Η πρώτη μας έγχρωμη Τηλεόραση [GOLD STAR]

Diogr

Retro Member
Joined
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
182
Αντιδράσεις
37
Εδώ θέλω να σας δείξω την πρώτη τηλεόραση που είχαμε που εγώ ξεκίνησα να βλέπω μικρός τα κινούμενα σχέδια που παίζονταν τότε. Δεν πίστευα τόσα χρόνια ότι ακόμα την είχαμε, αλλά κάνοντας μια επίσκεψη στο μαγαζί του πατέρα μου είδα ότι την είχε ακόμα και επίσης της είχε βάλει αποκοδικοποιητή και την λειτουργεί κανονικά για να βλέπει ότι θέλει στο μαγαζί του. Ε, ρε αναμνήσεις με αυτήν την τηλεόραση. Πόσο καιρό μου πήρε μικρός να την μάθω πως δουλεύει, να την σκαλίζω, κλπ κλπ. Αυτά είναι πράγματα που πιστεύω όντως δεν πρέπει να πετάμε, διότι και μόνο που την είδα αμέσως είχα flashback τις ώρες που πέρναγα μπροστά της να βλέπω Thundercats, Στρουμφάκια, κλπ κλπ. Τις καλοκαιρινές νύχτες που την βγάζαμε έξω στην τάρατσας και μαζευόμασταν όλα τα πιτσιρίκια της πολυκατοικίας για να δούμε μερικά απο τα τότε βραδινά κινούμενα σχέδια ή κάποια κωμική ελληνική σειρά. Α, ρε αθάνατη τηλεόραση.

Απο ότι μπορώ να δω είναι μάρκας GOLD STAR μοντέλο δεν μπόρεσα να βρώ κάπου, ίσως το λέει απο πίσω, αλλά δύσκολο να την μετακινήσω.

307s2ty.jpg
 
Τηλεκοντρολ υφίσταται;
 
Πολυ καλη! Απ' οτι βλεπω πρεπει να ειναι γυρω στις 20 ιντσες. Μην ξεχνας οτι η Goldstar ειναι η σημερινη LG που ολοι γνωριζουμε. Λογικα πρεπει να ειναι Made in Korea. Χρονολογια γνωριζεις?
 
Να πω την αλήθεια δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά νομίζε είχε τηλεκοντρολ. Θα ρωτήσω τον father μήπως και το έχει. Χρονολογία παιδες δεν θυμάμαι. Ίσως να αναγράφετε απο πίσω αλλά όπως είπα δύσκολα μετακινείτε εκεί που την έχει ο father. Θα προσπαθήσω ίσως να βάλω το χέρι μου απο πίσω (εν ολίγης θα της βάλω χέρι που λέμε, χε χε χε) με καμια φωτογραφική να τραβήξει βίντεο ή φωτο μήπως και πετύχω το αυτοκόλητο πίσω με τα στοιχεία. Θα τραβήξω και φώτο το Σάββατο πάλι και ανοιγμένη να δείτε πως παίζει ακόμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Diogr είπε:
Θα τραβήξω και φώτο το Σάββατο πάλι και ανοιγμένη να δείτε πως παίζει ακόμα.
Εννοείς ότι δουλεύει, δεν νομιζω ότι μπορείς να δεις κάτι πλέον από αυτήν την τηλεόραση. :)

Πρέπει να είναι πάντως από το πρώτο μισό των 80s...
 
Eξαιρετικο ευρημα!!Στην θεση σου θα την επαιρνα και θα την κρατουσα για κειμηλιο...

Ποτε παντως δεν συμπαθησα την μετονομασια σε LG ουτε και το νεο Logo (που υπαρχει τωρα...)

prisma είπε:
Εννοείς ότι δουλεύει, δεν νομιζω ότι μπορείς να δεις κάτι πλέον από αυτήν την τηλεόραση. :) Πρέπει να είναι πάντως από το πρώτο μισό των 80s...
Βλεπεις και παραβλεπεις!!!Δες εδω ;)
 
πω ρε φιλε σαν την δικια μου την φιλιπς ειναι την 27αρα ετσι μεγαλη σαν επιπλο. αφου ζει ακομη μια χαρα. απο πλαγια πως ειναι η κατασκευη της οπως ειναι γυρω απο την οθονη?
 
prisma είπε:
Εννοείς ότι δουλεύει, δεν νομιζω ότι μπορείς να δεις κάτι πλέον από αυτήν την τηλεόραση. :) Πρέπει να είναι πάντως από το πρώτο μισό των 80s...
Αν δεις καλά στην φωτογραφία η τηλεόραση έχει απο πάνω της αποκοδηκοποιητή και έτσι ο πατερας μου βλέπει κανονικότατα.
 
καλά ρε παιδιά, τόσα χρόνια, πως δεν έχει εξαντληθεί ο φώσφορός πως δουλεύει ακόμα; Εκτώς αν της έγινε βαριά συντήρηση σαν μια παλιά bang & Olufsen (24αρα) που είχαμε κρατήσει μέχρι το 2000 (αγορασμένη 1990 περίπου) και την συντηρήσαμε με ανανέωση φωσφόρου.

Bang-and-Olufsen.jpg
 
Δεν της έχουμε κάνει καμία συντήρηση. Ρώτησα και τον πατέρα μου και μου είπε δεν της έχει κάνει τίποτα πέρα απο το να της βάλει τον αποκωδικοποιητή. Το Σάββατο θα την ανοίξω να τραβήξω μερικές φωτο και ανοιχτή.
 
και να έχεις κανένα MEGA DRIVE να κοτσάρεις επάνω της.... αυτό θα πει back in time
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα με κάνεις να πετάξω το ΧΒΟΧ360 με αυτά που ανεβάζεις....

ΑΘΑΝΑΤΟ GAMING της εποχής 90'
 
mib είπε:
Θα με κάνεις να πετάξω το ΧΒΟΧ360 με αυτά που ανεβάζεις....
ΑΘΑΝΑΤΟ GAMING της εποχής 90'
Αν το πετάξεις πες μου το πότε & τι ώρα να έρθω έξω/κάτω απο το παράθυρο να το πιάσω....ε, μην πάει χαμένο το κακόμοιρο!!! χε χε χε
 
Πίσω
Μπλουζα