Σ'αγαπώ!
Ήταν ένα πανέμορφο κοριτσάκι με ολόχρυσα μαλλιά που έκρυβαν τα καταπράσινα ματάκια της και το πανέμορφο χαμόγελό της. Ήμασαν 7 χρόνών, στην πρώτη Δημοτικού. Η μοναδική ανάμνηση που μου έχει μείνει από τότε. Εγώ και αυτή, αυτή και εγώ. Χέρι - χέρι στο προαύλιο του σχολείου, αγκαλιές, φιλιά, με τα χαμόγελα των δασκάλων και τον γονιών μας να μας συνοδεύουν...
Και ύστερα ήρθε η καταστροφή. Η μετακόμιση σε άλλη πόλη για πάντα και μάλιστα, μέσα σε μία μέρα. Καλοκαίρι, δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα. Δεν ήθελα να φύγω, είχα κρατήσει σφιχτά την πόρτα του σπιτιού, οι γονείς μου με τράβαγαν και εγώ, φώναζα κλαίγοντας το όνομά της.
Στα χρόνια που ακολούθησαν δεν πέρασε μια μέρα που να μην την σκέφτηκα, που να μην την μίλησα - και ας μην ήταν εκεί- που να μην αναρωτήθηκα που να βρίσκεται, τι να κάνει, αν είναι καλά.
Τελείωσα το σχολείο, σπούδασα, ξανασπούδασα, πήγα φαντάρος, βρήκα δουλειά, παντρεύτηκα. Πάντα η σκεψη της με ακολουθούσε. Το στήριγμά μου και το "μαγικό" που με γύριζε στα χρόνια της αθωότητας!
Πέρασαν 30 χρόνια ακριβώς και ξαφνικά προχθές, βλέπω το όνομά της στο "Φατσοβιβλίο". Την είχα αναζητήσει πολλές φορές αλλά δεν είχε προφίλ. Έφτιαξε όμως.
Ένα μήνυμα κατέληξε σε μια "κρυφή" συνάντηση. Μια συνάντηση αγκαλιά που κλαίγαμε και οι δύο για όλες εκείνες τις στιγμές που χάσαμε ο ένας από τον άλλο. Πέρασαν 30 χρόνια για να βρω το άλλο μισό κομμάτι της ψυχής μου. Μάλλον, αυτή ήταν η επίγεια τιμωρία μου για κάτι κακό που ίσως έκανα στην προηγούμενη ζωή μου.
Δεν θα ξαναχάσουμε ούτε στιγμή πλέον ο ένας από τον άλλο. Δεν θα περάσει μια μέρα, καλή ή καλή που δεν θα ξαναμιλήσουμε. Σαν φίλοι κολλητοί όμως, σαν οικογενειάρχες, σαν οικογενειακοί φίλοι.
Ναι, είμαστε ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο, αλλά μην πάει το μυαλό σας κάπου αλλού. Είμαστε και πάλι τα δύο αθώα, ερωτευμένα 7χρονα! Τέτοιος είναι ο έρωτάς μας και τουλάχιστον αυτός, δεν θέλουμε να "μεγαλώσει"!!!
Κοριτσάκι σε αγαπούσα, σε αγαπώ και θα σ'αγαπώ για πάντα!