Η πιο ενδιαφέρουσα τηλεοπτική δουλειά του Νίκου Μαστοράκη

bernard.c

RetroDB Feeder
Joined
26 Νοέ 2007
Μηνύματα
3.256
Αντιδράσεις
973
Ο Νίκος Μαστοράκης είναι μαζί με τον Φρέντυ Γερμανό οι δύο μεγαλύτερες τηλεοπτικές προσωπικότητες της Ελληνικής τηλεόρασης, οι δύο "μύθοι".

Γράφει ο Γιώργος Δάμπασης στο βιβλίο του “Την εποχή της Τηλεόρασης” (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2002) για τον Νίκο Μαστοράκη:

«Η σταδιοδρομία του στα Ελληνικά κανάλια υπήρξε ένα φαινόμενο μοναδικό. Έχοντας μελετήσει με πολλή προσοχή Αμερικάνικες εκπομπές, κατάφερε με τρομερή άνεση να μεταφέρει πολλές από αυτές στο Ελληνικό κοινό. Πολλοί θα θυμούνται ακόμα τα εντυπωσιακά shows που παρουσίαζε και σκηνοθετούσε ο ίδιος, όπως το “Bingo”, το “Παιχνίδι της Colgate”, τις παιδικές εκπομπές της El Greco, το “Candid Camera”, το “Αυτή είναι η ζωή σου”, την “Ντισκοτέκ για νεολαία”.


Στο ενεργητικό του είχε και μία καθαρά δημοσιογραφική επιτυχία: το “Σήμερα”. Το “Σήμερα” ήταν εκπομπή 10λεπτης διάρκειας (για πρώτη φορά βγήκε στον αέρα φιλμάκι με σύγχρονο ήχο), με αρχισυντάκτη τον Σπύρο Καρατζαφέρη. Από την εκπομπή αυτή ξεπήδησαν οι γνωστοί σήμερα δημοσιογράφοι Τέρενς Κουίκ, Ανδρέας Δεληγιάννης, Κώστας Κέκης, Νίκος Ρίζος, Νάσος Αθανασίου και Φωτεινή Πιπιλή. Όλοι αυτοί οι τηλερεπόρτερ (με εξαίρεση την Πιπιλή) εμφανίζονταν ομοιόμορφα ντυμένοι, με μπλε μπλέιζερ και μπεζ παντελόνι. Το “Σήμερα” είχε επίσης οπερατέρ τον Κώστα Βελογιάννη και μοντέρ τον Κώστα Τριανταφύλλου.



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Μαστοράκης έγραψε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης. Αυτό του το αναγνωρίζουν οι φίλοι του και οι εχθροί του. Ως παρουσιαστής ήταν ανεπανάληπτος. Είχε φοβερή άνεση στο φακό, μιλούσε γρήγορα και έκανε τολμηρές ερωτήσεις στους καλεσμένους του. Ως παραγωγός κυνηγούσε το εντυπωσιακό θέαμα. Κινούσε γη και ουρανό για να κάνει το μεγάλο μπαμ στη μικρή οθόνη. Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του ήταν η παρουσίαση της απαγωγής του Γερμανού Στρατηγού Κράιπε, που βρέθηκε στο τηλεοπτικό στούντιο αντιμέτωπος με τους απαγωγείς του. Οι πιο πολλές εκπομπές του έσπαγαν ρεκόρ τηλεθέασης….



