Η νέα μου 500άρα

DIMITRIS K.

Retro Member
Joined
28 Νοέ 2007
Μηνύματα
190
Αντιδράσεις
1
Από χθες είμαι ένας ευτυχής κάτοχος μιας A500!! Και την έσωσα κυριολεκτικά από το θάνατο, μιας και κατά τύχη είχα πάει σε ένα γνωστό και είχε μόλις καθαρίσει την αποθήκη!! Ανάμεσα σε κάτι κούτες που προορίζονταν για τα σκουπίδια, διέκρινα ένα κρεμ μηχάνημα. Το βλέπω καλύτερα και συνειδητοποιώ ότι επρόκειτο για μια 500άρα!! Αφού έμαθα ότι η τύχη της θα τελείωνε στον κάδο εντός ολίγων λεπτών, άρπαξα, όπως ήταν την κούτα και βούρ για το σπίτι!! Στην κούτα, πέρα από την 500αρα, υπήρχε δισκετοθήκη με καμιά 40αρια παιχνίδια, 2 καλώδια σύνδεση με τηλεόραση σε SCART, τροφοδοτικό, 2 TOMAHAWK joystick!!

και μία expansion 512KB!!!!

Αφού την έβαλα στην πρίζα, είδα ότι η κούκλα δουλεύει άψογα και ένοιωθα ότι με ευχαριστούσε που την έσωσα!!! Τώρα την έχω κάνει βίδες και την καθαρίζω! Τα έχω κάνει όλα να λάμπουν, αλλά το σασί της με δυσκολεύει αρκετά, αφού έχω βγάλει 10 τόνους βρώμα, αλλά έχει μείνει ακόμα επάνω και είναι πολύ επίμονη.

1) Ξέρετε κανα καθαριστικό που να κάνει δουλειά, χωρίς να καταστρέφει το πλαστικό? Σκέφτηκα τους ειδικούς αφρούς που πουλάνε τα κομπιουτερομάγαζα. Έχει δοκιμάσει κανείς ή είναι πεταμένα λεφτά?

2) Έχει κανείς MANUAL ή ξέρει που θα βρώ στο ΝΕΤ???

Σύντομα θα ανεβάσω φώτος από το νέο μου μωρό!!!! :bow:
 
Μπράβο DIMITRIS K. και συγχαρητήρια για το νέο σου απόκτημα!

Μήπως να φτιάξουμε μια οργάνωση (όπως GreenPeace), να σώζουμε τα παλιά computers από το "θάνατο";

G.R.A.T (Greek Retro Assault Team)

Όσον αφορά τον αφρό, αυτός που είχα πάρει εγώ κάποτε, δεν έκανε και πολλά πράγματα...

Δεν πιστεύω τώρα με την Amiga να ξωκύλεις, και να μου αλλάξεις και avatar, ε;;; :D
 
DINO είπε:
Δεν πιστεύω τώρα με την Amiga να ξωκύλεις, και να μου αλλάξεις και avatar, ε;;; :D
ΠΟΤΕ!!! :D :D

Από φιλευσπλαχνία και ως ένδειξη ανωτερότητας προς τον αντίπαλο την έσωσα!! :D :D
 
Βγάλσιμο τελείως του πάνω και κάτω πλαστικού casing και εντατικό πλύσιμο (πάνω από μια φορά) με υγρό πιάτων και οδοντόβουρτσα για τα δύσκολα σημεία.
 
Ρε σεις... ξέρετε πόσα λεφτά θα γλιτώναμε πλάκα πλάκα... αν δημιουργούσαμε καμία εταιρεία απόσυρσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών? Πώς πάνε για παράδειγμα παλιά αυτοκίνητα για διαγραφή και δυάλυση... ένα τέτοιο πράγμα...αλλά να μοιραζόμασταν τα υλικά μεταξύ μας! :D
 
Stanfromgreece είπε:
Ρε σεις... ξέρετε πόσα λεφτά θα γλιτώναμε πλάκα πλάκα... αν δημιουργούσαμε καμία εταιρεία απόσυρσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών? Πώς πάνε για παράδειγμα παλιά αυτοκίνητα για διαγραφή και δυάλυση... ένα τέτοιο πράγμα...αλλά να μοιραζόμασταν τα υλικά μεταξύ μας! :D
Ως γνωστόν...στα σκουπίδια είναι τα λεφτά Σταμάτη!!!

Ξέρεις πόσες φορές έχω σκεφτεί βρω 1-2 από τους τύπους με τα τρίκυκλα που μαζεύουν σκουπίδια ...για να μου φέρνουν ότι ηλεκτρονικό βρίσκουν...αλλά ποιος ασχολείται ...

Επίσης....καλορίζικη Δημήτρη!!!!!
 
Καλορίζικη man!Αντε σιγά-σιγά να μπεις στον σωστό δρόμο :D
 
Μπράβο μεγάλε :bow: :bow: :bow:

Αυτά είναι ωραία πράματα!!! Και σίγουρα το συναίσθημα θα ήταν εντελώς διαφορετικό εάν την αγόραζες από το ΕΒΑΥ ή τελοσπάντων εάν η απόκτησή της ήταν αποτέλεσμα προαποφασισμένης πώλησης, και όχι τύχης. Στη 2η περίπτωση η χαρά είναι μεγαλύτερη, γιατί δεν ήταν στα πλάνα.

Ακόμα μεγαλύτερη τύχη που βρήκες και tomahawk!

Καλό καθάρισμά και σύντομα ανέβασε φώτος
 
Rygar είπε:
Στη 2η περίπτωση η χαρά είναι μεγαλύτερη, γιατί δεν ήταν στα πλάνα.
/me says: στην δεύτερη περίπτωση η χαρά είναι μεγαλύτερη γιατί ήταν τζάμπα. :)
 
Λοιπόν....χθες ξεκίνησε η επιχείρηση καθαρισμού του σασί, του πιο βρώμικου μέρους της 500. Αφού το ξέπλυνα με νερό και το έτριβα ώρες, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Έτσι στράφηκα σε πιο επιθετικά μέσα. Βρήκα ένα Cillit Bang από τη γυναίκα. Αφού σιγουρεύτηκα ότι δεν διαβρώνει τα πλαστικά, δοκιμάζοντάς το αλλού, άπλωσα το σασί, το μούσκεψα με το υγρό, το άφησα 5 λεπτά και με ένα απλό σκούπισμα με πανί η βρώμα έφυγε πανεύκολα και το πλαστικό άστραψε πάλι!!! Για να σιγουρευτώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το καθαριστικό, ξέπλυνα το σασί με άφθονο νερό και το σκούπισα καλά να στεγνώσει. Μελλοντικά, αν επηρεάσει το πλαστικό, δεν ξέρω. Το θέμα είναι ότι το σασί δεν βλεπόταν από τη μαυρίλα και τώρα είναι σαν καινούριο. Επομένως άξιζε το ρίσκο για τόσο πολλή βρωμιά!! Σύντομα θα έχω και φώτος!!
 
Πίσω
Μπλουζα