Κάθε μεσημέρι (1976 ΕΡΤ)

αααα κατσε να σου πω γιατι το θυμαμαι καλα...

ηταν καλοκαιρι...

μετα απο το πρωινο μπανιο και οταν η γιαγια ετοιμαζε το μεσημεριανο φαγητο...στηνομασταν στην τιβι βλεποντας Νασο Αθανασιου...

(πιο πολυ θυμαμαι αυτον παρα τον Μιχαλη Ρουσσο)...και λεγαμε πια αραγε εκπομπη θα ξαναδουμε στο τελος????

ηταν ενα must δεν το συζητω...

μετα απ' αυτο υπηρχε η θερινη σιεστα για 2 ωριτσες...και το απογευμα παιχινιδι εξω ή βολτες με τα ποδηλατα...
 
...γεια σας και παλι ,πριν λιγο καιρο με εβγαλε ο δρομος μου στην ερτ...και μου ειπαν οτι μαλλον η εκπομπη 'καθε μεσημερι' ειναι πολυ παλια και εχει σβηστει...ειναι δυνατο τοσα χρονια εκπομπη να μην εχουν αρχειο?αν καποιος ξερει κατι παραπανω ...
 
souvlitsa είπε:
ειναι δυνατο τοσα χρονια εκπομπη να μην εχουν αρχειο?
Άπ ότι φαίνεται όλα ειναι δυνατά για την ΕΡΤ, και απ ότι σου είπαν δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα από αυτήν την εκπομπή.

Όπως έχω αναφέρει και παραπάνω από εμένα κάπου πρέπει να έχω τον Χρόνη Εξαρχάκο να σατιρίζει τον Νάσο Αθανασίου μέσα από κάποιο σκετς που είχαν κάνει σε εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού.
 
Θυμάμαι ότι πρώτα ήταν ο Αθανασίου και μετά ο Ρούσος - μπορεί να θυμάμαι λάθος, βέβαια. Είχε διάφορα θέματα, έπαιρνε ο κόσμος τηλέφωνο και γινότανε τηλεφωνική ψηφοφορία ανάμεσα σε 5 θέματα. Το δημοφιλέστερο παιζότανε στο τέλος της εκπομπής. Καθόμουν και περίμενα μήπως βγει πρώτο κανένα καρτούν της εποχής ("Βασιλιάς Αρθούρος", "Ιπταμενες σακαράκες", κλπ.) Τα ντοκυμανταίρ έβγαιναν πάντα στην 5η θέση. Νομίζω ένα είχε κάνει την έκπληξη και βγήκε τέταρτο.

"Κάθε παιδάκι ξέρει το Κάθε Μεσημέρι..." το διαφημιστικό τραγουδάκι για τα ομώνυμα γαριδάκια.

Επεξεργασία: Τώρα θυμήθηκα! Ο Ρούσος ήταν πρώτος! Θυμήθηκα που η μάνα μου δεν χώνευε τον Αθανασίου, γιατί μιλούσε σαν πολυβόλο, και νοσταλγούσε τον Ρούσο - ο οποίος είχε πεθάνει στο μεταξύ - τον οποίο θεωρούσε ιδιαίτερα γοητευτικό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χε χε χε .... την εκπομπή αυτή τη θυμάμαι όταν ήμουνα πολύυυυ μικρός [πρέπει να πήγαινα ή στο νηπιαγωγείο ή στο προνήπιο !!! ] !!! Θυμάμαι την προτροπή του πατέρα μου [προκειμένου να με διαμορφώσει ως "κοινωνικό άνθρωπο" που δεν θα ντραπεί να ζητήσει κατιτίς απ' τον συνάνθρωπό του] : "πάρε τηλέφωνο στην εκπομπή να παίξουν ξανά τα μίκυ μάους" !!! Και ... μού έμεινε απωθημένο : έπαιρνα και ξανάπαιρνα το τηλέφωνο της εκπομπής από την παλιά μας τηλεφωνική συσκευή και ... η γραμμή ήταν πάντα κατειλημμένη !!! Πάντως ... η "εκπομπή που ζητήσατε την επανάληψή της και θα την ξαναπροβάλουμε" ήταν, σχεδόν πάντα, τα μίκυ μάους [κυρίως παλιός Μπαγκς Μπάνι "έπαιζε" στην ΕΡΤ εκείνα τα χρόνια], τα οποία ... εμείς τα πιτσιρίκια με χαρά τα ξαναβλέπαμε !!!!

Όσο για το υπόλοιπο της εκπομπής ... θυμάμαι ότι ο παρουσιαστής [στην αρχή ο Αθανασίου, μετά ένας άλλος μελαχρινός με πιο "μπάσα" φωνή] είχε μπροστά του ένα χαρτί, από το οποίο διάβαζε .... ένα σωρό "απρόβλεπτα" [σήμερα θα τα λέγαμε "άκυρα"] θέματα !!! Από όλα αυτά μού έχει μείνει, μετά βίας, η φράση : "Στο νησί Κελέβη οι γυναίκες ..."
 
Δυο φωτογραφιες της εκπομπής ((Κάθε Μεσημέρι))με τον Νάσο Αθανασίου από την Ραδιοτηλεόραση το 1976

 


attachment.php


 


attachment.php



 
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ! ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ( ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΔΕΗ κτλ). ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ.