Τον Απρίλη του 1969, η Ελληνική Εταιρία Προγραμμάτων Τηλεόρασης του Σπύρου Σπυρίδη διοργάνωσε διαγωνισμό με βραβεία για τις καλύτερες εκπομπές και τους δημοφιλέστερους τηλεπαρουσιαστές. Έτσι, από την εφημερίδα “Νέα Πολιτεία” μαθαίνουμε μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες: Το στρατιωτικό κανάλι το έβλεπαν οι περισσότεροι τηλεθεατές (6.524 ψήφοι), ενώ το καημένο ΕΙΡ έρχεται πολύ πίσω, λαχανιάζοντας, με 1.438 ψήφους… Στο δημοσιογραφικό χώρο σάρωσε ο Φρέντυ Γερμανός… Τέλος, στις ψυχαγωγικές εκπομπές θριαμβεύει ο Νίκος Μαστοράκης…»


Και αν ο μέγιστος Φρέντυ Γερμανός ειδικευόταν στο να κάνει τα καλύτερα τηλεοπτικά πορτραίτα γνωστών προσωπικοτήτων μέσα από τις εκπομπές του, προσεγγίζοντας τους καλεσμένους του (έπειτα από ώρες διεξοδικής μελέτης) με αμεσότητα, τρυφερότητα και σεβασμό και δημιουργώντας καταπληκτικές εκπομπές οι οποίες συγκινούσαν θεατές και καλεσμένους, ο Νίκος Μαστοράκης είχε το μοναδικό ταλέντο της επιμέλειας, σκηνοθεσίας, παραγωγής και παρουσίασης εκπομπών στην τηλεόραση με τα εξής χαρακτηριστικά: ήταν ευχάριστες, "γρήγορες", καινοτόμες και πάντα δημοφιλείς.

Αυτό βεβαίως δεν ήταν τυχαίο, διότι ο ίδιος, μεταξύ άλλων, εισήγαγε πολλές καινοτομίες στην Ελληνική τηλεόραση:

• η πρώτη μουσική εκπομπή (και μάλιστα με video-clips Ελλήνων καλλιτεχνών!) ("Στη διασταύρωση Ρυθμού και Μελωδίας", 1966, ΥΕΝΕΔ),

• το πρώτο τηλεπαιχνίδι (και μάλιστα με live κοινό!) ("Bingo / Super Bingo" (1967-73, ΥΕΝΕΔ & 1991-93, ANT1)) (και με τον πρώτο χορηγό της Ελληνικής τηλεόρασης),

• σκηνοθεσία-παραγωγή της πρώτης Ελληνικής δημοσιογραφικής εκπομπής με διάσημους προσκεκλημένους (talk show με καλεσμένους μεγάλους stars όπως John Lennon & Yoko Ono, Patrick Macnee, Diana Rigg, Joan Collins, κα) - το θρυλικό "Αλάτι και Πιπέρι", σε παρουσίαση Φρέντυ Γερμανού, 1968-76, ΥΕΝΕΔ,

• σκηνοθεσία-παραγωγή της πρώτης Ελληνικής γυναικείας εκπομπής (“Σύγχρονη Εύα”, σε παρουσίαση Έλλης Ευαγγελίδου, 1968?, ΥΕΝΕΔ),

• δημιουργία της πρώτης ζωντανής παιδικής εκπομπής (“Οικογένεια El Greco”, 1968, ΥΕΝΕΔ),

• επιμέλεια και παρουσίαση της πρώτης ζωντανής εξωτερικής τηλεοπτικής μετάδοσης (θέατρο Ακροπόλ, 1969, ΥΕΝΕΔ),

• δημιουργία της πρώτης εκπομπής ρεπορτάζ στην Ελληνική τηλεόραση (και μάλιστα καθημερινής!) (“Σήμερα”, 1971, ΥΕΝΕΔ),

• δημιουργία και συνιδιοκτησία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού στούντιο στην Ελλάδα (ΑΤΑ, 1971) και

• δημιουργία της πρώτης εκπομπής με φάρσες στην Ελληνική τηλεόραση (“Candid Camera”, 1972-73, ΥΕΝΕΔ & 1990s, ΑΝΤ1, STAR & ALPHA) και

• δημιουργία της πρώτης Ελληνικής σειράς επιστημονικής φαντασίας (“Συνομωσία της σιωπής”, 1973, ΕΙΡΤ).

