Ιδανικο μονιτορ για αταρι ST !!!

συστήνω ανεπιφύλακτα τα καλώδια του του krhtikos... άψογη δουλεία σαν να τα πήρα μέσα από την commodore για να μην πω και καλύτερα.. και τώρα συνδέω των atari st με philips CM8833-II και έχω φανταστική εικόνα και ρετρό αίσθηση.. και ένα st to scart επίσης με τέλεια εικόνα
 
ChrisTOS είπε:
Η πλάκα δεν αποτελεί πρόβλημα. Π.χ. ο Άλκης πέταξε κάτι σχετικό και έξυπνο.
Την απάντηση σου την εκλαμβάνω ως εμπάθεια προς εμένα, σαφέστατη έλλειψη χιούμορ και κατά συνέπεια θετικής διάθεσης.

Το έχεις ξανακάνει οπότε η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι τέτοια.

Σέβομαι το καλό επίπεδο του φόρουμ και σταματώ εδώ...απλά δεν θα σταματήσω την επόμενη φορά που θα το κάνεις.

Ζητώ συγνώμη στα υπόλοιπα μέλη για το ύφος μου στο συγκεκριμένο σχόλιο!
 
Το ρετρό μας ενώνει... Γι'αυτό άλλωστε είμαστε εδώ μέσα...

Ελπίζω να μπω αύριο στο forum και να μην είναι κλειδωμένο και "σακατεμένο", το παρόν thread...
 
Δεν πολυμπαίνω τελευταία στο forum για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Έχετε γίνει όντως "προβλέψιμοι" εσείς οι Amigaδες πια... Δεν μπορεί κάποιος να κάνει post για atari και αρχίζετε το άκρως βαρετό flaming.

ΕΛΕΟΣ, κουραστήκαμε... Μπήκε ο άνθρωπος να ρωτήσει κάτι και το "σκίσατε" το thread.... Για να μη πω τίποτε άλλο πιο βαρύ.

@spyros_s: στο avatar σου φαίνεται και ένας Atari ή αρχίζω να έχω παραισθήσεις???
 
αυτές οι οθόνες Philips 8833-II είναι οι ιδανικές για ST.

εγώ το έχω σε μια τηλεορασίτσα 14" με modulator και η εικόνα είναι ψιλοάθλια
 
Shinobi είπε:
αυτές οι οθόνες Philips 8833-II είναι οι ιδανικές για ST.εγώ το έχω σε μια τηλεορασίτσα 14" με modulator και η εικόνα είναι ψιλοάθλια
O Shinobi είναι απόλυτα σωστός. Εξάλλου, όποια άλλη και να βρεις (SC1435/1084S) έχουν δανειστεί το "σασί" του CM8833. Τουλάχιστον η 1435 με την 8833 ΙΙ που τυχαίνει να έχω, έχουν το ίδιο board & CRT dot pitch. Οι πιο ακριβές έγχρωμες είναι οι SC1224 (12") αλλά και οι πιο δυσεύρετες.

Οπότε προτίμησε την Philips (CM8833 MKII) ή την 14" Atari (SC1435). Ψάξε στο γαλλικό ebay. Εκεί βρήκα την 8833. ;)
 
Η ποιότητα εικόνας με modulator είναι κακή... Γενικά ο ST έχει ωραία γραφικά και χάνει με modulator. Πολύ θολούρα και noise.Οπότε η Τιβι με Scart η 8833.
 
A! Σου βρήκα αυτό, αν σε ενδιαφέρει η κλασσική 12άρα της Atari... Θα την χτύπαγα αλλά έχω ήδη 2 σαν κ αυτή... Και με STF??? Original retro setup... Σαν το φυλλάδιο της Atari εν έτει 1985 θα είσαι :)
 
Που είσαστε ρε παιδιά???? χαθήκαμε! εγώ όταν αγόρασα τον STfm μου τον Δεκ 1993 από έναν ξαδερφό μου, μου έδωσε για πρίκα μια SM124 monochrome δλδ που ακόμα και σήμερα πραγματικά πστεύω ότι έχει φοβερη ποιότητα και πολύ ξεκούραστη εικόνα! δυστυχώς λόγω απουσίας χώρου στο γραφείο μου την έχω στην άκρη και έχω φτιάξει έξοδο στον ST για σύνδεση με την TFT 19". Για τα games όμως βρήκα πριν χρόνια (που μου κάηκε το tv modulator) μια SC1224 από ένα παιδί στην χρυσή ευκαιρια με 50 ευρώ και ετρεχα με τα 1000 να προλάβω να την πάρω!!! αυτή έχω ακομα επάνω στο γραφείο μου μέχρι σήμερα! φοβερή οθόνη. Και μια φωτο από το εξοχικό με τον ST που είχα και τις 2 οθόνες μαζί (πριν PC ακόμα πως λέμε προ Χριστού? ενα τέτοιο πράγμα! :pppp).

