Η χαρτοπαίκτρα (1964)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
25.238
Αντιδράσεις
35.965
130.jpg
130.jpg
 

SurvivalHorror

RetroActive
Joined
27 Δεκ 2014
Μηνύματα
414
Αντιδράσεις
92
Ωραία ταινία,μοναδικοί Κωνσταντάρας,Βλαχοπούλου και Βουτσάς καθώς και ο Κοκός χαχαχα.Το σενάριο ήταν η δύναμη αυτής της ταινίας επίσης.Αργότερα ο Μουστάκας με τον "Τζογαδόρο"'εχει πάρει πολλές ιδέες από αυτή για το πόσο ο τζόγος μπορεί να αλλάξει ή να τυφλώσει έναν άνθρωπο.
 

oldgrcinfun

Retro Member
Joined
17 Μάρ 2013
Μηνύματα
320
Αντιδράσεις
209
Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μπάρδακα ποιος είναι; Νομίζω πως δεν αναφέρεται καθόλου στους τίτλους της ταινίας.
 

oldgrcinfun

Retro Member
Joined
17 Μάρ 2013
Μηνύματα
320
Αντιδράσεις
209
Θυμήθηκα μια ταινία στην οποία έπαιζε ο ηθοποιός αυτός. Είναι η ταινία ''Είναι ένας ... τρελός τρελός Βέγγος'' στην οποία είχε ένα ρόλο. Από τις πληροφορίες του www.cine.gr είδα πως πρόκειται για τον ηθοποιό Νίκο Νεογέννη (1912 -1971) γεννημένο στο Κάιρο. Απορώ πάντως γιατί απουσιάζει το όνομά του από τους τίτλους της χαρτοπαίχτρας, παρότι αναφέρονται τα ονόματα άλλων ηθοποιών που είχαν μικρότερη συμμετοχή στην ταινία.
 

gordon17sp

RetroN00b
Joined
22 Ιουν 2014
Μηνύματα
1.753
Αντιδράσεις
3.316
Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα δεξιά-αριστερά στα πλάνα χάνουν από λάμψη και ευκρίνεια; Δηλαδή, τα ντοσιέ και το φωτιστικό στην πρώτη, η κυρία Λελέ και ο κύριος πρόεδρος στη δεύτερη και η πόλη ολοτρόγυρα στην τρίτη φωτό είναι θολά. Νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι παλιές ταινίες που εϊτσντιοποιούνται. (Καλό; )

Καλά, η ταινία δεν το συζητώ. Εκατό φορές τη βλέπουμε και ευχαρίστως την ξαναβλέπουμε.

Τελικά ρε παιδιά η Λίνα από τί πήγε; Από κασέρι ή από τυρί;
 

RoscoPColtrane

RetroWannaBe
Joined
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
41
Αντιδράσεις
54
1. Η χαρτοπαίχτρα
2.Δις διευθυντής
3.Ο Θόδωρος και το δίκανο.
Αν εξαιρέσεις τις ταινίες του Βέγγου είναι νομίζω οι 3 καλύτερες κομωδίες.
Η σκηνή που γυρίζει ο Κωνσταντάρας αργά και βρίσκει ξύπνιες Βλαχοπούλου - Νοταρά: γυρίζει στη Νοταρά καποια στιγμή κ τη ρωτάει θυμωμένος "Κι εσύ?" - "Η κυρία! Και δείχνει τον εαυτό της:"Γουρλού!"
 

tzias57

RetroMasteR
Joined
6 Mαϊ 2008
Μηνύματα
1.297
Αντιδράσεις
415
Να σημειώσω εδώ ότι όσες φορές έχω δει το θεατρικό έργο φαίνεται ο Ανδρέας να έχει ερωτική σχέση με την Λελέ και όχι να το κάνει στα ψέμματα για να συνετίσει την Αλέκα.Μάλλον έγινε για να μην βγάλουν την ταινία ακατάλληλη. Πάντως την θεωρώ από τις καλύτερες της Βλαχοπούλου. Αγαπημένη μου φυσικά η Νοταρα με την ατάκα "Κυρία έλα εδώ να δεις. Δεν πιστεύω να το φοράει αυτό ο κύριος" βλέποντας το σουτιέν στην βαλίτσα του Κωνσταντάρα.
 

Stop Motion

RetroWannaBe
Joined
26 Μάρ 2021
Μηνύματα
46
Αντιδράσεις
66
"...Μια μισάνοιχτη πόρτα δημιουργεί πάντα την εντύπωση ότι κάτι κακό συμβαίνει..."


Να προσθέσω ότι είναι τρομερά σέξυ η Λίλη Παπαγιάννη στη συγκεκριμένη ταινία...
Έβλεπα την ταινία πριν λίγες μέρες και μου έμεινε αυτό με την πόρτα.Πραγματικα μεγάλη αλήθεια και το σκεφτόμουν αρκετή ώρα μετά.Ποσες λεπτομέρειες από την ζωή υπήρχαν στην ελληνικη κωμωδια, μεγάλοι μάστορες οι συγγραφείς τότε και παρατηρητές της καθημερινότητας.
 

oldgrcinfun

Retro Member
Joined
17 Μάρ 2013
Μηνύματα
320
Αντιδράσεις
209
Δε γνωρίζω πολλά από νομικά, αλλά δεν είναι παράξενο πως συνελλήφθησαν από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν στο τμήμα κάποιοι που χαρτόπαιζαν σ'ενα σπίτι, χωρίς υπάρχει κάποιο ένταλμα; Η ταινία πάντως, ήταν από τις καλύτερες κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
 
Μπλουζα