Με αφορμή λοιπόν

(1) την Αποκλειστική συνέντευξη του κ. Νίκου Μαστορακη στο RetroManiaX (http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=12737)

και (2) την λειτουργία και συνεχή ενημέρωση του GOLD TV (http://www.goldtv.gr) με αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών και σειρών που έγραψαν ιστορία στην Ελληνική τηλεόραση και στις οποίες συμμετείχε ο Νίκος Μαστοράκης (είτε ως παρουσιαστής, είτε ως σκηνοθέτης, είτε ως παραγωγός, είτε και με τις τρεις ιδιότητες ταυτόχρονα),

θα θέλαμε να μας πείτε ποια από τις παρακάτω είναι η τηλεοπτική δουλειά του Νίκου Μαστοράκη την οποία έχετε παρακολουθήσει με περισσότερο ενδιαφέρον στο GOLD TV – οι επιλογές είναι οι εξής:

1. Μουσικά video-clips (1960s & 1970s)

GOLD TV: Κανάλι “Music Videos και άλλα”

Από το GOLD TV: “Στα μουσικα προγραμματα της μαυροασπρης τηλεορασης, σε προχειρα σκηνικα, μπροστα σε γιγαντιαιες καμερες που δυσκολα μπορουσε κανεις να τις κινησει, εδωσαν το «παρων» όλα τα μεγαλα αστερια του τραγουδιου. Από τον Ζωρζ Μουστακί, τους Friends Of Distinction, τον Ντεμη Ρουσσο και τη Βικυ Λεανδρος στον Πουλοπουλο, τον Νταλαρα και τον Παριο, τους εχουμε ολους εδώ να τραγουδουν ακομη”.

2. Bingo / Super Bingo (1967-73, ΥΕΝΕΔ & 1991-93, ANT1)

GOLD TV: Κανάλια “Nostalgia TV” και “Super Bingo” (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο)

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Bingo_%281967%29 (πλήρως ενημερωμένο)

Από το GOLD TV:Bingo: Το πρώτο τηλεπαιχνίδι στην Ελληνική τηλεόραση, ζωντανό (δεν υπήρχε βίντεο) από το 6x6 στούντιο της ΓΥΣ στο Πεδίο Άρεως, με δύο κάμερες. Το σκηνικό χώραγε μετά βίας 2 παίκτες, τον παρουσιαστή και μικρά δώρα, ενώ τα μεγάλα (τηλεοράσεις, ψυγεία) εμφανίζονταν από φωτογραφίες. Ο επίσημος αρχικός του τίτλος ήταν LʼOreal Tele (από την LʼOreal που ήταν τότε ο πρώτος χορηγός σε τηλεοπτικό πρόγραμμα).

Super Bingo: Η βελτιωμένη, ωριαία έκδοση του παιχνιδιού, αρχικά από το Ακροπόλ με 1.200 άτομα κοινό και μετά από το αμφιθέατρο της ΥΕΝΕΔ στη Μεσογείων. Ήταν και talk show από το οποίο πέρασαν όλοι οι μεγάλοι σταρ του ελληνικού σινεμά (Κωνσταντάρας, Παπαγιαννόπουλος, Ρίζος, Βουγιουκλάκη, Λάσκαρη, Μουστάκας, Βλαχοπούλου). Είχε ζωντανή ορχήστρα (του Νίκου Λαυράνου) και πανάκριβα (για την εποχή) δώρα στους παίκτες. Είναι η εκπομπή που κατέχει, ακόμη και σήμερα, ένα από τα ρεκόρ της υψηλότερης θεαματικότητας στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης, με 74%”.

3. Το σπίτι των ανέμων (196?)

