Εεεεεμ, βασικά το RetroManiaX ξεκίνησε ως ένα φόρουμ αφιερωμένο στην πληροφορική της δεκαετίας του '80 και του '90, με το μεγάλο έργο της ψηφιοποίησης του περιοδικού Pixel. Ο δημιουργός του φόρουμ, ο AEON, έχοντας προνοητικότητα και για να "κρατήσει" το forum, επέκτεινε τη θεματολογία και σε άλλους ρετρό τομείς, όπως αυτός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Με τον καιρό, "αποδυναμώθηκε" το κομμάτι της πληροφορικής και "ενδυναμώθηκε" η τηλεόραση και ο κινηματογράφος.
Η πληροφορική, η τεχνολογία, οι κονσόλες κ.λπ. δεν σταμάτησαν να υφίστανται, απλώς τα μέλη που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα δεν είναι τόσο ενεργά όσο παλιά, χωρίς να είναι κακό αυτό.
Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, σε τι χρησιμεύει αυτό νήμα... Είναι η γνώμη σου, εννοείται, απλά να βάζουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.
Για αποκλειστικά ρετρό πληροφορική και όλα τα συναφή, εγγράψου στο αδελφό-φόρουμ ImRetro.
Edit: Το κάθε μέλος είναι ενεργό σε όποιο section του φόρουμ έχει έφεση και ξέρει τι να πει. Εγώ π.χ. είμαι ενεργός στον τηλεοπτικό τομέα, διότι αυτός είναι το χόμπι μου, ο τάδε είναι στον κινηματογράφο, ο δείνα είναι στους υπολογιστές. Συνεπώς, μια χαρά είναι το φόρουμ, διότι έχει τομείς με τους οποίους μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον ανθρώπων με μια πλειάδα ασχολιών!