ΕΠΙΣΗΣ , ΟΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ TO ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (BOLEK LOLEK) ΚΑΙ VIDEO CLIP( ΚΑΤΙ ΑΡΧΑΙΑ , ΟΠΩΣ ΤΟ SOS -ABBA ).

O ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ''ΕΦΥΓΕ '' ΠΡΟΩΡΑ).

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ( ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ).

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM
 
Ευχαριστούμε πολύ για όλες τις πληροφορίες φίλε Korios! Είναι πολύ ενδιαφέρουσες!

Μια παράκληση μόνο - αν μπορείς να γράφεις με μικρούς χαρακτήρες (τα κεφαλαία είναι σα να φωνάζεις!).

Καλώς ήρθες, με την ευκαιρία μιας και βλέπω ότι ναι μεν, είσαι καιρό στο φόρουμ, αλλά είναι το 1ο σου ποστ! :)
 
Αν θυμάμαι καλά, μια άλλη υποψήφια εκπομπή για επανάληψη ήταν και το Λούνα Παρκ, συνήθως με τον κυρ Γιώργη.

Επίσης θυμάμαι ότι υπήρχε και ένα παιχνίδι, όπου ένας τηλεθεατής έβγαινε τηλεφωνικά στον αέρα, παρακολουθούσαμε ένα βίντεο, και έπρεπε να απαντήσει σε μια ερώτηση με έπαθλο 2000 δραχμές.

Σχετικά με τους παρουσιαστές, θυμάμαι και εγώ ότι πρώτα ήταν ο Νάσος Αθανασίου, και μετά ο Μιχάλης Ρούσος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
korios είπε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ! ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ( ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΔΕΗ κτλ). ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ.ΕΠΙΣΗΣ , ΟΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ TO ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (BOLEK LOLEK) ΚΑΙ VIDEO CLIP( ΚΑΤΙ ΑΡΧΑΙΑ , ΟΠΩΣ ΤΟ SOS -ABBA ).

O ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ''ΕΦΥΓΕ '' ΠΡΟΩΡΑ).

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ( ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ).

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες αγαπητέ φίλε... :)

Να υποθέσω οτι εκείνο τον καιρό εργαζόσουν εκεί;
 
Απίστευτο!!!

Τα πάντα γίνονταν επιτραπέζια λοιπόν τότε...
 
Αν γίνεται, να ενημερωθεί η Retro DB με τις πληροφορίες περί Ρούσσου:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%A1%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%82

Από τη Βικιπαίδεια. Ο Ρούσσος πέθανε στις 6/8/1983.

Μία φωτογραφία του από κάτω (πηγή: Εφημερίδα Τα Νέα, 6-8-1983).

Δείτε και εδώ για περισσότερα:

http://lolanaenaallo.blogspot.gr/2015/05/70.html
 
Είχε τρομερή επιτυχία τότε η εκπομπή (ήταν η πρώτη που βγήκε ζωντανά μεσημέρι; πολύ πριν από τους "Τρεις στον αέρα") και είχε προκαλέσει το σλόγκαν "Κάθε μεσημέρι η TV μας βάζει χέρι", ίσως σε κάποιο σατιρικό έντυπο ή θεατρικό έργο.
 
Μπα? Μόνο τον Αθανασίου θυμόμουνα. Σπάνια άκουγα λίγο την εκπομπή την οποία παρακολουθούσαν οι γονείς μου σε άλλο δωμάτιο, αλλά έτυχε να τη βλέπω κι ολας την ημέρα μιας άλλης ιστορικής απάντησης όταν η κυρία μπέρδεψε Τσέχωφ με Τσαϊκόφσκυ. Ε, Γλάρους ο ένας, Κύκνους ο άλλος, πώς να μην μπερδέψει τα πουλερικά η δύστυχη?
 
Κοιτάξτε πόσο όμορφη ήταν η ελληνική τηλεόραση την δεκαετία του '70. Μπορεί τα μέσα της εποχής να μην είχαν την πολυτέλεια της προηγμένης τεχνολογίας των τελευταίων χρόνων, αλλά υπήρχε ποιότητα στους παρουσιαστές, στην θεματολογία, στο ύφος και το ήθος ολόκληρης της δημοσιογραφικής ομάδας και των ρεπόρτερς όλων των εκπομπών. Υπέροχη δημοσιογραφική εκπομπή που μας κράταγε συντροφιά κάθε μεσημέρι εξ ου και ο τίτλος της εκπομπής, με εξαίρετους, ευγενικούς παρουσιαστές με υψηλή ποιότητα και επίπεδο όπως ο Νάσος Αθανασίου και ο πρόωρα χαμένος Μιχάλης Ρούσσος. Συγκρίνετε αυτούς τους δύο παρουσιαστές με τη επιεικώς μετριότητα των τωρινών παρουσιαστών καθώς και την θεματολογία της εκπομπής με το πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο θεμάτων, δημοσιογραφικής έρευνας και ύφους παρουσιαστών και δημοσιογράφων του σήμερα. Η σύγκριση είναι χαώδης και προκαλεί θλίψη. Κρίμα.
 
Πίσω
Μπλουζα