GOLD TV: Κανάλι “Τηλεόραση: Προ video εποχή” (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο)

RetroDB: - (στο στάδιο της ενημέρωσης)

Η τηλεοπτική μεταφορά της τεράστιας ραδιοφωνικής επιτυχίας “Το σπίτι των ανέμων” αποτέλεσε και τον πρώτο πιλότο για τηλεοπτική σειρά στην Ελληνική τηλεόραση, με πρωταγωνιστές τον Βύρωνα Πάλλη και την Αφροδίτη Γρηγοριάδου. Έπαιζε επίσης και η Άννα Βαγενά.

4. Αλάτι και Πιπέρι (1968-76, ΥΕΝΕΔ)

GOLD TV: Κανάλι “Τηλεόραση: Προ video εποχή” (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο)

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Αλάτι_και_πιπέρι (στο στάδιο της ενημέρωσης)

Το πρώτο talk show στην Ελληνική τηλεόραση. Παρουσίαση: Φρέντυ Γερμανός Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Νίκος Μαστοράκης. Τι να προσθέσει κανείς; Απλά το ότι από πολλούς θεωρείται το καλύτερο talk show που προβλήθηκε ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση και το οποίο φιλοξένησε αμέτρητους Έλληνες αλλά και ξένους ανθρώπους του πολιτιστικού χώρου…

Από το GOLD TV: “Επίσημα το πρώτο talk show στην Ελληνική τηλεόραση με τον Φρέντυ Γερμανό, συνεργάτη τον Κυρ (Γιάννη Κυριακόπουλο) και σκηνοθέτη-παραγωγό τον Νίκο Μαστοράκη, που ήταν προσωπικά υπεύθυνος για την παρουσία στην εκπομπή ονομάτων όπως ο John Lennon, η Yoko Ono, των θρυλικών Avengers κλπ”.

5. Αυτή είναι η ζωή σου (19??, ΥΕΝΕΔ & 2004, ΑΝΤ1)

GOLD TV: Κανάλια “Nostalgia TV” και “Αυτή είναι η ζωή σου” (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο)

RetroDB: - (στο στάδιο της ενημέρωσης)

Δημοφιλέστατη εκπομπή πορτραίτων, στην οποία έγινε αναδρομή στην ζωή πολλών αγαπημένων ανθρώπων της επικαιρότητας.

Από το GOLD TV: “Η πρώτη μεγάλη παραγωγή στην Ελληνική τηλεόραση, με δεκάδες συγκλονιστικές επιτυχίες (ανάμεσά τους η ιστορική πια εκπομπή του Στρατηγού Κράιπε και των απαγωγέων των Κρητικών κομμάντος της Κατοχής). Μια από τις πιο συγκινητικές εκπομπές ήταν η ζωή του Κώστα Καζάκου, όταν ο Νίκος Μαστοράκης του έφερε από την τότε Σοβιετική Ένωση, πετυχαίνοντας μια πρωτοφανή άδεια εξόδου από το καθεστώς της εποχής, αλλά και την άδεια να γίνει κάτι τέτοιο στη βαρύτατα λογοκρινόμενη τηλεόραση”.

6. Σήμερα (1971, ΥΕΝΕΔ)

GOLD TV: Κανάλι “Σήμερα”

RetroDB: - (στο στάδιο της ενημέρωσης) (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο)

Από το GOLD TV: “Στην αρχη της δεκαετιας του ʼ70, όταν ακομη δεν υπηρχαν φορητα βιντεο / καμερες, ο Νικος Μαστορακης επεισε την ΥΕΝΕΔ ότι μπορουσε να γινει μια εκπομπη ζωντανου ρεπορταζ που ελειπε από την τηλεοραση. Για το «Σημερα», συγκεντρωσε μια ομαδα νεαρων ρεπορτερς και με μια Auricon (κινηματογραφικη μηχανη 16mm με συγχρονο ηχο) που αγογγυστα κουβαλουσε στο χερι, παρα τα 20 κιλα της, ο Σωκρατης Ζαππας, τους εβγαλε στον δρομο να γραψουν ιστορια. Η φραση «Τερενς Κουϊκ, Σημερα» εμεινε διαχρονικο σλογκαν. Το «Σημερα» εμεινε μακρυα από πολιτικη και σε πολλες περιπτωσεις αρνηθηκε να καλυψει εκδηλωσεις που ειχαν σχεση με την προπαγανδα της χουντας. Στα ρεπορταζ που επιλεξαμε για το GoldTv.gr, οι σημερινες γενιες θα παρουν μια ιδεα από τη ζωη των 70s και θα δουν για πρωτη φορα μερικους από τους μεγαλους σταρ του σινεμα να μιλουν μπροστα στην καμερα της εκπομπης”.

