Κάθε λίγο και λιγάκι

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rinus Cesar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Αντιδράσεις
324
Τη θυμάται κανείς σας αυτήν την κωμική / σατιρική σειρά ???? Αν δεν απατώμαι, προβαλλόταν βραδάκι Παρασκευής περί το 1983 !!! Η σειρά αυτή παρουσίαζε κάποιες αστείες και κωμικές καταστάσεις, σαν τα "Κουφώματα" ένα πράγμα !!! Με τη διαφορά, όμως, ότι τα "Κουφώματα" τον έφτιαξαν το μύθο τους και .... μέχρι σήμερα συζητάμε γι αυτά !!! Ενώ το καημένο το "Κάθε λίγο και λιγάκι" .... μάλλον πολύ ελάχιστοι το θυμόμαστε. Άλλωστε δεν πρέπει να παίχθηκαν πάνω από 3 - 4 επεισόδια της σειράς. Γιατί άραγε συνέβη τούτο ??? Ίσως το "σουρεαλιστικό" χιούμορ της δεν ήταν τόσο πετυχημένο ??? Ίσως οι Έλληνες τηλεθεατές δεν ήταν έτοιμοι να "δεχθούν" αυτού του είδους το χιούμορ ??? Ερωτήματα που μάλλον θα μείνουν αναπάντητα .....

Σε αυτή τη σειρά τα κωμικά σκετσάκια είχε αναλάβει, αν θυμάμαι καλά, ο Βαγγέλης Καζάν [από τους πλέον αγαπημένους μου ηθοποιούς στα 80ς, κάποια στιγμή ίσως γράψω περισσότερα γι' αυτόν] !!! Σε ένα σκετσάκι θυμάμαι ότι μια "καλλιτεχνική επιτροπή" είχε δεχθεί έναν "μουσικό" [πιθανώς τον Καζάν], ο οποίος είχε φτιάξει ένα "περίεργο μουσικό όργανο", μεγάλο πνευστό, με πολλά χωνιά, σωλήνες κλπ !!! Το είχε βαφτίσει "παραδοσιακό όργανο" !!! Κι όταν έπαιζε μπροστά στην επιτροπή με αυτό, έβγαζε .... τους πιο φάλτσους και ανερμάτιστους ήχους [ένα συνονθύλευμα από .... κόρνες, καραμούζες κλπ κλπ]. Και στη συνέχεια, η "καλλιτεχνική επιτροπή" τον άρχισε ... στο "κράξιμο" και στην "κατσάδα" : "τι φαλτσαδούρες είν' αυτές" κλπ κλπ !!! Και στο τέλος ο μουσικός λέει παραπονεμένος : "εγώ παίζω αυτό το όργανο για να κάνω τους νεόυς μας να αγαπήσουν την αληθινή μουσική και να ξεφύγουν από τις παμπ" !!! Και ... αρπάζει το πνευστό με τα πολλά χωνιά, αρχίζει τα φάλτσα φυσήματα και ... τα μέλη της επιτροπής έκλειναν τα αυτιά τους φωνάζοντας "μη, φτάνει, όχι άλλο .... " .....

Σε ένα άλλο σκετσάκι ένας ηθοποιός είχε μπροστά του μια εφημερίδα και έλεγε : "τώρα, θα ... καυτηριάσουμε μερικά από τα γεγονότα της επικαιρότητας" !!! Και ... τι έκανε ο τρελάρας : άναψε ένα πούρο, το οποίο το ακουμπούσε σε διάφορα σημεία των φύλλων της εφημερίδας, τα οποία καιγόντουσαν !!! Όντως, τις .... καυτηρίαζε τις ειδήσεις !!! Το τέλος του επεισοδίου έδειχνε το εξής σκετσάκι : Μια νέα κοπελιά περιμένει στη στάση και παραδίπλα σταματάει ένα αυτοκίνητο !!! Ο συνοδηγός, μεγάλης ηλικίας [νομίζω και πάλι ο Καζάν], λέει στην κοπελιά : "έρχεσαι, να πάμε βόλτα κλπ κλπ". Και, αφού το "ψηστήρι" δεν έπιασε, τού λέει η κοπέλα : "βρε άντε χάσου από εδώ" !!! Και μετά δείχνει το αυτοκίνητο να φεύγει, να παρκάρει παρακάτω, τον συνοδηγό να βγάζει την περούκα που φορούσε και να λέει στον οδηγό : "τζίφος, ούτε και με την περούκα γίνεται τίποτε" !!!!!

