μια ντάνα όπου το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν η συσκευασία. Εντυπωσιακό και το project ρομποτικής φοιτητών όπου με ασύρματο χειριστηριο από X-box κουνούσαν έναν εκφορτωτή παλετών υπό κλίμακα κατασκευασμένο με technics & lego. Το ακόμα ποιο ενδιαφέρον ήταν ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την νέα γλώσσα M$ VLA αν θυμάμαι σωστά το όνομα.

Φυσικά πολλά ακόμα περίπτερα είχαν ενδιαφέροντα θέματα όπως το prada της LG κ.τ.λ. Στις κάτω αίθουσες όμως χτυπούσε η καρδιά του απανταχού gamer! Εκει είχα την ευκαιρία να παίξω εξωμειοτή F1 σε καμπίνα ρέπλικα της BMW όπου και τσιμπησα και αναμνηστικό καπελάκι. Επίσης δοκίμασα FPS Moh:Airborn στο Xbox αλλά δεν τα κατάφερνα με το χειριστήριο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλα. Εκεί που αιστάνθηκα όμως την αναβάθμηση να έρχεται ήταν με το Crysis demo. Παίζοντας κατάλαβα ότι δεν είχε πολλά να προσθέση στο gameplay αλλά τα γραφικά ήταν γαμ... Ψάρωσα με το predator στυλ της στολής. Η έκθεση είχε free on-line & lan games για όλους, όπως και παρουσιάσεις νέων κυκλοφοριών όπως need for speed το τελευταιο, call of duty 4 κτλ.

Πολύ καλή έκθεση...
 
Καλά, το περίπτερο της LG ήταν πολύ ενδιαφέρον, όχι απαραίτητα για το prada βέβαια.

Μα τί μανία πια να βάζουν το Oh Mummy στον 464???!!! Αφού είχαν και Match Day 2!!! :biglaugh::biglaugh::biglaugh:

Πρέπει να ήμουν πολύ γελοίος εκεί που στρώθηκα και έπαιζα Match Day 2, αλλά τεσπα, το ευχαριστήθηκα τουλάχιστον!
 
Giama είπε:
Καλά, το περίπτερο της LG ήταν πολύ ενδιαφέρον, όχι απαραίτητα για το prada βέβαια.
Είχε ενδιαφέροντα δίποδα ε; :goit:

Τελικά όλη μου την ώρα την έφαγα στο Α10. Ειδικά σήμερα που φόραγα και μπότες μηχανής πού να κάνω το γύρο της έκθεσης φορώντας 2 κιλά σε κάθε πόδι!

Λοιπόν, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το σκηνικό με τα ρετροσυστήματα! Κόσμος πάρα πολύς, άτομα της ηλικίας μας που έκαναν το λάθος, όπως ισχυρίζονταν, να τα δώσουν για ενα κομμάτι PC, άλλοι τα είχαν σε πατάρι και μετά από αυτά θα τα ξαναδουλέψουν (μιλησα με κανα 2 τέτοιους), πιτσιρίκια που έπαιξαν πακμαν στο C64,....όλα ήταν μαγικά μπορώ να πω. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να συμβεί αυτό, δηλαδή να έχουμε τόσο πολύ κόσμο και πιστεύω και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν εκεί έχουν παρόμοια άποψη. Του χρόνου, να'μαστε καλά πρώτα ο Θεός, θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο οπότε θα συνεισφέρω κι εγώ με κάποιο σύστημα. Οπωσδήποτε!!
 
Εγω ομολογω οτι ειμαι σε αλλη φαση αυτες τις ημερες,και δεν υπαρχει μυαλο για τιποτα,καθοτι μετακομιζει η αδερφη μου στην Τριπολη -για την ακριβεια σ'ενα χωριο εξω απο την Τριπολη-,ως αναπληρωτρια δασκαλα και εχουμε τρεχαματα...!!!

(Μαλιστα σε 6 1/2 ωρες πρεπει να ξεκιναμε για εκει..!!! :nervous: :nervous: )

Κριμα που δεν καταφερα να ερθω,καταλαβαινω οτι πρεπει να ειναι απιθανα..!!
 
Τελείωσε...

Λοιπόν, αύριο Δευτέρα θα βάλω και άλλες φωτογραφίες, για να δείτε ότι τελικά συναγωνιστήκαμε ακόμα και την LG! Υπάρχει σχετική φωτογταφία με τις κοπέλες που προμοτάρανε την Amiga, υπομονή. Μάλιστα οι Amig-όβιοι θα ανεβάσουν και σχετικό βίντεο υψηλής ανάλυσης, για όσους χρησιμοποιούν το τελευταίο AmigaOS 4, με AmigaOne ή Commodore 64 με 13 accelerators PPC, έχουν γεννηθεί πριν το '75, έχουν 3 ελιές, μαύρα μαλλιά και κάποια άλλα συνηθισμένα χαρακτηριστικά των Amig-άδων. Καλά, θα μπορούν να το δουν και όσοι έχουν Windows (ή Linux v.190 με 56 επιλογές boot με διαφορετικές διανομές σε live CD αλλά και επίσης 3 ελιές).