7. Candid Camera (1972-73, ΥΕΝΕΔ & 1990s, ΑΝΤ1, STAR & ALPHA)

GOLD TV: Κανάλι “Candid Camera” (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο)

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Candid_camera (πλήρως ενημερωμένο)

Από το GOLD TV: “Τεσσερις εποχες του αειθαλους format. Από τη δεκαετια του 70 στον 21ο αιωνα. Το μαυροασπρο της ΥΕΝΕΔ με Μπετυ Λιβανου και Ντανο Λυγιζο (τοτε γυριζοταν σε φιλμ!), μετα της Μαρινας Τσιντικιδου στον ΑΝΤ1, της Βικυς Κουλιανου στο Star και το τελευταιο με Ευριπιδη και Γκουλιελμινο στον Alpha. Σε ολα, πισω από τις κρυμενες καμερες ηταν παντα ο Νίκος Μαστοράκης“.

8. Εισβολή από άλλο πλανήτη (1974-75, ΕΡΤ)

GOLD TV: Κανάλι “Nostalgia TV” (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο)

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Συνομωσία_της_σιωπής και http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Εισβολή_από_άλλο_πλανήτη (πλήρως ενημερωμένα)

Από το GOLD TV: “Η πρώτη εξʼ ολοκλήρου κινηματογραφημένη σειρά στην Ελληνική τηλεόραση – η πρώτη και τελευταία σειρά sci-fi στην Ελληνική τηλεόραση. Πρωταγωνιστούσαν η Μπέτυ Λιβανού και ο Κώστας Πρέκας”.

9. Όχι τα Νέα του ΑΝΤ1 (1991-93, ΑΝΤ1)

GOLD TV: Κανάλι “ΟΧΙ τα Νέα του ΑΝΤ1” (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο)

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Όχι_τα_νέα_του_ΑΝΤ1 (πλήρως ενημερωμένο)

Ασφαλώς όχι ρετρό όπως τα προηγούμενα, αλλά οπωσδήποτε άφησε εποχή στην Ελληνική τηλεόραση με την ανατρεπτικότητά του.

Από το GOLD TV: “Η πρωτη ανατρεπτικη, πρωτοποριακη κωμωδια που καθιερωσε την τηλεοπτικη / πολιτικη σατιρα στο prime time και εβγαλε ταλενταρες όπως η Ελενη Ραντου και ο Πετρος Φιλιππιδης“.

10. Αργά (1990s, STAR, ALPHA, ALTER)

GOLD TV: Κανάλι “Αργά” (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο)

RetroDB: - (στο στάδιο της ενημέρωσης)

Δημοφιλές μεταμεσονύχτιο talk show που φιλοξένησε αμέτρητους καλεσμένους, σε μια συζήτηση με τον Νίκο Μαστοράκη πιο φιλική, πιο χαλαρή και ενίοτε πιο τολμηρή από ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι τότε.

