krios
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 494
Οι συμβουλές της οικογένειας και των δασκάλων μας ήταν να κάνουμε καλές πράξεις στη ζωή μας. Κατά πόσο το κάναμε και με τι συχνότητα προσωπικό στοιχείο στην ψυχή μας και το μυαλό μας. Επίσης μας συμβούλευαν να μην τις λέμε (του τύπου: κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό). Ανοίγω αυτό το θέμα λόγω ημέρας και λόγω συναισθηματισμού γιατί νομίζω πως ως παιδιά κάτι καλό κάναμε (αγνά και όχι για το μπράβο ή για να κερδίσουμε κάτι) και ίσως είναι ευκαιρία να το ξαναθυμηθούμε μαζί. Κάτι που θυμόμαστε, κάτι που μας συγκινεί, κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι.
Μοιράζομαι μαζί σας μια φοβερή εμπειρία που είχα στο γυμνάσιο όταν ήμουν στη χορωδία. Μας είπαν λοιπόν ότι τα Χριστούγεννα θα πάμε να τραγουδήσουμε σε έναν οίκο ευγηρίας για να συντροφεύσουμε και να ζεστάνουμε τις γιορτές των μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί (και αρκετοί από αυτούς δυστυχώς ήταν εντελώς παρατημένοι από συγγενείς όλων των βαθμών). Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ευχές τους, τα βλέμματά τους και τα λόγια ευγνωμοσύνης τους. Τα χέρια τους που μας μας αγκάλιαζαν και τα δάκρυα συγκίνησης.
Εσείς τι είναι αυτό που κάνατε, για το οποίο είστε περήφανοι ακόμα και σήμερα;
Μοιράζομαι μαζί σας μια φοβερή εμπειρία που είχα στο γυμνάσιο όταν ήμουν στη χορωδία. Μας είπαν λοιπόν ότι τα Χριστούγεννα θα πάμε να τραγουδήσουμε σε έναν οίκο ευγηρίας για να συντροφεύσουμε και να ζεστάνουμε τις γιορτές των μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί (και αρκετοί από αυτούς δυστυχώς ήταν εντελώς παρατημένοι από συγγενείς όλων των βαθμών). Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ευχές τους, τα βλέμματά τους και τα λόγια ευγνωμοσύνης τους. Τα χέρια τους που μας μας αγκάλιαζαν και τα δάκρυα συγκίνησης.
Εσείς τι είναι αυτό που κάνατε, για το οποίο είστε περήφανοι ακόμα και σήμερα;