Η κακιά μάνα

QueenofHearts

RetroActive
Joined
8 Ιουν 2007
Μηνύματα
809
Αντιδράσεις
837
Κακιά είναι, παιδί δεν είναι. Για την ακρίβεια εκπλήσσομαι που δεν υπάρχει thread γι'αυτήν. Η κα Μάρλοου για μένα είναι η προσωποποίηση πολλών πραγμάτων που απεχθάνομαι και κατά τη γνώμη μου είναι ο χαρακτήρας-κλειδί στη κατάληξη της σχέσης Τέρρυ και Κάντυ.

Καταρχήν ο τρόπος που φέρεται στη Σουζάνα είναι απαράδεκτος. Το παιδί της έχει σωθεί από θαύμα μετά από ένα τόσο σοβαρό ατύχημα, έχει υποστεί έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό που θα της αλλάξει τη ζωή πάνω στην καλύτερη εποχή της και είναι σε μια ευαίσθητη εποχή ψυχολογικά και σωματικά. Θα φανταζόταν κανείς πως θα ήταν εκεί για να τη στηρίξει, να τη βοηθήσει να ξεπεράσει όλα αυτά που περνάει, να της δώσει δύναμη όπως μόνο οι μανάδες μπορούν αλλά όχι, η κα Μάρλοου είναι το λαμπρό παράδειγμα προς αποφυγή.

Είναι σε μια μόνιμη φάση ημι-υστερίας και φέρεται στην Σουζάνα σαν να έχει τελειώσει η ζωή της, σα να έχει καταστραφεί για πάντα και αν δεν την αναλάβει ο Τέρρυ, δεν έχει καμιά ελπίδα στη ζωή. Απ'τη μια με το να "φορτώσει" τη Σουζάνα στον Τέρρυ νιώθει πως κάνει το καλύτερο για το παιδί της, αλλά απ'την άλλη δε βλέπει πόσο δυστυχισμένη είναι η Σουζάνα κι ας τη έχει μπροστά της. Και Τέρρυ να μην υπήρχε, με αυτήν τη μάνα δίπλα της πάλι στη ταράτσα την έβλεπα τη Σουζάνα...

Ακόμα πιο απαράδεκτος είναι ο τρόπος που φέρεται στον Τέρρυ. Απ'την πρώτη στιγμή βγάζει όλη της την υστερία επάνω του λες και αυτός έβαλε τη Σουζάνα κάτω απ΄τον προβολέα. Τον γεμίζει τύψεις και δε χάνει καμιά ευκαιρία να του θυμίζει πως έχει υποχρέωση όχι μόνο να φροντίζει τη Σουζάνα αλλά και να την αναλάβει. Δεν λαμβάνει υπ'όψην της καθόλου το γεγονός ότι ο Τέρρυ δεν ήταν με τη Σουζάνα και συνεπώς δεν έχει κανένα λόγο να την αναλάβει, ακόμα κι αν αυτή ήταν που τον έσωσε. Του κάνει απίστευτο ψυχολογικό πόλεμο προκειμένου να καταφέρει αυτό που έχει στο μυαλό της και δεν υποχωρεί πουθενά!

Η ιστορία, για εμένα, θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική αν δεν υπήρχε αυτός ο πιεστικός παρανοϊκός χαρακτήρας στη μέση.
 
Η κυρια Μαρλοου ειναι μια υστερικη μανα, που οχι μονο δεν στηριζει την κορη της, αλλα πραγματικα της οδηγει στην "ταρατσα". Φυσικα η Μιζουκι δεν μας λεει τιποτα για τον κυριο Μαρλοου! Ισως η ανασφαλεια της μητερας της Σουζανας να οφειλεται σε ενα βαθμο στην απουσια πατερα?
 
Χμμμ... :wait2:

Είναι υστερικιά η Μάρλοου, αλλά ποιός θα ήταν ψύχραιμος αν έβλεπε το μοναχοπαίδι του να ακρωτηριάζεται;;;

Η Dom έχει και ένα point... Δεν αναφέρεται πουθενά κος Μάρλοου. Δύο γυναίκες μόνες ίσως να είχαν ανάγκη από μιά αντρική παρουσία δίπλα τους...

Η Σούζυ αν και προσωρινά έχει ανάγκη να υιοθετήσει τη στάση της μάνας της για τον Τέρρυ, ξέρει πως δεν μπορεί να τον κρατήσει κοντά της με το ζόρι...
 
H Σουζάνα κάποια στιγμή έχει αναφερθεί στους γονείς της, οπότε μάλλον δεν είναι 2 γυναίκες μόνες.

Το να βλέπεις το παιδί σου να ακρωτηριάζεται πρέπει να είναι από τα πλέον τραγικά πράγματα, αλλά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη εκείνη την ώρα? Αυτή ή η Σουζάνα που ξαφνικά αλλάζει ο κόσμος γύρω της. Αυτό που λέω είναι πως δεν στέκεται στο παιδί της που τόσο τη χρειάζεται αλλά αντίθετα της ρίχνει κι άλλο την ψυχολογία. Ναι, σίγουρα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα για μια ανάπηρη κοπέλα εκείνη την εποχή

αλλά ήταν και πολύ χειρότερα να ακρωτηριάζεται κάποιος εκείνη την εποχή από ιατρικής πλευράς. Θα ήταν καλό να της είχε δείξει και λίγο πως χαιρόταν που είχε επιζήσει αντί να τριβελίζει το μυαλό της με το πόσο φταίει ο Τέρρυ και όσο πρέπει να τη φροντίζει!
 
