Θέλω κοντά σου να μείνω, κάθε πληγή ν' απαλύνω...

Kambia είπε:
Απορια: Ο Αλμπερτ τι χρωμα ματια εχει? Πρασινα ή μπλε? Γιατι σε ενα επεισοδιο ο Αντονυ κανει μια εμμεση αναφορα σε αυτον, αλλα λεει για ενα αγορι με πρασινα ματια.

Kambia, μόλις διάβασα το γαλλικό.

Δεν κάνει αναφορά στα πράσινα μάτια του Άλμπερτ αλλά της μητέρας του...

Δεν έχω το ελληνικό... αν κάποιος μπορεί να πει τι γράφει...

(αν και μάλλον αναφέρεσαι στο anime, :what: ε;;;; )

Λορένα είπε:
Juanita δεν μετράς καλα!! Ειμαι και εγώ, νύν αλμπερτικιά, και πρώην Τερρυκιά.
Αν και παραδέχομαι, πως όταν βλέπω τα επεισόδια του κολλεγιου, αναπολω την πρώτη μου αγάπη! Αχ! Αχ! Ο Άλμπερτ, ειναι πλεόν ο αγαπημένος μου.
:hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kambia είπε:
Βαλε και μενα μεσα... :flower:
Kambia, δεν το πιστευω :clap:

Δεν ειχα αυτοπροσδιοριστει, αλλα με εδειραν σε μια συναντηση Turri + Juanita, και αναγκαστηκα να το διερευνησω μεσα μου και να το αποδεχτω: ειμαι η Domniki και ειμαι Τερρυκια :rofl:
 
Turriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...:animeek:

Μας συκοφαντούν μπροστά στην πλάτη μας... :cry: :cry: :cry:

Κακιά Dom:ban: :ban: :ban:
 
Ελα juanita, ξερεις οτι λεω αληθεια, αρα δεν συκοφαντω κανεναν :D ...ειδικα ο Turri μονο που δεν με εδωσε στα λιονταρια οταν καταλαβε το ποιον μου (δλδ οτι ειμαι Τερρυκια) :cool: Αλλα επειδη εχω μεγαλη καρδια σας συγχωρω...ου γάρ οίδασι τι ποιούσι... #)
 
Και όμως... η Κάντυ μόνο από τον Άντονυ δεν πληγώθηκε...



Τι ήθελε και αυτός ο Χριστιανός να θέλει ν' αποκαλύψει ποιό ήταν το παιδάκι δίπλα στη μάνα του...
 
Juanita είπε:
Kambia, μόλις διάβασα το γαλλικό.
Δεν κάνει αναφορά στα πράσινα μάτια του Άλμπερτ αλλά της μητέρας του...

Δεν έχω το ελληνικό... αν κάποιος μπορεί να πει τι γράφει...

(αν και μάλλον αναφέρεσαι στο anime, :what: ε;;;; )
Ναι στο anime αναφερομαι.
 
domniki είπε:
Βρε, σας τον χαριζω...σαν μοναδικη Τερρυκια σ'αυτο το φορουμ, εχω τον ηθοποιο ολο δικο μου :rofl:
domniki! Σου έχω δώσει την εντύπωση ότι είμαι Αλμπερτικιά; :2beers:
 
Sorry nessie...join the club :hurrah:
 
Το έχει η μοίρα των ολίγων...

Και όπως λέει και ο κρητικός ποιητής...

... Με τον καιρό να ' ναι κόντρα

Έχει τιμή σαν πετάς...

Να μένεις μόνος...
 
Το manga τελειώνει πανηγυρικά με την Κάντυ να πέφτει στην τόσο γνώριμη και αγαπημένη αγκαλιά του Άλμπερτ.

Ο Άλμπερτ έχοντας μοιραστεί με την Κάντυ υπέροχες στιγμές και ξέροντας πόσο πόνο έχει νιώσει, την παροτρύνει να μην ξεχάσει ποτέ πόσο όμορφη γίνεται όταν γελάει...

Αλλωστε θα μείνει για πάντα κοντά της για να της το θυμίζει...
 
Νομιζω οτι εδω ειναι η καταλληλη θεση να πω το εξης:

Στο γιαπωνεζικο μανγκα και ανιμε, ο Αλμπερτ προσφωνειται απο την Καντυ και σχεδον ολη την παρεα της ως "Αλμπερτ-σαν". Η καταληξη -σαν στα γιαπωνεζικα ειναι δειγμα σεβασμου προς τους μεγαλυτερους και ευγενειας γενικως. Πολλοι φαν στηριζονται σε αυτο για να υποστηριξουν οτι η Καντυ δεν αισθανθηκε ποτε κατι περισσοτερο για τον Αλμπερτ, αφου δεν περασε/αφησε την προσφωνηση ευγενειας προς κατι πιο ελευθερο και οικειο.

