Θυμάστε τότε που.....

panp είπε:
Θυμάστε τότε που, σε αρκετές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τα αφεντικά έκαναν δώρο για τα Χριστούγεννα μια γαλοπούλα, ή το Πάσχα ένα τσουρέκι κι ένα καλάθι αβγά, και ο πατέρας τα έφερνε περιχαρής στο σπίτι; (οποιαδήποτε σύγκριση με το σήμερα παρέλκει...)
Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον ιδιωτικές επιχειρήσεις! :animangry: (μαύρο χιούμορ).

Θυμάστε τότε που θέλαμε να κάνουμε μια δουλειά που θα μας αρέσει, με κύρος, με πολλά λεφτά ($$$$$$$$$) και θα είχαμε το σπίτι και το αυτοκίνητο των ονείρων μας?
 
prisma είπε:
Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον ιδιωτικές επιχειρήσεις! :animangry: (μαύρο χιούμορ).Θυμάστε τότε που θέλαμε να κάνουμε μια δουλειά που θα μας αρέσει, με κύρος, με πολλά λεφτά ($$$$$$$$$) και θα είχαμε το σπίτι και το αυτοκίνητο των ονείρων μας?
σωστό!!! αυτο όμως χλωμο το βλέπω να το σκεφτουν τα δικά μας τα παιδια για το μέλλον τους...
 
Θυμάμαι μεγάλο σούπερ-μάρκετ ( μην πω όνομα), που έδινε ως δώρο Χριστουγέννων στο προσωπικό του, μια ΙΟΝ σοκολάτα και έναν μικρό χυμό. :tsktsk: Παιδί ήμουν και είχα παραξενευτεί...
 
RIO είπε:
Θυμάμαι μεγάλο σούπερ-μάρκετ ( μην πω όνομα), που έδινε ως δώρο Χριστουγέννων στο προσωπικό του, μια ΙΟΝ σοκολάτα και έναν μικρό χυμό. :tsktsk: Παιδί ήμουν και είχα παραξενευτεί...
αυτα μας τα διναν στην γιορτη του σχολειου τα χριστουγεννα
 
Θυμάστε τότε που κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και ας μέναμε στον 1ο όροφο ???? Θυμάστε τότε που το σουβλάκι έκανε 30δρχ ????? Τότε που οι thundercats θεωρούνταν βίαιο παιδικό????? Θυμάστε τότε που ο Μαικλ Τζάκσον ήταν μαύρος ?????
 
Pantel είπε:
Τότε που οι thundercats θεωρούνταν βίαιο παιδικό?????
Θυμάμαι το μπαμπά μου να μου εξηγεί ότι οι Thundercats είναι "για μεγάλους" και να μη μπορώ να καταλάβω πως ένα κινούμενο σχέδιο μπορεί να είναι "για μεγάλους".
 
Θυμάστε τότε που στο μεγάλο ΙΚΑ της οδού Πειραιώς στηνόμασταν από τις 6 το πρωί για να πάρουμε νούμερα για εξέταση, αλλά μας εξέταζαν πολύ καλοί γιατροί (καμια σχέση με σήμερα), άσε που κάναμε και ορθοδοντική με σιδεράκια τζάμπα (στο ισόγειο);

Θυμάστε τότε που στο υπόγειο της πλατείας ομονοίας (στην παλιά μορφή) υπήρχαν ντελάληδες , ακόμα και γυναίκες, με χαρακτηριστικές τραχειές φωνές, που πούλαγαν λαχεία ή μια γνωστή κομματική εφημερίδα;
 
Θυμάστε που μετρούσαμε κάθε καλοκαίρι πόσα μπάνια κάναμε και πόσα παγωτά τρώγαμε; Θυμάστε που το μεσημέρι η κρατική σταματούσε το πρόγραμμα της και ξεκινούσε στις 5 το απόγευμα συνήθως με παιδική εκπομπή; Θυμάστε τα ομπρελάκια και τα "πυροτεχνήματα" στα παγωτά; Θυμάστε που το πακέτο τσιγάρα Export (αυτά κάπνιζαν οι δικοί μου) έκανα 75 δρχ; Θυμάστε που η βενζίνη κόστιζε 250 δρχ το λίτρο;
 
Χμμμ... εγώ πρόλαβα τη βενζίνη με 77 δρχ. το λίτρο, και τα βενζινάδικα να κλείνουν από Σάββατο μεσημέρι μέχρι Δευτέρα ξημερώματα, εκτός από μερικά, μετρημένα στα δάχτυλα, που διημέρευαν, σαν τα βουλκανιζατέρ και τα φαρμακεία. Αλλά μη φανταστείτε περισσότερα από 20-25 για όλη την Αθήνα !
 
