GI JOE
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 10
Πραγματικα πολυ ωραιο θεμα...η παλια μου γειτονια ηταν στο παγκρατι και εφυγα απο εκει το 1990, θυμαμαι τα απογευματα που μαζευομασταν ολα τα παιδια της γειτονιας στην μικρη πλατεια διπλα στο σπιτι μου, που στεγαζοταν και το σχολειο μου και ειχε τον χωρο της πλατειας και σαν προαυλιο(!) παιζαμε κρυφτο, κυνηγητο τρεχοντας απο την πλατεια στα στενακια της περιοχης και τις αυλες των σπιτιων, εβλεπες τα καινουργια τρανσφορμερ και gi joe που φερνανε τα παιδια, συζηταγαμε για το Knight Rider, ton Mr T, τους θαντερκατς, γυρω στις 8 εμφανιζονταν οι μαναδες στα μπαλκονια και μας φωναζανε να παμε σπιτι. Τα καλοκαιρια αφηνανε ολοι τις μπαλκονοπορτες ανοιχτες(ηταν τα 80ς..αιρ κοντισιον δεν ειχανε πολλοι!) και ακουγες ατελειωτες συζητησεις..καμια φορα και συζητησεις το ενα μπαλκονι με το μπαλκονι της απεναντι πολυκατοικιας, οποτε ειχε αγωνα μπαλα ακουγοταν διαπασων ο σχολιασμος απο την τηλεοραση του απεναντι γειτονα, εβγαινες στο δρομο γενικα και ολο χαιρεταγες κοσμο ηξερες τους παντες! Δεν υπηρχε τοτε μεγαλη εγκληματικοτητα αφου θυμαμαι κιολας ολα τα διαμερισματα στη πολυκατοικια ειχαν τις κλασσικες ξυλινες πορτες, δεν ξεραμε καν τι σημαινει πορτα ασφαλειας,(μια κλωτσια να ριξεις την εχεις σπασει!) και θυμαμαι πολλες φορες εβλεπα και τα κλειδια να τα εχουν αφησει και πανω στη πορτα!! Απεναντι απο το σπιτι υπηρχε ενα ψιλικατζιδικο που περναμε παγωτο ''ροκετ'' και ''καραμπολα'' τα καλοκαιρια, θυμαμαι το παλιο μου βιντεοκλαμπ στη οδο Φιλολαου το Golden Channel(θυμαμαι ακομα την αφισα του Ρομποκοπ που ειχε εξω!) , την μεγαλη πλατεια της περιοχης την πλατεια ''Πλυτα'' οπου με εμαθε ο πατερας μου να κανω να κανω ποδηλατο και ηταν πλατεια που μαζευοτανε απογευματακι- βραδυ πολυς κοσμος, οικογενειες με τα παιδια τους να παιζουνε, γνωστοι, γειτονες αλλα και συγγενεις αλλα και θυμαμαι το ''μεγαλο'' παιχνιδαδικο της περιοχης το ''Ροντεο Σταρ'' (που ηταν και αυτο διπλα στη πλατεια Πλυτα)που ολα τα παιδια περναμε τα παιχνιδια μας και τραβουσαμε και παρακαλαγαμε τους γονεις μας οποτε περναγαμε εξω να μας παρουν κατι.
Σημερα εχουν αλλαξει πραγματα, λογο νοσταλγιας της παλιας μου γειτονιας δεν εχω μεταφερει τα χαρτια μου στη περιοχη που μενω τωρα αλλα τα εχω εκει ακομα και κατεβαινω στην παλια μου περιοχη/ γειτονια και ψηφιζω τις εκλογες βρισκοντας και ευκαιρια να κανω βολτα να θυμηθω τα παλια...
Τα περισσοτερα κτιρια ειναι ακομα τα ιδια, η πολυκατοικια μου υπαρχει ακομα, το παλιο μου δημοτικο εχει γινει νηπιαγωγειο(!), λιγοι γειτονες απο τους παλιους εχουν μεινει, αλλοι μετακομισανε, αλλοι πεθανανε, η πλατεια ''Πλυτα'' εχει γινει κεντρο ναρκομανων και εχει γεμισει η περιοχη απο Αλβανους, αλλοδαπους και μεθυσμενους, το βιντεο κλαμπ Golden Channel εκλεισε πριν περιπου 3 χρονια νομιζω και εχει γινει τραπεζα, το παιχνιδαδικο εχει γινει τωρα ζαχαροπλαστειο εδω και παρα πολλα χρονια και ο φουρνος που ειχε η μανα μιας συμμαθητριας μου που περναμε ψωμι υπαρχει ακομα αλλα νομιζω υπο αλλη διευθυνση πλεον.
Γενικα περπατωντας βλεπεις οτι το μερος εχει αλλαξει αρκετα και ειδικα ο κοσμος, ατομα αγνωστα, υποπτες φατσες, αλλοδαποι, η πλατιτσα αδεια ουτε ενα πιτσιρικι, κλειδαμπαρωμενα σπιτια και παει λεγοντας...αυτη η ζεστασια που καποτε υπηρχε..δεν υπαρχει πλεον...
Σημερα εχουν αλλαξει πραγματα, λογο νοσταλγιας της παλιας μου γειτονιας δεν εχω μεταφερει τα χαρτια μου στη περιοχη που μενω τωρα αλλα τα εχω εκει ακομα και κατεβαινω στην παλια μου περιοχη/ γειτονια και ψηφιζω τις εκλογες βρισκοντας και ευκαιρια να κανω βολτα να θυμηθω τα παλια...
Τα περισσοτερα κτιρια ειναι ακομα τα ιδια, η πολυκατοικια μου υπαρχει ακομα, το παλιο μου δημοτικο εχει γινει νηπιαγωγειο(!), λιγοι γειτονες απο τους παλιους εχουν μεινει, αλλοι μετακομισανε, αλλοι πεθανανε, η πλατεια ''Πλυτα'' εχει γινει κεντρο ναρκομανων και εχει γεμισει η περιοχη απο Αλβανους, αλλοδαπους και μεθυσμενους, το βιντεο κλαμπ Golden Channel εκλεισε πριν περιπου 3 χρονια νομιζω και εχει γινει τραπεζα, το παιχνιδαδικο εχει γινει τωρα ζαχαροπλαστειο εδω και παρα πολλα χρονια και ο φουρνος που ειχε η μανα μιας συμμαθητριας μου που περναμε ψωμι υπαρχει ακομα αλλα νομιζω υπο αλλη διευθυνση πλεον.
Γενικα περπατωντας βλεπεις οτι το μερος εχει αλλαξει αρκετα και ειδικα ο κοσμος, ατομα αγνωστα, υποπτες φατσες, αλλοδαποι, η πλατιτσα αδεια ουτε ενα πιτσιρικι, κλειδαμπαρωμενα σπιτια και παει λεγοντας...αυτη η ζεστασια που καποτε υπηρχε..δεν υπαρχει πλεον...