Τέλος, το εύθυμο τραγουδάκι της εισαγωγής πήγαινε κάπως έτσι : "μπο μπο μπο μπομ, κάθε λίγο και λιγάκι ...... " .....

Ξερει κανεις λεπτομερειες για τη σειρα "Καθε λιγο και λιγακι"?

Παιδια θυμαται κανεις μια χιουμοριστικη κωμικη σειρα του 1982 με τον τιτλο << Καθε λιγο και λιγακι>> που παιζοταν στην ΕΡΤ2?

Μηπως θυμαται κανεις καμια λεπτομερεια απο τη σειρα αυτη ή αν προβληθηκε ποτε σε επαναληψη?

Ψαχνω λεπτομερειες γιαυτην τη σειρα γιατι στο google σχεδον δεν υπαρχει τιποτα.

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι έπαιζε και ο Βαγγέλης Καζάν.

ARETARA είπε:
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι έπαιζε και ο Βαγγέλης Καζάν.
Μηπως θυμασαι και καμια λεπτομερεια απο την υποθεση της σειρας? Νομιζω ηταν αυτοτελη επεισοδια.Θυμασαι κανεναν αλλο ηθοποιο που επαιζε εκει?

Παιζόταν κάθε Τέταρτη, είχε σατυρικά σκετσάκια που τότε είχαν φανεί στους κριτικούς πολύ wild. Τύπου μια παραλητη κερατώνει τον αγαπημένο της και αυτός τις σκάει τα λάστιχα φωνάζοντας "ηθελες και pirelli". Ανάμεσα στους ηθοποιούς που θυμάμαι ήταν η -σπουδαια- Ντόρα Σιμοπούλου

spyrosd είπε:
Παιζόταν κάθε Τέταρτη, είχε σατυρικά σκετσάκια που τότε είχαν φανεί στους κριτικούς πολύ wild. Τύπου μια παραλητη κερατώνει τον αγαπημένο της και αυτός τις σκάει τα λάστιχα φωνάζοντας "ηθελες και pirelli". Ανάμεσα στους ηθοποιούς που θυμάμαι ήταν η -σπουδαια- Ντόρα Σιμοπούλου
Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου εδωσες γιαυτην τη σειρα αν θυμηθεις και αλλες αν μπορεις γραψτες.Μηπως θυμασαι αν αυτη η σειρα παιχτηκε ποτε σε επαναληψη απο την ΕΡΤ?

Για τη σειρά αυτή έχω ανοίξει ιδιαίτερο τόπικ, στο οποίο παραθέτω ό,τι θυμάμαι από ένα επεισόδιο !!! Μπορείς να ανατρέξεις και εκεί !!! Ελπίζω τις ... αναμνήσεις μου από αυτή τη σειρά να τις βρεις ενδιαφέρουσες ;) ;) ;)

Tα ποστς μεταφερθηκαν επιτυχως ;)

Rinus Cesar είπε:
Για τη σειρά αυτή έχω ανοίξει ιδιαίτερο τόπικ, στο οποίο παραθέτω ό,τι θυμάμαι από ένα επεισόδιο !!! Μπορείς να ανατρέξεις και εκεί !!! Ελπίζω τις ... αναμνήσεις μου από αυτή τη σειρά να τις βρεις ενδιαφέρουσες ;) ;) ;)
Rinus Cesar σε ευχαριστω παρα πολυ για ολες τις πληροφοριες που παραθετεις φυσικα και τις βρισκω πολυ ενδιαφερουσες και πολυ κατατοπιστικες που με βοηθησαν να ενημερωθω και εγω για αυτην την σειρα.
Μακαρι καποια στιγμη να την εβαζαν σε επαναλήψη αυτη τη σειρα.

Πίσω
Μπλουζα