Ιούλιος Βερν [Jules Verne]

http://books.vres.gr/book.php?book_id=7036

αυτο ειναι το αγαπημένο μου, η σφίγγα των πάγων :sealed: , βασίζεται σε αληθινό ημερολόγιο, στο ημερολόγιο του Εξευρενητή Αρθουρου Πυμ, που ποτέ δεν έγινε διάσημος σαν άλλους αν και είχε κάνει τρομερες εξευρενήσεις, αυτός είχε φτάσει κατα πολλούς στο κέντρο της γης! το πρώτο βιβλίο το έγραψε ο Ποε από εκεί πήρε στοιχεία ο Βερν για να γράψει για την σφίγγα των πάγων! έχει πολύ μυστήριο καθώς κάποιοι ταξιδιώτες ξεκινούν να εξευρενήσουν μια παραξενη, θρυλική χώρα στο βόρειο πόλο με πολύ παράξενους κατοίκους!, τώρα τι είναι αλήθεια, τι ψέμα, δεν νομίζω να ξέρει κανείς όμως ο Βερν πάντοτε συναρπαστικός !

νομίζω οτι εμείς είχαμε τις αυθεντικές εκδόσεις και όχι τις διασκευές κατα την δεκαετία του 80', σημερα τα έχουν λίγο διαφοροποιήσει τα γραπτά του!

Οπως και να' χει πάντοτε επίκαιρος, πάντοτε προφητικός ο εν λόγω συγγραφέας, πο΄τε δεν κουράζομαι να διαβάζω το ταξίδι στο κέντρο της γης! μόνο που δεν έχω τις αυθεντικές εκδόσεις αλλά από εφημερίδες!
 
και εμενα το αγαπημενο μου ειναι η σφιγγα των παγων ...μιλαμε απεχει αρκετα απο τα αλλα εργα του ....παντως ολα ειναι καταπληκτικα ,αγορασα αρκετα απο αυτα που δεν ειχα απο το παζαρι με τα φτηνα βιβλια.
 
Να και οτι εχει σωθει απο τα δικα μου βιβλια του Ι. Βερν που θα ηθελα παρα πολυ να ειχα μια πληρη συλλογη απο αυτα :( (Εχω στις ταινιες αλλα αυτο δεν μετραει ετσι?)

Με την Λορενα εχουμε την ιδια εκδοση στο "Ο γυρος του κοσμου" (Εκδοση Αστερος).

Απο μια μικρη ματια που εριξα παρατηρησα οτι η εκδοση της Αγκυρας εχει εικονογραφημενο εξωφυλλο απο τον Nτ. Αναστασοπουλο και εσωτερικα σκιτσα απο L.Bennett, ενω της Αστερος εχει εξωφυλλο του De Neuville ενω τα εσωτερικα σκιτσα ειναι και παλι του L.Bennett. Iσως ο Bennett να ειναι υπευθυνος για τα εσωτερικα σκιτσα σε ολες τις εκδοσεις?

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταπληκτικό είναι και το "Ο Κόμης Ματθίας Σαντώρφ".

Καμία σχέση με τα άλλα , αφού δεν έχει να κανει με Ε.Φ.

αλλά με εκδίκηση κάποιου προς αυτούς που τον κατέδωσαν

(ήταν εμπνευσμένο από τον Κόμη Μοντεκρίστο).
 
Πολύ καλά τα Βιβλία του "Μυστηριώδες έγκλημα", " Ο πύργος των καρπαθίων", και " ο Μιχαήλ Στρογκώφ". Πάντα, όταν ακουώ για Βερν, θυμάμαι την παιδική μου ηλικιά. Άραγε, διαβάζεται πια από τα παιδιά...
 
