Θυμάμαι κάποτε στην εφημερίδα...

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
432
Υπάρχει κάτι που να σας έκανε εντύπωση όταν είσασταν μικροί στην εφημερίδα που έπαιρναν οι γονείς σας; Μια εικόνα, μια είδηση, ένα κάτι που να σας εντυπωσίασε; Εγώ θυμάμαι στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 σε ένα πρωτοσέλιδο ένα πανέμορφο παιδάκι μελαχρινό με υπέροχα μάτια. Από κάτω έγραφε πως πνίγηκε από ένα κομμάτι μήλο. Πολύ πολύ μετά μου είπαν ότι ήταν παιδί του Γιώργου Οικονομίδη και ότι μάλιστα παρά το θλιβερότατο αυτό γεγονός, εκείνος έδωσε την παράσταση που είχε στο θέατρο το βράδυ. Έπρεπε να κάνει τον κόσμο να γελάσει (όπως τόσοι και τόσοι ηθοποιοί άλλωστε που στην προσωπική ζωή τους συμβαίνουν διάφορα αλλά βρέξει-χιονίσει πρέπει να δουλέψουν)

Εσείς τι θυμάστε;
 
Ωραίο θέμα Κριέ!!

Θα ήτανε γύρω στο 1993, που σε μια τοπική εφημερίδα της Ζακύνθου, έκαναν ειδικό αφιέρωμα στον θάνατο μιας Καρρέτα-Καρρέτα από περίεργη αιτία (δε θυμάμαι τώρα). Με είχε συγκλονίσει πάρα πολύ ο θάνατος του ζώου και μάλιστα ενός είδους που είναι υπό εξαφάνιση. Σίγουρα πια δε θα μου έκανε την ίδια εντύπωση, αφού το φαινόμενο των θανάτων ζώων είναι πολύ συχνό ! Αλλά κάποια πράγματα, όταν είσαι παιδί τα αντιλαμβάνεσαι με διαφορετικό τρόπο και με περισσότερη ευαισθησία.

Άλλη μια περίπτωση που μου έκανε εντύπωση ήταν γύρω στο 1996- 1997 (δεν ξέρω άμα είναι ρετρό), ήταν στο πρωτοσέλιδο μιας πανελλαδικής απήχησης εφημερίδα (όνομα αγνοείται στη μνήμη), η εικόνα ενός παιδιού που είχε γεννηθεί με δύο κεφάλια!!! Ναι αυτό με σόκαρε πάρα πολύ. Δε θυμάμαι τι απέγινε το παιδί, πάντως τότε ήταν διατεθιμμένοι οι γιατροί να κόψουν το ένα κεφάλι, χωρίς τη βεβαιότητα ότι θα επιζούσε... Κραυγαλέα περίπτωση.... :(
 
Ήτανε αρχές δεκαετίας του 90'.

Ποτέ δεν είχα αγοράσει εφημερίδα στη ζωή μου (ήμουνα περίπου 16 τότε).

Χαζεύοντας σε ένα περίπτερο, το μάτι μου έπεσε σε μια εφημερίδα, αλλιώτικη από τις άλλες.

Εντύπωση μου έκανε, η ζωγραφιά που κοσμούσε την πρώτη σελίδα της.

Όλες οι άλλες είχαν παρόμοια πρωτοσέλιδα, αλλά όχι αυτή.

Αυτή έμοιαζε με πλοίο που πήγαινε αντίθετα από το κύμα.

Δεν την αγόρασα αμέσως, αλλά για αρκετές ώρες η εικόνα στριφογύριζε στο μυαλό μου.

Λίγες ώρες αργότερα, ξαναβγήκα έξω και την αγόρασα.

Έκτοτε ... τίποτα δεν ήταν το ίδιο ...
 
Oτι ανακαλυφθηκε ενας κομητης που "συντομα" θα καταστρεψει τη γη (Ελευθερος Τυπος μαλλον αρχες 90)

Εβλεπα εφιαλτες για τα επομενα 3-4 χρονια.

Αν εβρισκα αυτον που δημοσιευσε την "ειδηση" ειλικρινα δεν ξερω τι θα του εκανα. Ισως θα επαιζα Hostel no3 μαζι του
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι, ένα θέμα στην εφημερίδα το 1988 νομίζω, για ένα παιδάκι που έπασχε από μια σπάνια ασθένεια, που προκαλούσε πρόωρη γήρανση. Η φωτογραφία ήταν συγκλονιστική. Έλεγε το άρθρο, πως θα πήγαινε για θεραπειές στις ΗΠΑ. Τελικά όμως, δεν μπόρεσε να γίνει κάτι :( ...
 
