Θύμα της κρίσης; [Περιπτερα]

Pooky πάλι έχεις εν μέρει δίκιο :)

Θυμίζω το εμπάργκο που τόλμησε να κάνει ο βερόπουλος στην κοκα κόλα την δεκαετία του 90 που έφαγε τα μούτρα του. Από την άλλη όμως δεν είναι όλες οι εταιρείες μονοπώλια για να κάνουν ότι θέλουν. Οι στόχοι είναι σχετικοί στα μεγάλα μάρκετ αφού συχνά διατηρούν ζημιογόνα καταστήματα σε περιοχές μόνο και μόνο γιατί υπάρχει ανταγωνιστική αλυσίδα κοντά!

Τώρα για τις άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος που προανέφερες και έβγαιναν παλιά από την εκάστοτε νομαρχία πλέον βγαίνουν από τους δήμους...Τα περίπτερα συχνά παρανομούν όπως άλλωστε και τα κυλικία που εν γνώση των γονέων πωλούν απαγορευμένα τρόφιμα για να αξίζει για τον ενοικιαστή η λειτουργία τους.

Όσον αφορά το ψωμί είδες που έχουν πλέον και οι αλυσίδες με τις...προκάτ μπακέτες!

Τέλος δεν σου είπα ότι οι περιπτεράδες πεινάνε. Απλά δεν έχεις ιδέα τι σκλαβιά είναι να δουλεύεις 15 ώρες την ημέρα 7 μέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο...όσα και να βγάζεις δεν είναι ποτέ αρκετά για ν' ανταμείψουν τον κόπο σου. Μην μου πεις ότι θα βάλει υπάλληλο...αν το κάνει θα τον κατακλέψει και δεν θα πάρει χαμπάρι...

Μην γενικεύεις λοιπόν διότι τα πράγματα για τους περιπτεροψιλικατζίδες είναι πολύ ποιο δύσκολα απ΄όσο φαντάζεσαι! Πάντα φιλικά όσα σου γράφω :)
 
Πω - πω.... από που το ξεκίνησα και που φτάσαμε.... Εγώ απλά έγραψα ότι έγραψα επειδή "έσβησε" μια παιδική μου ανάμνηση...

Καλά ε. τελικά είμαστε ...."Πανεπιστήμονες"....
 
εγω παντως βλεπω τον περιπτερα στην γειτονια μου που δουλευει 3 βαρδιες και παει μια χαρα οσο για τα περιοδικα καλα να παθουν γιατι τα πιο πολλα ειναι σκουπιδια και πανακριβα!!
 
καλό είναι να παραθέτει κανείς την γνώμη του, να επιχειρηματολογεί γι' αυτή και φυσικά να συντελεί στην κατάρριψη των στερεοτύπων όπου υπάρχουν. Όλοι κερδίζουμε από αυτό και καλό είναι να συμβαίνει! Το γεγονός λοιπόν ότι ξεκινήσαμε από την ανάμνηση σου δεν είναι κακό...αντιθέτως αποτέλεσε αφορμή για μια δυναμική και κόσμια κουβεντούλα!
 
spyros_s είπε:
Pooky πάλι έχεις εν μέρει δίκιο :)

Τέλος δεν σου είπα ότι οι περιπτεράδες πεινάνε. Απλά δεν έχεις ιδέα τι σκλαβιά είναι να δουλεύεις 15 ώρες την ημέρα 7 μέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο...όσα και να βγάζεις δεν είναι ποτέ αρκετά για ν' ανταμείψουν τον κόπο σου.

Μην γενικεύεις λοιπόν διότι τα πράγματα για τους περιπτεροψιλικατζίδες είναι πολύ ποιο δύσκολα απ΄όσο φαντάζεσαι! Πάντα φιλικά όσα σου γράφω :)
Ένα απαίσιο συναίσθημα με κυρίευσε διαβάζοντας τις γραμμές της πρώτης παραγράφου που παραθέτω.... Και αυτό γιατί δεν θα μπορούσα τον εαυτό μου να τον φανταστώ να δουλεύει ούτε το απλό οκτάωρο, 5 ημέρες την εβδομάδα, πόσο μάλιστα 15άωρο κάθε μέρα. Οπότε, ναι, όσα και να βγάλεις δεν αξίζει μια και ξεπουλάς μια για πάντα τη ζωή σου.... (Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν μας δίδεται πίστωση, δυστυχώς, σε αυτή τη ζωή) .

Και ναι βρε Σπύρο, εννοείται φιλικά (αντι)παραθέτουμε τις γνώμες μας πάντα, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε ή τίποτε συμφέροντα να υπερασπιστούμε για να το χοντρύνουμε! Χαίρομαι να ακούω διαφορετικές γνώμες, όσο απόλυτη και αν φαίνεται η δική μου θεώρηση!!!!!!!!!!!!
 
Μεχρι εδω καλα ηταν :)

Ενα θεμα που δεν ηταν ξεκαθαρα retro εξελισσεται για ακομα μια φορα σε offtopic παρουσιαση κατι αλλου.
 
Πίσω
Μπλουζα