Κατά σειρά προτεραιότητας:

1. 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (και οι τελευταίες σελίδες από τη μυστηριώδη νήσο για να μάθουμε επιτέλους ποιος ήταν ο πλοίαρχος Νέμο)

2. Μιχαήλ Στρογκώφ

3. Το Αιγαίο στις φλόγες (η δικιά μου έκδοση αυτόν τον τίτλο έχει, όχι

"οι πειρατές του αιγαίου")

4. Το κυνήγι του αερόλιθου

5. Η πράσινη αχτίδα

6. Η παράξενη διαθήκη

Κι ένα άλλο που δεν θυμάμαι τον ακριβή του τίτλο, "γραφείο ταξιδιών ..." που μιλούσε για έναν όχι και τόσο οργανωτικό πράκτορα ταξιδιών που ξεκινάει με μια ομάδα για ένα μεγάλο ταξίδι και μπλέκει τους πελάτες του σε ένα κάρο περιπέτειες.

Τα περισσότερα βιβλία του Βερν που έχω είναι από τις εκδόσεις Αστήρ και θυμάμαι ότι τρελλαινόμουν για τις ασπρόμαυρες γκραβούρες. Πάντως, τα λίγα που ξέρω από γεωγραφία, σ' αυτόν τα χρωστάω. Ιδίως με την παράξενη διαθήκη, κάτι σαν ζωντανή μονόπολι με έπαθλο μια κληρονομιά που παίζεται πάνω στον χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών με υποχρέωση των παικτών να πάνε στην αντίστοιχη πολιτεία, έμαθα για πρώτη φορά ότι υπάρχει κάτι που λέγεται Γιούτα ή Βερμόντ ή Κάνσας και πού περίπου πέφτει :) .

Μ' έβαλε στα αίματα αυτό που λέει ο karnov. Υπήρχαν παιδικές και ολοκληρωμένες εκδόσεις; Δηλαδή εμείς όλοι έχουμε διαβάσει τις κουτσουρεμένες παιδικές; Να κάτι που αξίζει να ψάξουμε.
 
retrofan είπε:
Μ' έβαλε στα αίματα αυτό που λέει ο karnov. Υπήρχαν παιδικές και ολοκληρωμένες εκδόσεις; Δηλαδή εμείς όλοι έχουμε διαβάσει τις κουτσουρεμένες παιδικές;

Oh yeah !!

Η μυστηριώδης νήσος , σε πλήρη έκδοση , η επετειακή της Εστίας ,

πρέπει να έχει αρκετές λεπτομερειούλες που δεν υπήρχαν στην (παιδική) έκδοση

του Γεμεντζόπουλου που είχα διαβάσει πάνω από 20 φορές μικρός.

Αν βρεις και κάτι άλλο σε πλήρη έκδοση , ενημέρωσέ μας.

Η έρευνα από πολλούς , βγάζει πάντα περισσότερα λαυράκια παρά από έναν ....
 
Πληρης εκδοση ηταν και αυτη του Δαρεμα - θα ανεβασω scanαρισμενα εξωφυλα συντομα.
 
Παιδιά, κατ' αρχάς συγχαρητήρια για τις εκπληκτικές φωτό. Πριν 6 χρόνια περίπου είχα την απίστευτη τύχη να επισκεφτώ το Ναυτικό Μουσείο του Παρισιού, όπου -κρατηθείτε- υπήρχε περιοδική έκθεση για τον Ιούλιο Βέρν, με αυθεντικές δερματόδετες εκδόσεις των βιβλίων του -πρώτη έκδοση του 20.000 Λεύγες- και προσωπικές επιστολές με την υπογραφή του. Ήταν μάλιστα η τελευταία μέρα και η τελευταία ώρα της έκθεσης -είχα πάει στις 5 το απόγευμα- και η υπεύθυνη του μουσείου δεν ήθελε να με αφήσει να μπώ, γιάτι το μουσείο έκλεινε στις 6 και, όπως μου είπε, δεν θα προλάβαινα να το δω ολόκληρο! Ναι, καλά... δεν έπαιζε αυτό το σενάριο. Τέτοιες ευκαιρίες είναι once in a lifetime και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το ξεχάσω ποτέ όσο ζω. Θυμάμαι πόσο εκστατικός στάθηκα απέναντι στα αυθεντικά έργα του τεράστιου αυτού πρωτοπόρου του πνεύματος και της επιστήμης, και πόσο ένιωσα μέσα μου να εκπληρώνεται ένα παιδικό όνειρο. Προσωπικά, αν και αρχαιολόγος, μια τέτοια έκθεση έχει να μου πει πολλά περισσότερα από μια έκθεση ενός αρχαιολογικού μουσείου, για παράδειγμα. Και αυτό, γιατί σχετίζεται άμεσα με την παιδική ηλικία και τα ανεξάντλητα ταξίδια του μυαλού. Δυστυχώς, τέτοιες εκθέσεις δύσκολα έρχονται κατά τα μέρη μας.
 
