Η κυρά μας η μαμή

kyrbill

RetroActive
Joined
5 Ιουλ 2012
Μηνύματα
170
Αντιδράσεις
39
Η κυρά μας η μαμή (1958)

Ξεκίνησα να βρω στο νετ πληροφορίες για την διαδρομή για την λίμνη Μπελέτσι κι 'έπεσα' πάνω εδώ:

99205.jpg

99200.jpg

99203.jpg

σας θυμίζει κατι? ;)

99202.jpg

99201.jpg

δυστυχώς δεν έχει πολύ καλές εικόνες από το street view.. αν έχει κάποιος καλύτερες ας τις αναρτήσει. (Ε.Ο. Μαλακάσας- Σκάλας Ωρωπού)

btw, τέλειο και το ρεπορτάζ για την λίμνη :cool:

πηγή: http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/53277/%CE%B7-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%B1%CF%82
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θερμα συγχαρητηρια, kyrbill!

Και η περιβοητη Λεστινιτσα; Που ακριβως εγιναν τα γυρισματα; Δεν ξερουμε καν εαν υπαρχει μερος με αυτη την ονομασια, βεβαια.
 
Λογικά όλα στην Αττική έχουν γίνει. Που να βρεθεί χρήμα να τρέχουν στα χωριά για εξωτερικά πλάνα.
 
θα συμφωνήσω PT8! κάπου εκέι νομίζω κι εγώ..σε κάποιο κοντινό ορεινό χωριό ή και χωριά.. λογικά κάπου στα βόρεια της Αττικής! θα τους εξυπηρετούσε άλλωστε και για τα γυρίσματα στην παραλία.. νομίζω πως κι αυτά στην Λούτσα έγιναν.
 
kyrbill είπε:
θα συμφωνήσω PT8! κάπου εκέι νομίζω κι εγώ..σε κάποιο κοντινό ορεινό χωριό ή και χωριά.. λογικά κάπου στα βόρεια της Αττικής! θα τους εξυπηρετούσε άλλωστε και για τα γυρίσματα στην παραλία.. νομίζω πως κι αυτά στην Λούτσα έγιναν.
Σε ευχαριστω πολυ!
 
Μια πηγή την οποία δεν θυμάμαι αναφέρει ως τόπο γυρισμάτων το νομό Κορινθίας. Επιπλέον στο νομό αυτόν υπάρχει και η Περαχώρα για την οποία γίνεται αναφορά σε μια σκηνή της ταινίας.
 
Να 'σαι καλά bambinella 100! :)

Διόλου απίθανο oldgrcinfun να είναι η Περαχώρα. Θα μπορούσε να ήταν κι ένας επιπρόσθετος λόγος ότι είναι και το μέρος καταγωγής του Παντελή Ζερβού?... ίσως. Ο κεντρικός δρόμος πάντως με τα σπίτια στην πλαγιά (όπως δείχνει το πλάνο όταν φτάνει το λεωφορείο), ταιριάζει με το μέρος που έχει κτιστεί η Περαχώρα. Τώρα βέβαια θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε οικοδομικές ομοιότητες (αν είναι τελικά αυτό το μέρος) λόγω και των τεράστιων καταστροφών που υπέστη από τον σεισμό του 1981.

Ξέρω ότι θα 'ακουστεί' περίεργο και χωρίς λόγο περαιτέρω εξόδων, αλλά για κάποιο λόγο μου έχει 'καρφωθεί' ότι τα γυρίσματα του 'χωριού' δεν έχουν πραγματοποιηθεί σε ένα μόνο μέρος.. το ένα μέρος μοιάζει με ορεινό χωριό

99247.jpg

99248.jpg

και το άλλο πλησιάζει πολύ περισσότερο σε κωμόπολη (νεότερα κτίρια και δρόμοι)

99244.jpg

99245.jpg

.. είναι κι αυτό το περίπτερο που για το 1958 μόνο η 'Λεστινίτσα' δεν θα μπορούσε να έχει! :eek:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
kyrbill είπε:
... είναι κι αυτό το περίπτερο που για το 1958 μόνο η 'Λεστινίτσα' δεν θα μπορούσε να έχει!
Και το Φαρμακειο ακομα προς το τελος της ταινιας, για Λεστινιτσα του '58 προχωρημενο μου φαινεται κι εμενα.
 