Τα καλά:

1. Ένας κύριος 57 ετών που δούλευε στην Commodore της Αμερικής. Έχει και ο ίδιος PET, μάλιστα είχε φτιάξει τσιπάκι με ελληνικούς χαρακτήρες! Στο περιοδικό των παιδιών του Amigahellas θα δώσει και μια συνέντευξη.

2. Τρία τηλεοπτικά κανάλια/εκπομπές ζήτησαν να κάνουν αφιέρωμα.

3. Ένα μικρό παιδάκι που παρακολούθησε παιχνίδι Kick off 2 Και μαγεύτηκε, έκανε προπόνηση και έπαιξε παιχνίδι με άλλον αρχάριο Amig-ά (του έγραψα οδηγίες για UAE).

4. Εκφράσεις όπως: "θα βάλω τα κλάμματα", "απίστευτο", "δεν το πιστεύω", κλπ.

5. Ένας κρητικός με όνειρο να ανοίξει μουσείο με τέτοιες σαβούρες.

6. Τρεις που έχουν από 1-2 δωμάτια με σαβούρες αξίας!

7. Το GP2X που έτρεχε Amiga (δεν ήταν μέρος της έκθεσης αυτό).

8. Ο ιδιοκτήτης της Amstrad Ελλάς.

9. Δύο φορές καταφέραμε να κολλήσουμε το Philips Videopac στο μπάσκετ, ώστε να δείχνει περίεργους αριθμούς (την δεύτερη φορά τραβήχτηκε και βίντεο).

Τα αρνητικά:

1. Το Philips Videowriter το πρωΐ της Πέμπτης, λίγο πριν μπει ο κόσμος, ντράπηκε, έκανε ένα <παφ>, έβγαλε λίγο καπνό και το βγάλαμε από την δύσκολη θέση εμείς, παρόλο που συνέχισε να δουλεύει κανονικά.

2. Θα θέλαμε μεγαλύτερο χώρο (είχαμε 40 τ.μ., από τα μεγάλα περίπτερα) - προφανώς το λέω για έμφαση.

Τα παιδιά της Amigahellas ήταν άψογα. Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχω (πρώτ' απ' όλα), αλλά και να δίνω την κάρτα μου Retromarket. Ελπίζω ότι τους βοήθησα κι εγώ όσο γινόταν με τα πράγματα, με την παρουσία μου, όπως και ο saulot.

Τέλος, να πω ότι οι διοργανωτές μας έδωσαν συγχαρητήρια και είπαν ότι άξιζε τον κόπο, τα χρήματα (που δεν έβγαλαν, γιατί το κόστος ήταν μειωμένο) και ότι ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.
 
Χίλια μπράβο σε όλους τους συντελεστές του retro-περίπτερου!

Τα κανάλια/εκπομπές που ζήτησαν να κάνουν αφιέρωμα μπορούμε να τα μάθουμε, ώστε να παρακολουθήσουμε και τα αφιερώματα;
 
Η μία είναι εκπομπή της ΕΡΤ, αλλά δεν θυμάμαι ποιά.

Την δεύτερη εκπομπή δεν την αναφέρω, γιατί δεν είναι και τόσο σοβαρή εκπομπή, έχουν παίκτες που τους βάζουν να κάνουν ρεπορτάζ ή κάτι τέτοιο, απ' ό,τι κατάλαβα (εγώ δεν την έχω δει).

Για την τρίτη δεν ξέρω, το ανέφερε ο ένας Γιώργος από το Amigahellas (είχαμε δύο συνονόματους).
 
Για την εκμπομπη της ΕΡΤ αν επρεπε να μαντεψω θα ελεγα οτι πρεπει να ειναι μια καινουργια με παρουσιαστη εναν τυπο με γυαλια ,προεδρο χρηστων internet Eλλαδος, αλλα ειπαμε wild guess. :D
 
Ξέχασα να αναφέρω και αυτό:

Γνώρισα δύο επισκέπτες, μεγαλύτερους από μένα, οι οποίοι έχουν δύο δωμάτια με παλιούς υπολογιστές και πολλά περιοδικά, σχεδόν όλα τα Pixel. Θα μπουν είπαν εδώ, ό,τι περιοδικά θέλετε όσοι τα σκανάρετε, μπορούν να σας τα δανείσουν, με τον όρο να επιστραφούν σίγουρα.
 
Σας χρωστούσα κάποιες ακόμα φωτογραφίες από τη DTE και τώρα που τελείωσε και το Amigathering βρήκα τον χρόνο να τις ανεβάσω.

Θα τις βρείτε στο Retrogamer blog, θα δείτε το link κάπου επάνω δεξιά.

Ο Amig-άς στην προτελευταία φωτογραφία είναι ο ένας γιος μου που προπονείται να με νικήσει σε ένα ακόμα παιχνίδι.

Η τελευταία φωτογραφία έχει επίσης κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως για τους λάτρεις της Amiga.
 
Ο Walkero της Amigahellas τις προάλλες ετοίμασε ένα πολύ όμορφο βίντεο από την έκθεση!

Θα το βρείτε στη σελίδα της Amigahellas για τη DTE: http://dte.amigahellas.gr.

(είναι λίγο μεγάλο αλλά αξίζει τον κόπο)
 
Πίσω
Μπλουζα