Ήταν το 1995 θυμάμαι, σχετικά πρόσφατα. Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Αύγουστος. Ήταν τότε ο πόλεμος στη Βοσνία εν εξελίξει και είχε γίνει την προηγουμένη μια επίθεση με όλμο στο Σεράγεβο. Συγκλονίστηκα από τις σοκαριστικές εικόνες.
 
Επίσης θυμάμαι πολύ έντονα, ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί (νομίζω) στο ΕΘΝΟΣ.

Επί εποχής εμφυλίου Γιουγκοσλαβίας, αμέσως μετά την πτώση της Σερμπρένιτσα, παρουσίαζε το λόγχο των Ελλήνων εθελοντών.

Στην κεντρική φωτογραφία ήταν ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, με κάποιους Έλληνες εθελοντές, και από πίσω διακρίνονταν 4 σημαίες υψωμένες :

Σερβική, Ελληνική, Βυζαντινή και μία με τον ήλιο της Βεργίνας.

Θυμάμαι ότι υπήρχε και ένα πομπώδης τίτλος του στυλ "Η γαλανόλευκη υψώθηκε στη Σερμπρένιτσα" ή κάτι παρόμοπιο.

Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση, τόσο το άρθρο, όσο η φωτό.
 
Εμενα μου χει μεινει η φωτογραφια τυ καλτεζα νεκρου(Νοεμβρης 85 εξαρχια) εθνος ηταν η εφημεριδα η το βημα σοκαριστικη φωτο πρωτη φορα εβλεπα αληθινο νεκρο
 
stakovios είπε:
Ήταν το 1995 θυμάμαι, σχετικά πρόσφατα. Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Αύγουστος. Ήταν τότε ο πόλεμος στη Βοσνία εν εξελίξει και είχε γίνει την προηγουμένη μια επίθεση με όλμο στο Σεράγεβο. Συγκλονίστηκα από τις σοκαριστικές εικόνες.
"Μπόζε Μόι" στα σερβικά , που σημαίνει "Θεέ μου!" ήταν ο τίτλος της είδησης-πρωτοσέλιδου. Η φωτογραφία ήταν κάπου στα δεξιά, έγχρωμη και φρικιαστική... Ήταν ακριβώς μετά την επίθεση.
 
stakovios είπε:
"Μπόζε Μόι" στα σερβικά , που σημαίνει "Θεέ μου!" ήταν ο τίτλος της είδησης-πρωτοσέλιδου. Η φωτογραφία ήταν κάπου στα δεξιά, έγχρωμη και φρικιαστική... Ήταν ακριβώς μετά την επίθεση.
΄

Ίσως να λέμε την ίδια...

Κάποια εφημερίδα είχε τη φωτογραφία μιάς νεαρής μαμάς με το νεογέννητο στην αγκαλιά της... Ήταν και οι δύο νεκροί...

Δε θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της που μάλλον προσπαθούσε να ηρεμήσει το μωρό της... Οι έξυπνες βόμβες είχαν βρει τον τέλειο στόχο... Μαιευτήριο...
 
1987 και κρίση του Σισμίκ. Γυρνώντας στο σπίτι από το σχολείο βρήκα την εφημερίδα (Έθνος νομίζω ότι ήταν) πάνω στο τραπέζι και τη μητέρα μου να μιλάει ανάστατη στο τηλέφωνο με τον πατέρα μου. Στο πρωτοσέλιδο έγραφε με τεράστια γράμματα ΠΟΛΕΜΟΣ.

Θυμάμαι ότι είχα κατατρομάξει. Είχα διαβάσει ένα σωρό βιβλία για την κατοχή, τον πόλεμο κλπ., είχα συγκινηθεί, είχα "ζηλέψει" τα παιδιά που ζούσαν τόσες περιπέτειες, αλλά εγώ τελικά προτιμούσα να καθίσω και να συμπληρώσω τις βαρετές ασκήσεις στο "η γλώσσα μου" :p
 