Από το GOLD TV: “Μαζι με το Star Channel, ξεκινησε και το πρωτο late night talk show στην ελληνικη τηλεοραση. Το «Αργα» που ο Νικος Μαστορακης εκανε κάθε νυχτα (παραλληλα με τα αλλα καθηκοντα του ως Διευθυνων Συμβουλος και κινητηρια δυναμη του καναλιου) αλλαξε τον τροπο που οι ανθρωποι κουβεντιαζαν στην τηλεοραση και καταφερε να κοιμιζει με χαμογελο εκατομμυρια θεατων. Ο δευτερος κυκλος του ηταν στο τοτε Σκάϊ, ο τριτος κυκλος στον ΑΝΤ1 και ο τεταρτος και συντομοτερος στο Alter“.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σημειωση:Το θεμα εμφανιστηκε σημερα,μιας και ο Bernard αποφασισε οτι ηθελε να το εμπλουτισει με πληροφοριες ωστε να ειναι πιο πληρες.

Τωρα για τη δημοσκοπηση...εχω περασει πολυ ωρα στο goldtv.gr και εχω βρει θησαυρους.

Περα απο αυτα που ανεφερει η δημοσκοπηση, παρακολουθησα και εκπομπες οπως "Το άδειο σπίτι" (θριλλερ με τον Διαμαντοπουλο), "Γύρω γύρω όλοι" (μια απο τις πρωτες παιδικες εκπομπες), "Συνομωσια της Σιωπης" (scifi), "Πειτε την αληθεια" και τοσα αλλα που με εξεπληξαν!

Αν μπορω να διαλεξω κατι, θα διαλεγα το "Εισβολη απο αλλο πλανητη" διοτι ειμαι scifi freak και δεν περιμενα (ουτε ειχα ακουσει ποτε!) οτι καποιος ειχε σκεφτει να φτιαξει κατι τετοιο σε εποχες δυσκολες με πενιχρα μεσα και budgets.

Παντως ελπιζω να δουμε μεσα απο το goldtv και το "Οικογενεια El Greco" και το "Στη διασταυρωση ρυθμου και μελωδιας" και αλλα που ανεφερθηκαν κατα τη διαρκεια της συνεντευξης...

Αξιζουν συγχαρητηρια στον Bernard για το εξαιρετικο εγκιβωτισμο του θεματος και την πληροτητα που του προσεδωσε
 
Ψήφισα το "Σήμερα" κυρίως λόγω των εξωτερικών πλάνων και της δυνατότητας που μου δίνει να βλέπω πως ήταν περιοχές της Αθήνας 40 χρόνια πριν...
 
Ψήφισα Super Bingo γιατί μου άρεσαν πάντα τα τηλεπαιχνίδια.

Μιας που αναφέρεται εδώ αυτό το τηλεπαιχνίδι να σας πω και την ανάμνηση μου...

Θυμάμαι τον εαυτό μου να το βλέπω μαζί με τον πάππου μου (στον ΑΝΤ1) και να με ρωτάει αν ξέρω την απάντηση καθώς προσπαθούσαμε να την βρούμε μαζί.

Μπορώ να πω ότι τότε πραγματικά οι ερωτήσεις ήταν πολύ αξιόλογες σε σχέση με τα σημερινά τηλεπαιχνίδια.

Αγαπημένο και πρωτοπόρο τηλεπαιχνίδι για μένα!
 
Άλλη μια πολύ δύσκολη επιλογή μιας και προσωπικά μου αρέσουν πολύ σχεδόν όλες οι δουλειές του κ. Μαστοράκη στην τηλεόραση, αλλά μιας και θα πρέπει να επιλέξω μόνο μία θα διαλέξω το Αυτή είναι η ζωή σου γιατί θυμάμαι ακόμα πόσο πολύ μου είχε αρέσει όταν την είχα δει για πρώτη φορά μέσα από τα αφιερώματα που είχε κάνει μέσα από τις εκπομπές του Αργά στις παλιές δουλειές του στην τηλεόραση ο κ. Μαστοράκης.

Φροντισμένη δουλειά όπως και οι υπόλοιπες, και φυσικά ήταν μια μεγάλη παραγωγή για τα τότε δεδομένα της εποχής.
 