Θυμάστε που λέγαμε ότι η Mizuki είναι τόσο εκδικητική απέναντι στον Terry γιατί πρέπει να είχε ζήσει κάποια ερωτική απογοήτευση με κάποιον Άγγλο; :frypan:

Κατά τη γνώμη μου (δεν ξέρω αν ισχύει- υποθέσεις κάνω) και η σχέση που είχε με τη "μαμά" της, δεν πρέπει να ήταν η καλύτερη...

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που όλες οι μητέρες (με εξαίρεση φυσικά τη Rosemary ), παρουσιάζονται σαν στρίγκλες:

Η κα. Ράνγκαν, η κα. Μπράϊτον, η κα. Μάρλοου μέχρι και η Eleanor Baker που αρχικά παρουσιάζεται να έχει απαρνηθεί τον Terry! :eek:

Στο anime δε συμβαίνει αυτό: υπάρχει η μητέρα του Μαρκ στη Σκωτία, η μητέρα της μικρής Μπελ στα ορυχεία και κάποιες με μικρότερους ρόλους.

Βέβαια για το anime δεν ήταν υπεύθυνη η Mizuki... :diablotin:

Όσο για τον κ. Μάρλοου... Σιγά μην άντεχε να ζει με αυτή τη στριμμένη! Εμείς τη βλέπουμε για λίγα μόνο επεισόδια και κοντεύουμε να πάθουμε εγκεφαλικό! Φανταστείτε αυτόν τον καημένο να την έχει όλη μέρα πάνω από το κεφάλι του... Και τη νύχτα η κρεβατομουρμούρα θα πήγαινε σύννεφο... :wait2:

Τα σενάρια είναι τα εξής: ή τη σούταρε, ή έφυγε μετανάστης ή κατατάχθηκε εθελοντής στον πόλεμο... :armed: Με το τελευταίο να μου φαίνεται πιο πιθανό παρά το προχωρημένο της ηλικίας του!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από ότι ξέρω, η Μιζούκι είναι ορφανή...


Και έχει περάσει πολλά στοιχεία από τον εαυτό της στην Κάντυ.


 


Απορία: Η Μιζούκι έχει παντρευτεί????
 
Το μόνο που γνωρίζω είναι πως έχει τον ίδιο τύπο αίματος με... την Ελίζα...

Βγάλτε συμπεράσματα... :D

Σοβαρά τώρα, άρχισε να γράφει την ιστορία της Κάντυ δύο χρόνια αφότου έχασε τη μητέρα της.

Ο πατέρας της πέθανε όταν ήταν 12 ετών.

Η ίδια παραδέχεται πως μέσα από την ιστορία της Κάντυ προσπάθησε να θεραπεύσει τις δικές της πληγές . Συνήθιζε να λέει πως δεν έχει σημασία ποιοί ήταν οι γονείς σου' πρέπει να δεχτείς το πεπρωμένο σου και να μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως έχει παραδεχθεί ότι έχει βγάλει πολλά στοιχεία της στην Κάντυ (όχι μόνο τον χαρακτήρα) και στοιχεία που της άρεσαν απ'τα βιβλία "Daddy Longlegs" και "Άννα των αγρών".
 
akaliakoukou είπε:
Από ότι ξέρω, η Μιζούκι είναι ορφανή...
Αν ισχύει αυτό, τότε ίσως να προσπάθησε να γράψει τη δική της πραγματική ιστορία, δίνοντας έμφαση στη σχέση της με τον Άγγλο και την τιμωρία του στο τέλος... Αν ο συλλογισμός αυτός είναι σωστός, τότε φοβάμαι πως η Juanita έχει δίκιο και στο τέλος η Candy (Mizuki) μένει με τον Albert... (Με τον τρόπο αυτό στέλνει μήνυμα και στον "Terry" που την παράτησε ότι "εγώ από δω και πέρα θα έχω τέλεια ζωή, ενώ εσύ θα ψάχνεσαι...")

Juanita είπε:
Το μόνο που γνωρίζω είναι πως έχει τον ίδιο τύπο αίματος με... την Ελίζα...
Βγάλτε συμπεράσματα... :D

Λες να είναι και αυτή οφιούχος; :eek:
 
Juanita είπε:
Η ίδια παραδέχεται πως μέσα από την ιστορία της Κάντυ προσπάθησε να θεραπεύσει τις δικές της πληγές ....
Να δούμε ποιος θα θεραπεύσει αυτές που άνοιξε σ'εμάς....


 
akaliakoukou είπε:
Να δούμε ποιος θα θεραπεύσει αυτές που άνοιξε σ'εμάς....
Αχ, akaliakoukou, ποσο δικιο εχεις...αλλα ποιος θα στο δωσει...μερικες χιλιαδες ποστ, μερικες ωρες ομαδικης ψυχοθεραπειας και 20 χρονια κολλημα στον ιδιο ηθοποιο :cry: Καταρα :bash: φερτε τις γκιλοτινες γιατι χανομαστε :cry:
 
Πίσω
Μπλουζα