retrofan είπε:
1987 και κρίση του Σισμίκ. Γυρνώντας στο σπίτι από το σχολείο βρήκα την εφημερίδα (Έθνος νομίζω ότι ήταν) πάνω στο τραπέζι και τη μητέρα μου να μιλάει ανάστατη στο τηλέφωνο με τον πατέρα μου. Στο πρωτοσέλιδο έγραφε με τεράστια γράμματα ΠΟΛΕΜΟΣ.Θυμάμαι ότι είχα κατατρομάξει. Είχα διαβάσει ένα σωρό βιβλία για την κατοχή, τον πόλεμο κλπ., είχα συγκινηθεί, είχα "ζηλέψει" τα παιδιά που ζούσαν τόσες περιπέτειες, αλλά εγώ τελικά προτιμούσα να καθίσω και να συμπληρώσω τις βαρετές ασκήσεις στο "η γλώσσα μου" :p
Αυτο ακριβως θυμαμαι και εγω!Θυμαμαι μαλιστα τον πατερα μου να λεει στη μητερα μου οτι αμα χρειστει θα παει και αυτος και μου κοπηκανε τα ποδια.Για να ειμαι ειλικρινης δεν θυμαμαι ομως ποτε και πως τελειωσε ολο αυτο.Μαλιστα θυμαμαι οτι στο εξωφυλλο το Εθνος ειχε το καραβι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμ.. θα μπορούσα να γράφω ώρες για την εποχή του ΣΙΣΜΙΚ. Φανταστείτε ότι τότε μέναμε στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο SHAPE (βάση του ΝΑΤΟ), αντισμήναρχος ήταν τότε ο πατέρας μου αν θυμάμαι καλά.

Αντί για αυτό, θα προτιμήσω να ρίξω το επίπεδο της συζήτησης :D

picture.php
 
Θυμάμαι έντονα τα δημοσιευματα γυρω από τον Περσικό κόλπο και τις συνέπειες που θα είχε αυτός στην περιβαλοντική αλυσίδα, μάλιστα ακόμα εχω χαραγμένο στην μνημη μου το πουλί που εβγαινε από μια πετρελαιοκηλίδα και ήταν κατάμαυρο, μετά μίλησαν για φτιαγμένο ρεπορταζ! :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τωρα που ειπες Περσικο Κολπο, θυμαμαι αρκετη αρθρογραφια που ελεγε πως ολα αυτα ειχαν προφητευθει απο το Νοστραδαμο

Μηπως διαβαζα λαθος εφημεριδες τελικα;; :D
 
Σοκαριστικό. Τι να πρωτοπεί κανείς. Μήπως ο τεμαχισμός της συζύγου του Φρατζή; Όταν είδα τη φωτογραφία της κοπέλας μου έπεσε η εφημερίδα από τα χέρια. Τότε ως παιδιά σοκαριζόμασταν ευκολότερα και περισσότερο και με πολλά...
 
αριαδνη είπε:
Θυμάμαι έντονα τα δημοσιευματα γυρω από τον Περσικό κόλπο και τις συνέπειες που θα είχε αυτός στην περιβαλοντική αλυσίδα, μάλιστα ακόμα εχω χαραγμένο στην μνημη μου το πουλί που εβγαινε από μια πετρελαιοκηλίδα και ήταν κατάμαυρο, μετά μίλησαν για φτιαγμένο ρεπορταζ! :xm:
To συγκεκριμένο πουλί έπαιζε και στο βιντεοκλίπ του Αντώνη Βαρδή "Βαρέθηκα" στις αρχές της δεκαετίας του ' 90.
 
Εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα τίτλο, δεν θυμάμαι σε ποια εφημερίδα, να λέει 'Ετοιμάζεται η καταιγίδα της ερήμου'' και είχε εικόνες από πολεμικά αεροσκάφη.Το κουλό είναι ότι για κάποιο λόγο το μπέρδεψα και νόμισα οτι διάβασα(ημουν και 6-7)'Ετοιμάζεται η αλεπού της ερήμου'' και σκέφτηκα μπράβο ο μπαρμπαΡόμελ ζει ακόμα!!!Τώρα μη ρωτήσει κανείς πως ήξερα τον Ρόμελ έξι χρονό παιδί θα σας γελάσω...
 
Εμενα μου εκανε εντυπωση το μεγεθος της εφημεριδας, που ηταν ισα με το μποι μου (μικρη), και δεν μπορουσα να την βολεψω. Μου εκανε επισης εντυπωση, πως ηταν γραμμενα τα αρθρα (σε στηλες), και οχι πεεεερα πεεεερα μια γραμμη.

Γι' αυτο.. και μικρη ποτε δεν μπορεσα να διαβασω εφημεριδα :p

αληθεια λεω #)
 
ηταν 91 η 92 η καπου εκει που ειχε βγει το θεμα απο την αμερικη οτι ειχαν βρει εναν εξωγηινο και ηταν εξωφυλλο στην αγκαλια μιασ επιστημονα το θυμαμαι γιατι μου ειχε μεινει εντονα νομιζω πρεπει να τανε στον ελευθερο τυπο σε ολες της εφημεριδες και ολοι ελεγαν ανακαλυφθηκε εξωγηινος και λοιπα και μετα ανακαλυψαν οτι ηταν κουκλα το θυμαται κανεις?
 
Πίσω
Μπλουζα