Αλάτι και πιπέρι. Είχε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις ανθρώπων Θυμάμαι μια εκπομπή που οι καλεσμένοι ήταν εχθροί στον πόλεμο και στο τέλος έδιναν τα χέρια, γέροι πια. Επίσης μια ευκαιρία να δούμε τους ηθοποιούς πιο ανθρώπινους έξω από τους ρόλους, να μιλάνε άνετα και να είναι σαν κι εμάς...
 
"Αλάτι και πιπέρι" για να παίρνουμε και μεις οι νεότεροι δείγματα δημοσιογραφικού ήθους και συνέπειας! Είναι σημαντικό να σώζονται τέτοια αρχεία! Φυσικά δεν αμφισβητώ -ούτε υποβαθμίζω την ευρηματικότητα του "Όχι τα νέα του ΑΝΤ1" κ τις συνεντεύξεις του "Αργά".
 
Αλάτι και πιπέρι, ιστορική εκπομπή με σπουδαίους πρωταγωνιστές.
 
Το "όχι στα νέα του Αντέννα" με τη φανταστική Ελένη Ράντου, είναι η δουλειά που θυμάμαι περισσότερο.... ;) ;)
 
Για να μην ανοιγω νεο θεμα, αυριο στο TVGold θα παιζει συνεχεια το επεισοδιο του Αυτή είναι η ζωή σου με θεμα την Απαγωγη του Στρατηγου Κραϊπε
 
Wally είπε:
Για να μην ανοιγω νεο θεμα, αυριο στο TVGold θα παιζει συνεχεια το επεισοδιο του Αυτή είναι η ζωή σου με θεμα την Απαγωγη του Στρατηγου Κραϊπε
Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία! Σε ευχαριστούμε Wally! :)

Ευκαιρία για όσους δεν την έχουν δει, να δουν αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα και ρετρό εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης, η οποία τότε ήταν στα πρώτα της βήματα!
 
Όχι τα νέα του ANT1 και για μένα! Είναι από τις ζωηρότερες αναμνήσεις μου μαζί με το "Αργά", το οποίο ξέφευγε από τα τηλεοπτικά ενδιαφέροντά μου...
 
Eισβολή από άλλο πλανήτη. Μπορεί να μην το πρόλαβα τότε, αλλά ήταν δεκαετίες μπροστά για την ελληνική τηλεόραση.
 
Ανεβηκε σημερα στο FB του Νικου Μαστορακη

ΑΝΕΥΡΕΘΗ ΗΜΙΝ "ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ"Ουτε που θυμομουν οτι την ειχα. Προσφατο ευρημα στα παλια μου αρχεια, ενα ρολό 16mm με μαγνητικο ηχο με σκηνες/πλανα απο τη "Συνωμοσια της Σιωπης." Ειχα τοτε το θαρρος και το θρασος να κανω, με αθλια χαμηλο αντιτιμο, σειρα επιστημονικης φαντασιας, με σταρ τη Μπετυ Λιβανου και τον Κωστα Πρεκα και σημαντικους ηθοποιους, Ξενιδη, Καλαβρουζο, Δαδινοπουλο, Αρβανιτη. Το πιο τολμηρο ηταν το φιλμ. Ειχαμε ενα μικρο μεν αλλα αξιο συνεργειο, με τον Νικο Γαρδελη ...και καλους τεχνικους, και πηγαιναμε σε απροσιτες (για το budget) τοποθεσιες, κανοντας σκηνες που αργοτερα εδεναν με το βιντεο απο το στουντιο. Στις τελειως ασυναρμολογητες σκηνες που θα δειτε, υπαρχει και μια σειρα με γυρισματα στη... Βηρυττο.
20 λεπτα αμονταριστα απο τη Συνομωσια της Σιωπης!!!!

Μεσω της σελιδας του, εκανε παρακληση το YT να μεινει εκει. Σπευσατε στο FB ή στο YT του
 
Πίσω
Μπλουζα