Ακριβώς bambinella! όσο παρατηρώ δε την ταινία, τόσο κλίνω προς την άποψη ότι υπήρχαν τα γυρίσματα του χωριού και μετά έγιναν τα γυρίσματα στην Λούτσα (που για μένα είναι σίγουρα η παραλία). Τώρα το περίπτερο, το φαρμακείο κι ίσως και το Κτελ να έγιναν επίσης στην Λούτσα ή στην ευρύτερη περιοχή αυτής. Όπως και η εκκλησία είναι σίγουρα σε διαφορετικό μέρος, όπου εμφανίζονται και 3 ξεκάρφωτοι ηθοποιοί οι οποίοι δεν είχαν εμφανιστεί σε καμία άλλη σκηνή και δεν ήταν ούτε καν στην παρέα της παραλίας. Αυτή η σκηνή πιστεύω προστέθηκε μετά την ολοκλήρωση του μοντάζ, διότι άφηνε κάποιο κενό η αναφορά και μόνο του Παπαμιχαήλ '..εσύ είσαι εντάξει.. έχεις παντρευτεί'

Και μιας και ανέφερα πριν την παραλία, παρατήρησα ότι από τους ηθοποιούς (άνδρες) που ξεκινάνε για μπάνιο στο σημείο συνάντησης, στην παραλία εμφανίζονται μόνο ο Παπαμιχαήλ, ο Βουτσάς και τα μέλη του Τρίο Καντσόνε. Εκεί λοιπόν στην παραλία (κι αφού γεμίσανε το πλάνο με κάθε περαστικό που βρήκανε) υπάρχει κι ένας τύπος που στέκεται αριστερά του Βουτσά και φοράει ο κακομοίρης ένα ξεχειλωμένο μαγιώ. Παρατηρήστε την σκηνή και διακρίνετε την αγωνία που έχει να μαζέψει το μαγιώ για να μην του πέσει.. το πιάνει από αριστερά, το πιάνει από πίσω.. τίποτα. Βάζει λοιπόν τα χέρια στη μέση και το πίανει καλά καλά. Κάποια στιγμή όμως που αρχίζει και το μέτρημα κάνει να βάλει και τα χέρια στο στόμα για να ακουστεί πιο δυνατά, αλλά αμέσως το μετανιώνει και ξαναπιάνει το μαγιώ! :) από τα πλάγια δε του μαγιώ, είναι εμφανές το.. 'κενό αέρος'! χαχαχα άσε που στο τέλος της σκηνής ενώ όλοι τρέχουν να βουτήξουν στην θάλασσα, αυτός ψιλιάζετε τα αποκαλυπτήρια, 'το κόβει' παράλληλα κι εξαφανίζεται από το πλάνο! Το δαχτυλάκι έβρεξε κι αυτό πολύ ήταν!! :supergrin:
 
kyrbill είπε:
Και μιας και ανέφερα πριν την παραλία, παρατήρησα ότι από τους ηθοποιούς (άνδρες) που ξεκινάνε για μπάνιο στο σημείο συνάντησης, στην παραλία εμφανίζονται μόνο ο Παπαμιχαήλ, ο Βουτσάς και τα μέλη του Τρίο Καντσόνε. Εκεί λοιπόν στην παραλία (κι αφού γεμίσανε το πλάνο με κάθε περαστικό που βρήκανε) υπάρχει κι ένας τύπος που στέκεται αριστερά του Βουτσά και φοράει ο κακομοίρης ένα ξεχειλωμένο μαγιώ. Παρατηρήστε την σκηνή και διακρίνετε την αγωνία που έχει να μαζέψει το μαγιώ για να μην του πέσει.. το πιάνει από αριστερά, το πιάνει από πίσω.. τίποτα. Βάζει λοιπόν τα χέρια στη μέση και το πίανει καλά καλά. Κάποια στιγμή όμως που αρχίζει και το μέτρημα κάνει να βάλει και τα χέρια στο στόμα για να ακουστεί πιο δυνατά, αλλά αμέσως το μετανιώνει και ξαναπιάνει το μαγιώ!
kyrbill τι χρωμα μαγιο φοραει? μαυρο ή γκρι? (έτσι οπως φαινεται σαν χρώμα στην ταινία δηλαδη αφου ειναι ασπρομαυρη)

