Πού είναι "το κυνήγι του αερόλιθου"; Πού είναι "η παράξενη διαθήκη"; Εγώ ήμουν πάντοτε όσκαρ δεύτερου ρόλου
Ψήφισα "Μιχαήλ Στρογκόφ" (έμαθα πού είναι το Ιρκούτσκ πριν μάθω πού είναι η Καλαμάτα ) και "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα" (αυτό πιάνει και λίγο "παιδιά πλοιάρχου Γκραντ" και "μυστηριώδες νησί" ως τριλογία).
ψήφισα την σφίγγα των πάγων( είναι οι εμπειρίες του Αρθουρου Πυμ, η ίδια του η ζωή), αν και τώρα που το σκέφτομαι και το ταξίδι στο κέντρο της γης είναι απίστευτο( μια τέτοια περιπέτεια δεν γίνεται να ζήσω!!), υπήρχε και ένα άλλο που δεν το βλέπω στην λίστα με ένα εξόριστο , αντικαθεστωτικό νεαρο άνδρα που γυρνούσε κατηγορούμενος στις κρύες στέπες της Ρωσίας το χειμώνα ενώ η αγαπημένη του και ο πατέρας του τον περίμεναν σπίτι! θυμόσαστε τίτλο;
Πρέπει να ήταν από τα πρώτα του Βερν που είχα δανειστεί από τη σχολική μας βιβλιοθήκη στο Δημοτικό (η μνήμη για μιά ακόμη φορά με απατά... #) ) ορμώμενη κυρίως από το κινούμενο σχέδιο που έβλεπα κάθε Πέμπτη στην ΤιΒι.. :
Ψήφισα το Από την Γη στην Σελήνη γιατί με είχε συναρπάσει όταν το πρωτοδιάβασα! Πρέπει να ήμουν 10 χρονών περίπου και είχα κάτσει ένα βράδυ και το διάβασα όλο, ενώ το τέλος του με έβαλε σε σκέψεις.
Κι εγώ Από τη Γη στη Σελήνη πρωτοδιάβασα και μάλιστα ήταν το πρώτο βιβλίο που τελείωσα, γι' αυτό και το ψήφισα.Αλλά όλα τα βιβλία του είναι εκλεκτά και μέσα στην καρδιά μου.Ο πρώτος συγγραφέας επ. φαντασίας.Σεβασμός.
Αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ των τίτλων που αναφέρονται εδώ, ασυζητητί ψηφίζω το ''Ταξίδι στο κέντρο της γής΄΄ απο τα αγαπημένα μου βιβλία και απο τα πρώτα μου παιδικά διαβάσματα!!