Εχω ομως πλεον αποδειξεις οτι αυτο τελικα δεν ισχυει. Προσφατα ειδα σε ενα αλλο ανιμε της ιδιας εποχης, του '70 δηλαδη, οτι ο βασικος ηρωας προσφωνειται Νταϊσούκε-σαν απο ολους τους φιλους του (εκτος απο τον πατερα και την αδελφη του), αν και ειναι μονο λιγα χρονια μεγαλυτερος. Μαλιστα και η κοπελα που ειναι τρελα ερωτευμενη μαζι του, μεχρι το τελος τον αποκαλει Νταϊσουκε-σαν. Επομενως το -σαν δεν ειναι αποδειξη ελλειψης ενδιαφεροντος, επειδη η Καντυ ειναι κολλημενη στο Αλμπερτ-σαν, δεν σημαινει οτι δεν αισθανεται ή δεν θα μπορουσε να αιστανθει κατι παραπανω για τον Αλμπερτ. Το επιχειρημα αυτο ειναι πλεον αδυναμο.

;) :)
 
Wow... :eek:

Και εγώ που νόμιζα...

Πάντως και στη μετάφραση του μάνγκα από τα ιαπωνικά στα γαλλικά έχουν κρατήσει αυτόν τον πληθυντικό... :(

Μπράβο Arwyn!!!

Αν μεταφράζαμε και εκείνο το γράμμα... :xm:
 
Οχι, παιδια, η αποδειξη ειναι ατρανταχτη! Αφου κοτζαμ Χικαρου επι 74 επεισοδια ανεβαζε/κατεβαζε τον δικο της Νταϊσουκε-σαν (και οχι ειχε δαγκασει, ειχε κανει φυλλο φτερο τη λαμαρινα), τοτε ειναι ατοπο να στηριζεται κανεις στο -σαν για να δηλωνει οτι δεν και οχι και σιγα και ποτέ η Καντυ με τον Αλμπερτ! :boss:

Χμμμ.... και πλακα πλακα, ο Νταϊσουκε με τον Αλμπερτ εχουνε αρκετα κοινα σημεια. Αλλά, γιατι δεν μιλαω με περισσοτερες λεπτομερειες, αφου ρετρο φορουμ ειναι αυτο, τον Δούκα Φλιντ δεν τον ξερετε;;; Γκρεντάιζερ;;; Ε, για τον Δουκα/Νταϊσουκε λεω! Ειναι λιγα χρονια μεγαλυτερος, σαν τον Αλμπερτ, και εχει αυτο το ευγενικο, φιλησυχο, αλλα και γενναιο και αποφασιστικο! Μονο στην καταγωγη διαφερουνε, απο τον Φλιντ ο ενας, απο τη Γη ο αλλος! :biglaugh:

Παει λοιπον η μεγαλη απορια/επιχειρημα! Απλο γιαπωνεζικο εθιμο ευγενειας και τιποτα αλλο!

:cool:

Υ.Γ. Στην γαλλικη, ιταλικη, αραβική αλλα και ελληνικη βερζιον του "Grendizer/Δουκα Φλιντ", δεν ακολουθειται πληθυντικος ευγενειας προς τον Νταϊσουκε, αν και γινεται μεταγλωττιση κατευθειαν απο τα γιαπωνεζικα. Γιατι οι Γαλλοι κρατησαν πληθυντικο για τον Αλμπερτ, δεν ξερω. Παντως, απο την πειρα μου μεχρι τωρα σε γιαπωνεζικα ανιμε, ειναι απλα θεμα κουλτουρας, οι Γιαπωνεζοι κρατανε την ευγενεια στους μεγαλυτερους (-σαν) ακομα και σε καταστασεις που εμεις οι δυτικοι εχουμε απλο ενικο. Λιγο καποιος να ειναι μεγαλυτερος, λιγο σε ανωτερη θεση, τσουπ οι γιαπωνεζοι κοτσαρουν το -σαν. Δεν ισχυει ομως κατι τοσο εθιμοτυπικο στις δυτικες γλωσσες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Arwyn-t είπε:
... Γιατι οι Γαλλοι κρατησαν πληθυντικο για τον Αλμπερτ, δεν ξερω...
Ίσως απλά να ήθελαν να είναι απόλυτα πιστοί στο αρχικό κείμενο... :xm:

Εδώ μιλούσε η θεία στον Άλμπερτ στον πληθυντικό που ήταν και ανηψιός της...

Anyway, για μένα η ισχυρότερη απόδειξη πως η Κάντυ θα έμενε με τον Άλμπερτ - πρίγκηπά της στο τέλος ήταν ο θάνατος του Άντονυ... Δεν υπήρχε λόγος για να φύγει από τη μέση εκτός μόνο του ότι δυσκόλευε την περαιτέρω εξέλιξη του ζευγαριού. Δεν είναι τυχαίο πως ο Άντονυ "έφυγε" όταν η Κάντυ του εξομολογήθηκε πως τον αγαπά και είχαν αρχίσει ήδη μεταξύ τους οι αγκαλίτσες και φιλάκια. :wub:

Επιπλέον, ο Άντονυ "έφυγε" δευτερόλεπτα προτού αποκαλύψει ποιός ήταν ο πρίγκηπας της Κάντυ...

Αν δεν έπαιζε ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας η ταυτότητα του Άλμπερτ θα μπορούσε να είχε αποκαλυφθεί από την αρχή και να συνεχιζόταν κανονικά η ιστορία: δλδ, η Κάντυ στο Λονδίνο, ο Τέρρυ κλπ...
 
Πίσω
Μπλουζα