γιατί προσεξα εναν με ενα γκρι μαγιο, ο οποιος -οταν χορευουν στην παραλία- το "κενο αέρος" στα πόδια ειναι ολοφάνερο! ο συγκεκριμενος μάλιστα, οταν μετρανε αντιστροφα και τρεχουν προς την θαλασσα, αντι να μπει στην θαλασσα, τρεχει κατα μήκος της αμμουδιάς προς την αντιθετη κατευθυνση :rofl:
 
αυτός με το γκρι μαγιώ hannele πρέπει να είναι και στον χορό! μόνο που το 'κενό αέρος' εκεί έχει γίνει... οπίσθιο! χιχι Την σκηνή με την αντίστροφη μέτρηση περιέγραψα εγώ οπού εκεί η αγωνία για να κρατήσει το μαγιώ στη θέση του είναι έκδηλη σ' όλες του τις κινήσεις και στο τέλος την 'κάνει μ' ελαφρά΄για άλλη παραλία! :cool:

Μα τι παρατηρεί τελικά κανείς όταν βλέπει μια ταινία για εκατοστή όγδοη φορά!!! :thumbup:
 
Καλή σας μέρα……Ειμαι σχετικά καινούργιος στο forum….και αυτή η ενότητα είναι η αγαπημένη μου αφού έχω φάει ατελείωτες ώρες σε stop καρε στο video για να καταλάβω που εχουν γυρισθεί οι παλιές καλές ελληνικές ταινίες.

Τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας σε ότι αφορά το χωριό έχουν γίνει στις Αφίδνες η αλλιώς στα Κιούρκα.

Η πλατεία που σταματάει το λεωφορείο είναι η πλατεία των Αφιδνών….στην οποία τα μονα που δεν εχουν αλλάξει σήμερα είναι το περίπτερο και η εκκλησία…όλα τα υπόλοιπα έχουν υποστεί την «ανάπτυξη». Επίσης στα γύρω κακοτράχαλα,τότε δρομάκια, είναι γυρισμένα όλες οι εξωτερικές σκηνές.

Όπως επίσης και η διαδρομή στην αρχή του λεωφορείου που μεταφέρει την οικογένεια στο χωρίο είναι ο δρόμος πάνω από τα Κιούρκα που από την εθνική οδό στο υψος της Μαλακάσας περίπου ,οδηγεί στα βασιλικά κτήματα του Τατοιου. Το λεωφορειο κινείται με κατευθυνση από Τατοι προς Μαλακάσα Οπως προανέφερε κάποιος φίλος η φίλη το καφενεδάκι που σταματαει το λεωφορείο είναι το ταβερνακι που υπαρχει ολοιδιο και σήμερα στην ιδια διαδρομή στο εκκλησάκι του Αγιου Μερκουρίου.
 
JC_goodpost.gif
Φίλε μου με τρέλανες!

Εδώ και 2-3 μέρες θέλω να το πω, βλέποντας την εκκλησία, ότι πιθανών να είναι τα Κιούρκα, αλλά λέω άσε μη πω χαζομάρα.
 
Και εγώ από την εκκλησία ..το ανακάλυψα και μάλιστα η σκηνή που έρχεται η κόρη του δημάρχου για το μπάνιο είναι στην πλαινή πλευρά της εκκλησίας η οποία είναι πολύ χαρακτηριστική.

Να προσθέσω ότι τα γυρίσματα στην θάλασσα είναι ,όπως πολύ σωστα προαναφέρθηκε, στην Λούτσα και σε καποια παλια συνεντευξη..η Λουίζα Μπατίστα αν δεν κάνω λαθος ειχε αναφερθεί στην δυσκολία των γυρισμάτων και στην έλλειψη νερού αφού η Λουτσα..ήταν τότε μία ερημική τοποθεσία
 
Μόλις έκανα μια γρήγορη αναζήτηση:

ΑΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ: Περάστε από το ξωκλήσι του Αγίου Μερκουρίου που βρίσκεται στην Μαλακάσα. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και γραφικό εκκλησάκι που είναι πάνω στον δρόμο και περιστοιχίζεται από πανύψηλα πλατάνια. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται και το κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε γνωστή ταβέρνα της περιοχής που πλέον έχει μεταφερθεί στη Βαρυμπόμπη. Μάλιστα, ελάχιστοι γνωρίζουν πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν γυριστεί σκηνές από την ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η κυρά μας η μαμή» (1958) με τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Ορέστη Μακρή, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Ξένια Καλογεροπούλου.
πηγή
 