... κόβαμε μια ντομάτα και μύριζε όλο το σπίιτι;

... γινόταν μπλακ άουτ στην Αττική και δεν ξενερώναμε... διότι ήταν ευκαιρία για να παίξουμε "τρομαχτηκά" παιχνίδια στο σκοτάδι.
 
- Θυμάστε τότε που... με το κλείσιμο των σχολειών πάντα ακολουθούσαν μπουγελώματα σε αυλή του σχολείου ή σε πλατείες!

- Θυμάστε τότε που..

Κοπή πίτας RetroManiaX 2011 (Aθήνα)

[video=youtube;YQ-zUn7R3tA]

:precry:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάστε τότε που..


:precry:
 
Θυμάστε τότε που κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και ας μέναμε στον 1ο όροφο ???? Θυμάστε τότε που το σουβλάκι έκανε 30δρχ ????? Τότε που οι thundercats θεωρούνταν βίαιο παιδικό????? Θυμάστε τότε που ο Μαικλ Τζάκσον ήταν μαύρος ?????
Αν θυμάμαι τον Μάικλ μαύρο λέει.. δες τώρα εδώ γιατί έγινε λευκός:

 
Θυμαμαι:
Σουβλακι πιτα 5 δρχ, Εισητηριο κιν/γου πλατεια 8 δρχ, εξωστης 6 δρχ, ΙΟΝ αμυγδαλου μικρη 2 δρχ, μεγαλη 5 δρχ
Τον ακριβοτερο οδηγο δισκου εβερ, ενα μοντελο Plextor cd recorder περι τις 125000 δρχ.
Καλοκαιρι ανοιχτες πορτες παραθυρα, υπνος το βραδυ στην αυλη. Και ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, η μανα μου οταν ελειπε απο το σπιτι, κλειδωνε την πορτα, ορθανοικτα τα παραθυρα και αφηνε σημειωμα στον πατερα μου, κολημενο στην πορτα "Αντωνη, ειμαι στην λαικη, το κλειδι ειναι κατω απο το χαλακι" η στην διπλανη γλαστρα, ειχε κι εναλλακτικη. Οντως εποχες που δεναν τα σκυλια με τα λουκανικα
 
-Θυμάστε τα υπέροχα καλοκαιρινά βράδια με τα ατέλειωτα παιδικά παιχνίδια στην γειτονιά που υπήρχαν ακόμα ζεστές ανθρώπινες σχέσεις?
-Θυμάστε την παλιά ποιοτική τηλεόραση της δεκαετίας του '70 κυρίως αλλά και του '80, με τα υπέροχα ελληνικά και ξένα σήριαλ, τα πολύ όμορφα τηλεπαιχνίδια, τις μουσικές εκπομπές , τα παιδικά και τόσα άλλα?
-Θυμάστε τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, όταν ήταν ακόμα αθώες και αγνές οι ψυχές μας, γεμάτες ανιδιοτέλεια πριν δηλητηριαστούν με σκληρά συναισθήματα που χωρίς να μας εκφράζουν απαραίτητα, εκδηλωνόντουσαν μέσα μας από επιβίωση και από αυτοάμυνα απέναντι στις νοσηρές ανθρώπινες προκλήσεις?
-Θυμάστε που ακούγαμε από πειρατικούς κυρίως σταθμούς τραγούδια που μας άρεσαν και τα αφιερώναμε στην εκλεκτή της καρδιάς μας κλείνοντας τα μάτια ονειροπολώντας και αγκαλιάζοντας νοερά την καλή μας?
-Θυμάστε τους γονείς μας, τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας που τρώγαμε μαζί, βλέποντας τηλεόραση μαζί, κάνοντας βόλτες μαζί, περνώντας τις γιορτές μαζί και φαντάζονταν στα μάτια μας πάντα γεροί, άφθαρτοι και αθάνατοι?
-Θυμάστε που παλιά ζούσαμε για να ζούμε και κάθε μέρα που περνούσε μας άφηνε κάτι και τώρα ζούμε για να επιβιώνουμε και κάθε μέρα που περνάει είναι το ίδιο αδιάφορη?
 
Θυμάστε κάτι νύχτες με φεγγάρι
μες στα θερινά τα σινεμά
νύχτες που περνούν
που δεν θα ξαναρθούν
μ' αγιόκλημα και γιασεμιά :cry:
 
Αν θυμάμαι τον Μάικλ μαύρο λέει.. δες τώρα εδώ γιατί έγινε λευκός:

Εδώ ο νέος σύνδεσμος για τον λόγο που ο Μάικλ Τζάκσον έγινε λευκός (το προηγούμενο βίντεο για κάποιον λόγο δεν υπάρχει πια):
 
Πίσω
Μπλουζα