Και εγω που νομιζα οτι ειχα διαβασει τα περισοτερα του Βερν...

Αλλο ενα καλο που δεν βλεπω να εχει αναθερθει ειναι η "Πλωτη Πολιτεια" που πραγματευεται μια ιστορια μεσα στο μεγαλυτερο υπερωκειανιο.
 
Δεν ξέρω καν αν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά όλα τα έργα του Βερν.

Φαντάζομαι ότι την πιο πλήρη εκδοτική προσπάθεια έκανε ο Αστήρ με το γνωστό μικρό φορμάτ και το σκληρό εξώφυλλο.

Θυμάμαι ότι τα πιο διάσημα έργα, όπως το 20.000 λεύγες ή τα παιδιά του πλοιάρχου Γκραντ (εγώ το έχω ως "τέκνα του πλοιάρχου γκραντ":)) βγαίνανε και από άλλους εκδοτικούς οίκους. Αλλά τα κρυμμένα διαμαντάκια μόνο από τον Αστέρα!

Πρέπει να κάνω μια επίσκεψη στην αποθήκη του πατρικού :xm: . Έχω την εντύπωση ότι, ανεξαρτήτως εκδοτικού οίκου, η εικονογράφηση ήταν η ίδια κλασσική γκραβούρα και, απ' ότι θυμάμαι, του ίδιου ζωγράφου. Μήπως όλες οι εκδόσεις ανά τον κόσμο ακολουθούσαν υποχρεωτικά την εικονογράφηση του γαλλικού πρωτοτύπου;
 
Ναι καπου το εχω διαβασει και εγω οτι ολες οι γκραβουρες ειναι ιδιες.

Και ειναι καταπληκτικες!!

 

 


Μαλιστα ο θρυλος λεει οτι υπαρχουν μικρες διαφορες εκτος απο την υπογραφη του ζωγραφου που υπεγραφε με τα αρχικα LCF.

 

 


Αν βρεις και τις 9 ανοιγει η ενατη πυλη!!

 
 
ορίστε και τα δικά μου από τις εκδόσεις αστήρ,τα μισά περίπου είναι από τον πατέρα μου και τα υπόλοιπα τα αγόρασα τα τελευταία χρόνια,και για όσους δεν το ξέρουν ο εκδοτικός οίκος παπαδημητρίου έχει αρχίσει τα 3-4 τελευταία χρόνια να τα επανεκδίδει ! (με το δικό του όμως όνομα,παλιότερα είχε προηγηθεί μία σειρά επανατυπώσεων από τις ίδιες εκδόσεις μάλλον αλλά με την επωνυμία εκδόσεις αστήρ)

picture.php
 
attachment.php


attachment.php


Απο τα αυτα που μου εχουν διασωθει...(ο Πυργος των Καρπαθιων ειναι το αγαπημένο μου) Ειναι απο τον εκδοτικό οικο ΜΙΝΩΑΣ, φανταστικη εκδοση με γραβουρες. Ειχα αλλα 2-3...Διαβάζοντας το thread εχω ψηθει να αποκτησω ολη την σειρα. Ο συγκεκριμένος οικος ειχε μεταφρασει και εκδόσει 30 βιβλια. Μπηκα στο site του μινωα αλλα απο οτι βλέπω δεν εχει κατι απο την συγκεκριμένη εκδοση...

Ξερετε που μπορω να βρω εκδοτικό οικο(Ελληνικο η Αγγλικό) να τα έχει ολα αν οχι τα περισσοτερα του Βερν σε μια σειρα..
 
medthom είπε:
Ξερετε που μπορω να βρω εκδοτικό οικο(Ελληνικο η Αγγλικό) να τα έχει ολα αν οχι τα περισσοτερα του Βερν σε μια σειρα..
Οι εκδόσεις "Αστήρ" πρέπει να τα είχαν όλα ή τουλάχιστον τα περισσότερα. Θυμάμαι ράφια ολόκληρα με Βερν και νομίζω ότι τα βιβλία πήγαιναν με αύξουσα αρίθμηση και το νουμεράκι σημειωμένο στο πλαϊνό του εξώφυλλου.

Δεν ξέρω όμως αν υπάρχει ακόμα ο εκδοτικός οίκος :xm:
 
Στο Project Gutenberg υπαρχουν πολλα βιβλια του σε pdf/html ακομα και mp3 format ελευθερα για κατεβασμα
 
πριν μερικά χρόνια άκουσα ότι ένας απόγονός του βερν πήρε πίσω τα δικαιώματα από ένα αρκετά μεγάλο αριθμό λιγότερο γνωστών βιβλίων του και απαγόρευσε διεθνώς την επανέκδοσή τους,ισχύει κάτι τέτοιο?
 
krem13 είπε:
πριν μερικά χρόνια άκουσα ότι ένας απόγονός του βερν πήρε πίσω τα δικαιώματα από ένα αρκετά μεγάλο αριθμό λιγότερο γνωστών βιβλίων του και απαγόρευσε διεθνώς την επανέκδοσή τους,ισχύει κάτι τέτοιο?
Λίγο δύσκολο μου φαίνεται γιατί φαντάζομαι ότι πλέον τα δικαιώματα για τα βιβλία του έχουν απελευθερωθεί. Στην Ελλάδα, ας πούμε, οι απόγονοι μπορούν να εισπράττουν από τις εκδόσεις των έργων του προγόνου μέχρι 60 (νομίζω :xm: ) χρόνια μετά τον θάνατό του. Μετά δεν έχουν λόγο. Εκτός αν στη Γαλλία ισχύει άλλο σύστημα.

Θυμάμαι όμως να έχω διαβάσει ότι ένας δισέγγονος ή τρισέγγονος ανακάλυψε ένα ανέκδοτο έργο του που μιλούσε για τη ζωή το 2000 και περιέγραφε ουρανοξύστες, τραίνα μεγάλης ταχύτητας και ένα μηχάνημα σαν τους υπολογιστές :sealed: . Το εξέδωσε κι έγινε best seller.

Μπορεί βέβαια να εκμεταλλευόταν το πόσο εντυπωσιάζει ότι ο πρόγονος είχε προβλέψει όλες σχεδόν τις τεχνολογικές ανακαλύψεις και να το έγραψε ο ίδιος για να κονομήσει ;)
 
krem13 είπε:
πριν μερικά χρόνια άκουσα ότι ένας απόγονός του βερν πήρε πίσω τα δικαιώματα από ένα αρκετά μεγάλο αριθμό λιγότερο γνωστών βιβλίων του και απαγόρευσε διεθνώς την επανέκδοσή τους,ισχύει κάτι τέτοιο?
Αν το ... googl-ίσεις , θα διαβάσεις ότι πολλά μυθιστορηματα όπως τα διαβάζαμε , ήταν οι εκδοχές που είχε διασκευάσει ο ατάλαντος γιός του , ο οποίος τα είχε κάνει πιο ... "πολιτικά ορθά" και happy end και τώρα εκδόθηκαν οι εκδοχές που είχε γράψει ο ίδιος ο συγγραφεύς! Ισχύει αυτό για τον "Αόρατο άνθρωπο" και μερικά άλλα.
 
Πίσω
Μπλουζα