Stormwatch
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 310
Σήμερα μου έσκασε φλασιά. Ποιά είναι η πρώτη ελληνική παραγωγή καθαρά για την αγορά του βίντεο; Χωρίς δηλαδή να κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους...
H βιντεοταινια που λες πρεπει να ειναι με τον τιτλο "Το κοροϊδάκι της Ελένης" του 1986 εδω ειναι και το λινκ http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A4%CE%BF_%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82 αλλα δεν νομιζω να ειναι η πρωτη βιντεοταινια γιατι αυτη γυριστηκε το 1986.video80 είπε:Ωρέο thread ανήξατε.
Η γνώμη μου είναι οτι η 1η ελληνική βιντεοταινία πρέπει να γηριστικε το φθινοπωρο του 83. Εχω μια ιπόψη μου ,αλλά δεν θημάμε τίτλο.
Προταγωνιστούσαν οι : Γιάννης Βούρος ,Σοφία Αλιμπέρτη και Μπεάτα Ασημακοπούλου.
Στον Κωστα Μακεδο στην retrodb ως την πιο παλια βιντεοταινια που παιζει εχει το Τρελοι Και Παλαβοι Για Δεσιμο με ετος παραγωγης 1982. Ομως αναφερει πιο κατω πως ειναι ξεκαθαρο απο το εξωφυλλο πως ειναι μετα το 1985.appoul είπε:Δεν ξέρω αν σας βοηθώ καθόλου, αλλά θυμάμαι ότι τέλος της δεκαετίας του '80 είχα διαβάσει σε κάποιο περιοδικό μια συνέντευξη του Κώστα Μακέδου στην οποία λεγόταν ότι ο ηθοποιός έπαιζε στην πρώτη ελληνική βιντεοταινία που γυρίστηκε ποτέ. Βέβαια ξέρω ότι γύρισε πολλές ο άνθρωπος, αλλά ίσως βοηθηθείτε. Αν έχετε το λεξικό ταινιών του Δημήτρη Κολιοδήμου που έχει αλφαβητικό κατάλογο βιντεοταινιών, μπορεί να αναφέρει κάτι.
Παρακολουθώντας πριν λιγο καιρό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη τηλεοπτική σειρά/ντοκιμαντέρ της Νέριτ "Τα στέκια - ιστορίες αγοραίου πολιτισμού" και συγκεκριμένα το επεισόδιο που ηταν αφιερωμένο στα βιντεοκλάμπ, σε καποια φάση ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Video City International κ.Νίκος Γουδεβένος λέει πως η πρώτη - ιστορικά - ελληνική βιντεοταινία που κυκλοφόρησε ποτέ ηταν το "Ο απατών ελλη..νικά" (1985) και κρατώντας το εξώφυλλο το δείχνει στη κάμερα ...
Που να οφειλεται αυτο, αραγες;Μάλλον υπάρχει ένα μπέρδεμα με τις ημερομηνίες και αυτές που έχουν δηλωθεί
του '83-'84 να έχουν γυριστεί πιο μετά... Π.χ. το Μία Ρένα χωρίς φρένα στην RDB είναι του '84, αλλά στο dvd γράφει 1989 σαν πρώτη προβολή.
Που να οφειλεται αυτο, αραγες;