SurvivalHorror είπε:
Ωραία πράγματα,ποτέ δεν ασχολήθηκα με παιχνίδια υπολογιστή,τα περισσότερα από κονσόλες είναι ξεχωριστά παιχνίδια.Ήθελα να ρωτήσω ποια η γνώμη σου για Silent Hill και Project Zero ?
Να'σε καλα! Οι υπολογιστες εκ πρωτης αποψης φαινοντε καπως ρηγμενοι σε σχεση με τις κονσολες, αλλα εχουν κυκλοφορησει υπεροχοι τιτλοι. Πχ με διαμαντια οπως το Nocturne, αξιζει να εμβαθυνεις και προς υπολογιστες μερια.
Τι γινεται τωρα με τις σειρες. Το πρωτο Silent Hill εναι απλα απο τα καλυτερα παιχνιδια ολων των εποχων, και κατα προεκταση απο τα πιο ομορφα παιχνιδια τρομου. Δεν το εχω γιατι δεν το βρηκα σε καλη τιμη αμερικανικο, αλλα εχω περασει πολλες ομορφες ωρες μαζι του και το λατρευω.
Τα 2+3 ειναι επισης φοβεροι τιτλοι και εξαιρετικες συνεχεις. Το κακομοιρο το 4 που εχει ακουσει τα χειριστα ειναι ενας πολυ αδικημενος τιτλος. Δεν διαφωνω στο οτι ξεφυγε πολυ απο τις παραδοσιακες ριζες της σειρας, αλλα συνεχιζει σε διαφορετικα μονοπατια με πετυχημενο τροπο.
To πεμπτο και το εκτο της σειρας, θα ελεγα πως ειναι παιχνιδια κατω το μετριου, και προσβλητικα στο ονομα και στις αναμνησεις του ονοματος Silent Hill. Δεν μου αρεσει αυτη η στροφη "αλα Resident Evil" ουτε βρηκα κατι αξιολογο γενικοτερα για να ασχοληθω εκτεταμενα.
Για την σειρα Fatal Frame / Project Zero τωρα, ενω εχει ενδιαφερουσα στοιχεια και ατμοσφαιρα, αυτο το πραγμα με την καμερα δεν το μπορεσα ποτε και παντα με απετρεπε απο το να ασχοληθω εις βαθος και να τα παρω. Επισης σε πολλες περιπτωσεις, ο παραδοσιακος Ιαπωνικος τρομος οπου τα χαρακτηριζουν μου φαινεται αστειος και δεν ειμαι της συγκεκριμενης ευρυτερης σχολης. Προτιμω σιγουρα το Kuon και λυπηθηκα που δεν το συνεχισαν.
Τωρα, αν μπορεις να παιξεις αμερικανικα παιχνιδια δοκιμασε και το Countdown Vampires που σου ειπε και ο φιλτατος ο Metalcandyman στο θεμα. Απορω ακομα πως ειναι δυνατον να θεωρειται κακος τιτλος απο παμπολους μονο και μονο επειδη εχει βαθιες επιροες απο το Resident Evil. Ειναι φοβερο και πανεμορφο, τολμω επισης να πω οτι σε καποια πραγματα (υποθεση και μερος της ατμοσφαιρας) ειναι ανωτερο απο Resident Evil μαλιστα.