Καλημέρα σε όλους! Σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες antonovar!!! Δεν ισχύει φυσικά αυτό για τις χαζομάρες που ανέφερες PT8! όλοι μας εδώ μοιραζόμαστε την γνώμη μας.. και πολλές φορές 'πέφτουμε κι έξω'. έτσι όμως φτάνουμε και στη σωστή τοποθεσία! ε? Πολλά πολλά ευχαριστώ antonovar!! μου έλυσες απορία πολλών ετών! όσον αφορά την πηγή που αναφέρεις PT8, είναι αυτή ακριβώς που έχω βάλει κι έγω στο ποστ μου #941. Αυτή ήταν άλλωστε κι ο λόγος που ξεκίνησα το ψάξιμο! Κοίτα να δεις που καταλήγεις από μια..λίμνη κιθάρα (όπως αναφέρεται η λίμνη Μπελέτσι)!! :)
 
Αν φοβόμαστε μή γράψουμε χαζομάρες δεν θα είχα γράψει ούτε ένα ποστ εδώ...

Κοιτάξτε τώρα που θα με κάνετε γέρο άνθρωπο να ξαναδώ την ταινία προσέχοντας τους ημίγυμνους άντρες και τα μαγιώ τους #)
 
Μπραβο παιδια, για την παρατηρητικοτητα σας και τις πληροφοριες που μας δωσατε!
 
elephadas είπε:
Αν φοβόμαστε μή γράψουμε χαζομάρες δεν θα είχα γράψει ούτε ένα ποστ εδώ...
Κοιτάξτε τώρα που θα με κάνετε γέρο άνθρωπο να ξαναδώ την ταινία προσέχοντας τους ημίγυμνους άντρες και τα μαγιώ τους #)
χαχαχαχαχαχα ΘΕΟΣ ο elephadas!!!! :beer:
 
Το χα γραψει παλια για πλάκα αλλα νομίζω ότι όταν θα βαρεθούμε με τα εξωτερικά θα πρέπει να κάνουμε ένα thread με κοινά εσωτερικά σκηνικά καθώς υπάρχουν αρκετά που τα βλέπουμε σε διαφορετικές ταινίες.

Πάντως η finos film ειδικά στην εποχή που γύριζε 3 και 4 ταινίες τον χρόνο ήταν η πιο προβλέψιμη εταιρεία τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά μέρη .Προφανώς δεν είχαν στο μυαλό τους ότι θα ερχόταν μια εποχή που θα μπορούσες να δεις πολλές φορες μια ταινία η πολλές ταινίες σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να έχει καποιος την δυνατότητα να θυμάται τέτοιου είδους ομοιότητες.

[edit] Μεταφορά από το ποστ #806 Νο2 [Edit]

Εγώ εχω βρεί ένα άλλο ωραίο της φινος φιλμ από το οποίο καταλαβαίνεις ότι δεν τους απασχολούσε και πολύ η ομοιότητα ενός σκηνικού η ενός μέρους αρκεί να κάνανε εύκολα και ανέξοδα την δουλειά τους.

Στην ταινία «η κυρά μας η Μαμή» ο Παπαμιχαήλ μπαίνει σε ένα φαρμακείο στα Κιούρκα . Προβολή συνημμένου 165414

Το εσωτερικό του φαρμακείου όμως το βλέπουμε και στις ταινιες « Γαμπρός από το Λονδίνο» και «Πανικος» 9 και 11 χρόνια αντιστοιχα ,μετα και είναι το φαρμακείο που βρισκόταν Ψαρών και Κων/νου Παλαιολόγου κοντα στα studio της Χιου (post #48)

Προβολή συνημμένου 165408Προβολή συνημμένου 165411

Ειδικά στην «Κυρα μας την μαμή» και τον Πανικό παίζει και ο ιδιος φαρμακοποιός που όπως είναι φυσικό εχει βαλει καποια κιλά από το 1958 μεχρι το 1969

Προβολή συνημμένου 165412
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα