ΚΑΜΠΙΝΕΣ (προς καταστροφή)-->ο ένας επιζών αναστήθηκε(aka MAME ARCADE CABINET)

spineshankd

RetroWannaBe
Joined
16 Mαϊ 2012
Μηνύματα
34
Αντιδράσεις
0
Πριν κανα διμηνο καπου στην Δραπετσωνα βρεθηκαν στον δρομο μου καποιες πεταμενες καμπινες,σχεδον διαλυμενες και σε αθλια κατασταση.Οπως καποιοι ελαχιστοι ετσι και εγω προλαβα και τσιμπησα μια λιγες ωρες πριν τις φορτωσει το φορτηγο του δημου για χωματερη(κλαψ-λυγμ).

Οταν την εφερα σπιτι εστω και σε αυτη την ανεκδιηγητη κατασταση ηξερα οτι θα το καταφερνα να την επαναφερω στα ισα της.

Ιδου μια φωτο οπως την ειχα ποσταρει και στο προηγουμενο θρεντ.Οθονη ανυπαρκτη εννοειται,οπως και καθε εσωτερικο,εκτος των joystick τα οποια απο κατω δεν ειχανε microswitches και του κοκκινου ειχανε σπασει και οι βασεις αυτων.κουμπια κατεστραμμενα επισης χωρις την βαση απο κατω.Σπασμενα γυαλια μεσα τιγκα,βρωμα και σκονη,σκουριασμενες βιδες και παει λεγοντας...

attachment.php


Δυστυχως δεν ειμαι φιλος της φωτογραφικης οποτε θα περασω απο το πρωτο σταδιο στο τελευταιο περιγραφικως.

Mε καποιες φιλικες συμβουλες της kambia για να με βγαλει απο τα βαθια μου μεσανυχτα οσον αφορα τα arcade controllers αποφασισα να παραγγειλω τον συγκεκριμενο εξ αμερικης http://www.jammaboards.com/store/pc-mame-ps3-to-arcade-controller-usb-interface-pcb-kit-pc2jamma-usb.html ο οποιος μου στοιχισε καπου στο 30αρι με τα μεταφορικα.

Τουμπανο και ευκολη συνδεση για μενα τον αρχαριο στα ηλεκτρονικα.

Κουμπια και microswitches απο το γνωστο(?) καταστημα με συναγερμους στα πατησια με τις πολυ καλες τιμες(πμ οποιος θελει εξτρα πληροφοριες),καινουργιες τρυπες στο ταμπλο με ποτηροτρυπανο,

,ολοκαινουργιες βιδουλες,ταινια για το προφιλ,μια 19αρα οθονη crt(καμημενη μεση μου τι τραβηξε για το στερεωμα της)

ενα παλιο pc με τα mame μεσα,ενα 2,1 ηχοσυστημα,καινουργιο τζαμι,εσωτερικες βασεις στηριξης γαι τα προηγουμενα,ροδακια βιομηχανικα βαρεως τυπου,πολυ καθαρισμα,πολυ καθαρισμα,πολυ καθαρισμα και του εριξα και ενα καλο καθαρισμα στο τελος μεχρι να ερθει στα ισα του.

Τα joysticks τοποθετημενα μετα απο σκεψη για αριστερους και δεξιους γιατι δεν αντεχω την μουρμουρα των φιλων μου!

Μια πρωτη αποψη με σχεδον τελειωμενη κατασκευη,αφου μενει το μαυρο περιγραμμα της οθονης για να δεσει το γλυκοΠροβολή συνημμένου 54706Προβολή συνημμένου 54707

Για αυτο που ειμαι τερμα υπερηφανος ειναι το οτι καταφερα να ζωντανεψω τα 2 παλια joysticks και ενω πηρα αλλο ενα εξτρα τελικα δεν χρειαστηκε να το χρησιμοποιησω γιατι δουλεψανε σουπερ!

το αριστερο-μαυρο μαρκας Industries Lorenzo και το δεξι καμαρι μου ενα παλιο tomahawk του Ανερουσση το οποιο ενω ειχε διαλυθει σχεδον τελειως απο κατω,με την βοηθεια των ταιραπς και της αθανατης πατεντας ταιριαξε και μου κανει παρεα πλεον καθημερινως!Προβολή συνημμένου 54708 διακρινεται ο αυξων αριθμος του ηλεκτρονικου καθως (που διαολο τα χωραγε τα υπολοιπα 130?)και το τασακι το οποιο εγκαινιαστηκε με δοξα και τιμη

Στο τελικο σταδιο που θα φτιαξω το πλαισιο του τζαμιου γυρω απο την οθονη,θα φροντισω να φωτογραφισω και τα σωψυχα του μηχανηματος και ειδικα κατω απο τα sticks που ειναι ολο το θεμα...

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο που εφτιαξα τωρα τελευταια που να με εκανε να νιωσω τοσο περηφανος,μπορει να χαλασα πανω απο 30 ωρες στην κατασκευη-γυρα για εξαρτηματα και καθαρισμα(μπορει να λεω και λιγες) αλλα τουλαχιστον πηγανε σε καλο σκοπο! Και για οσους νομιζουν επειδη υπαρχει το'κουτι' ετοιμο θα επρεπε να μου παρει λιγοτερο,σας προκαλω να στησετε την δικια σας πιο γρηγορα...ετσι και αλλιως θα το γουσταρετε το αποτελεσμα οπως και να εχει! :beer:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο spineshankd έκανες καλή δουλειά. Καλόπαιχτη να είναι ;)
 
Aψογη δουλεια!Καταφερες να ζωντανεψεις και τα παλια joystick!Οταν βαλεις και το πλαισιο της οθονης περιμενουμε και αλλες photos!!
 
Τυχερέ!!!!! Βρήκες στο δρόμο ολόκληρη καμπίνα ε;;;; Τέλειο!!!!!!!

Καλή δουλειά και καλά παιξίματα μόλις την τελειώσεις!!!!
 
αν και δε μ αρεσουν τα κουμπια κυριως,που ειναι οτι σχημα να ναι κι οπως να ναι,και η οθονη ειναι μικρη..ΜΠΡΑΒΟ σου και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την τοση δουλεια και επιμονη που εδειξες για να την αναστησεις απο τα σκουπιδια,αυτο ειναι το πιο σημαντικο..

και φυσικα, καλοπαιχτη και να την χαιρεσαι,μονος η με φιλους!!
 
viking4a είπε:
αν και δε μ αρεσουν τα κουμπια κυριως,που ειναι οτι σχημα να ναι κι οπως να ναι,και η οθονη ειναι μικρη..ΜΠΡΑΒΟ σου και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την τοση δουλεια και επιμονη που εδειξες για να την αναστησεις απο τα σκουπιδια,αυτο ειναι το πιο σημαντικο..και φυσικα, καλοπαιχτη και να την χαιρεσαι,μονος η με φιλους!!
δυστυχως φιλε μου ο χωρος που ειχε στην κονσολα(εστω και αν φαινεται μεγαλος) ηταν πολυ περιορισμενος και επειδη επρεπε να βαλω 6 κουμπια σε καθε παιχτη αυτοσχεδιασα με αυτα που ειχα,γι'αυτο και το λιγο αλλοπροσαλλο αποτελεσμα... παντως την χαιρομαι σχεδον καθε μερα και εννοειται αξιζει καθε λεπτο που χαλαω για να την φτιαξω η να την συντηρησω. και μια φωτο σχεδον τελειωμενη.να'σαι καλα! :) 992968_568314493221128_69529986_n.jpg
 
Mπραβο φιλε για την ανασταση του πεθαμενου :D Παντως δεν μπορω να καταλαβω πως σε βολευουν αυτοι οι μοχλοι.Αφου μπορεις και εχεις της γνωσεις να τα φτιαχνεις αυτα θα σε ελεγα να βαλεις 2 κανονικους στρογγυλους μοχλους sanwa και να εισαι αρχοντας.
 
metalcandyman είπε:
Mπραβο φιλε για την ανασταση του πεθαμενου :D Παντως δεν μπορω να καταλαβω πως σε βολευουν αυτοι οι μοχλοι.Αφου μπορεις και εχεις της γνωσεις να τα φτιαχνεις αυτα θα σε ελεγα να βαλεις 2 κανονικους στρογγυλους μοχλους sanwa και να εισαι αρχοντας.
νασαι καλα ρε metal! και εμενα δεν με βολευουνε αυτοι οι μοχλοι ιδιαιτερα,και στις αλλες 2 καμπινες που εχω ειναι με μοχλους που λες(οχι sanwa,αλλα με το μεταλλικο ελασμα χωρις microswitch).

αλλα καταλαβαινεις το οτι μπορεσα και εσωσα 2 παλια joystick(το οποιο ενα ειναι ελληνικης κατασκευης tomahawk) ειναι μεσα στον αθεραπευτο ερωτα μου για αυτα τα μηχανηματα και δεν μου παει η καρδια να τα αντικαταστησω :)
 
Πίσω
Μπλουζα