Atari1040StFmSM124SC1224.jpg


Atari1040stfmSC1224.jpg


Τωρα για SCART από όσα ξέρω γιατί και εγώ φτιαχνω σε νέα TV δεν μου παίζει με τίποτα (είχα πάρει και έτοιμα), αλλά βασικά επειδή έχω καμένο TV modulator δεν έχω ποιά σήμα composite με αποτέλεσμα να μην δίνει Csync!!! έτσι συχρονίζουν τα scart αντί του H+V sync στις οθόνες. Επίσης δεν παιζει λένε στους ST που δεν έχουν RF επειδη δεν έχουν composite και δεν συχρονίζουν.
 
falcon030gr είπε:
Δεν πολυμπαίνω τελευταία στο forum για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Έχετε γίνει όντως "προβλέψιμοι" εσείς οι Amigaδες πια... Δεν μπορεί κάποιος να κάνει post για atari και αρχίζετε το άκρως βαρετό flaming.
ΕΛΕΟΣ, κουραστήκαμε... Μπήκε ο άνθρωπος να ρωτήσει κάτι και το "σκίσατε" το thread.... Για να μη πω τίποτε άλλο πιο βαρύ.

@spyros_s: στο avatar σου φαίνεται και ένας Atari ή αρχίζω να έχω παραισθήσεις???
προφανώς και γίνεται πλάκα που κάποιοι δεν αντέχετε...όσο υπάρχει dino και spyros.s πλάκα θα γίνεται απλά για την πλάκα!Τώρα για τον ατάρι που λες στο αβαταρ μου έτσι νόμιζα και εγώ αλλά τελικά είναι pc όπως μου έδειξε ο dino!

Το αρχικό project στο μυαλό μου ήταν μία αμίγκα που αντικαθιστά έναν st στο γραφείο του χρήστη! :)

Σταματώ εδώ για να μην χαλάσουμε άλλο το θέμα!
 
spyros_s είπε:
Την απάντηση σου την εκλαμβάνω ως εμπάθεια προς εμένα, σαφέστατη έλλειψη χιούμορ και κατά συνέπεια θετικής διάθεσης. Το έχεις ξανακάνει οπότε η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι τέτοια.

Σέβομαι το καλό επίπεδο του φόρουμ και σταματώ εδώ...απλά δεν θα σταματήσω την επόμενη φορά που θα το κάνεις.

Ζητώ συγνώμη στα υπόλοιπα μέλη για το ύφος μου στο συγκεκριμένο σχόλιο!
Ουπς, αυτό πως το έχασα? Σε διαβεβαιώ καμιά εμπάθεια, απλά βαρεμάρα. Όσον αφορά στην έλλειψη χιούμορ, απλά θεωρώ το χιούμορ σου κακό. Και για αυτό στο αντιπαρέβαλα με αυτό του Άλκη που ήταν καλό. Και μην ανησυχείς για το αν θα το ξανακάνω, δεν πρόκειται ;)
 
καλά αυτά δεν είναι τπτ μπροστά στο χαμό που είχε γίνει σε παλαιότερο θρεντ που την είχαν δει πατριωτικά οι νιντεντάκηδες οπαδοί του ντόνκι κονκ και του κίρμπι. :D
 
Εγω πάντως τον 1040STFM πάντα τον είχα με modulator από το 1988 8)

Μια χαρα μου φαινόταν σε CRT TV τοτε (φυσικά). Ακομα και τωρα (λόγω χώρου) με RF έχω εναν STE. Πλέον έχουμε σηκώσει τον πήχη μεχρί εκεί που δεν φτάνουν τα χέρια μας τεντομένα (!), και ψάχνουμε native οθόνες, scandoublers και κουραφεξαλα (γνωμη μου εεε, μην με φατε).

Για να μην στο χαλάσω, και αφού ψάχνεσαι έτσι κι αλλιώς, βρες μια φθηνη SC1224 ή κανενα μονιτορι της Commodore 1084S ή Philips CM 8833 ΜΚ. Αμα διαθέτεις χώρο...

(σχετικά με τις αμιγκο-αταρο παρεξηγήσεις, εγώ τις κάνω κέφι πάντως απο παλιά. σιγα μην αρπαχτούμε τώρα γι αυτα. Χαβαλες και αληθειες είναι. το χιουμορ ειναι καθαρα υποκειμένικό κυριοι. στο χιουμορ ειτε το καταλαβαινουμε ειτε όχι δεν έχουν θέση επιθέσεις και προσωπικά πικρόλογα)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα έχει καεί στον STfm το tv modulator, έτσι δεν παίζει ούτε και το scart, επειδη θέλει composite sync για να συχρονίσει και αυτό θέλει σήμα composite για να βγει! ευτυχώς όμως βρήκα μετά απο μερικά χρονάκια την Sc1224 με 50 ευρώ και την τσίμπησα και φυσικά έχω και την SM124 αλλά δεν χωράει επάνω στο γραφείο μου και έχω κάνει τα κόλπα τα γνωστά για να παίζω monochrome στην TFT του pc. Σαν τις οθόνες της Atari δεν είναι τίποτα τελικά! :) :) :)

AtariST-SC1224-MacMiniG4-LinuxPC.jpg


Υ.Γ δουλεύω 2 κυκλώματα τα οποία το ένα θα βγάζει σε SCART ενώνοντας το H+V sync και βγάζοντας composite sync. Και το άλλο θα βγάζει από RGB σε composite video, αν πετύχουν θα τα δούμε στο forum.

http://cgi.ebay.ie/Atari-520-1040-ST-STE-computer-SC-1224-colour-monitor-/150512344826?pt=UK_VintageComputing_RL&hash=item230b3c1efa
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα