Καινουργια κονσολα ονοματι DSi

@ Olorin

Στο κατάστημα EW στην Πειραιώς απέναντι από την σχολή να ρωτήσεις τον πωλητή πόσα κουτιά DSL μου άνοιξε μέχρι να μου αλλάξει το πρώτο που είχα πάρει. Από αλλού την περίμενα (PSP) και από αλλού μου ήρθε τελικά (DSL). Έκατσε; Ναι έπρεπε να παίξω Τζόκερ... :D Πάντως για το θέμα της μπαταρίας, σε καινούργιο DSL (M3Real άνευ Rubble γιατί είναι μαύρο και μου χαλάει την μόστρα) δεν είδα να κρατάει παραπάνω από το PSP (με CF+MStick) το οποίο το έχω σκίσει. Όλα αυτά λίγο πολύ την ίδια διάρκεια έχουν από ότι έχω διαπιστώσει κάνοντας χρήση.

Κάθετος σε κάτι που λέω να είμαι έτσι για τον χαβαλέ, για FBισμό ή για αντίδραση είναι κάτι που δεν το συνηθίζω. Αντιθέτως με άλλους, δίνω ευκαιρίες σε όλες ανεξαρτήτως τις εταιρείες, άλλωστε οι δυο τελευταίες κονσολίτσες που αγόρασα από την αυτή είναι (N), έχοντας έτσι να επιδείξω εκπροσώπους από όλες τις πλευρές. Επίσης αγαπητέ φίλε, αντι-Nintendo-ικός δεν είμαι σου το ορκίζομαι (να καούν όλα τα DS & Wii του κόσμου αν λέω ψέματα) :D :D :D

Τέσπα επί του θέματος... Από το απλό DS στο Lite ήταν μεγάλη η διαφορά-βελτίωση, για το DSi τώρα μία από τα ίδια με βελτιώσεις σε σχέση με το DSL μάλλον ανούσιες (μη πω ότι κάνουν και μέγα σφάλμα με την κατάργηση του slot2).

Αλήθεια, κάνα image/video με το PSP από πάνω έχεις να σου το τρίψω στην μούρη; Βαριέμαι να ψάχνω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά όλα είναι προσωπικές γνώμες και προτιμίσεις.

Το GBA slot το σιχαίνομαι, ruble pack δεν χρησιμοποιώ γιατί σε μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή δεν είναι ότι καλύτερο η ύπαρξή του για τη διάρκεια ζωής του, και φυσικά, όσοι ξέρω κανένας δεν είχε πρόβλημα με καμμένο pixel εκτός από τον Theoritiko που είναι αποδεδειγμένα γκαντέμης!!!!! :D :D

PSP δεν έχω και δεν πρόκειται να πάρω ποτέ. Όχι γιατί είμαι αντι-Σονάκιας έτσι; (Να καεί ολάκερη η Sony και όλα τα προϊόντα της αν ισχύει κάτι τέτοιο) . :D :D:D
 
Εσκασες μπομπα βρε φιλε ,αλλα δεν την περιποιηθηκες αρκετα,ηθελε δικο του χωρο.

Αμαρτια, η πιθανοτητα να βγαζει καινουργια κονσολα η Sega και να ποσταρεται στο χωρο της Νintendo. :tsktsk:

Εγω θα ντρεπομουν. :D
 
Ρε ουστ!Ολα μασημενα τα θελετε! :)
 
ambu_dare είπε:
@ OlorinΣτο κατάστημα EW στην Πειραιώς απέναντι από την σχολή να ρωτήσεις τον πωλητή πόσα κουτιά DSL μου άνοιξε μέχρι να μου αλλάξει το πρώτο που είχα πάρει. Από αλλού την περίμενα (PSP) και από αλλού μου ήρθε τελικά (DSL). Έκατσε; Ναι έπρεπε να παίξω Τζόκερ... :D Πάντως για το θέμα της μπαταρίας, σε καινούργιο DSL (M3Real άνευ Rubble γιατί είναι μαύρο και μου χαλάει την μόστρα) δεν είδα να κρατάει παραπάνω από το PSP (με CF+MStick) το οποίο το έχω σκίσει. Όλα αυτά λίγο πολύ την ίδια διάρκεια έχουν από ότι έχω διαπιστώσει κάνοντας χρήση.

Κάθετος σε κάτι που λέω να είμαι έτσι για τον χαβαλέ, για FBισμό ή για αντίδραση είναι κάτι που δεν το συνηθίζω. Αντιθέτως με άλλους, δίνω ευκαιρίες σε όλες ανεξαρτήτως τις εταιρείες, άλλωστε οι δυο τελευταίες κονσολίτσες που αγόρασα από την αυτή είναι (N), έχοντας έτσι να επιδείξω εκπροσώπους από όλες τις πλευρές. Επίσης αγαπητέ φίλε, αντι-Nintendo-ικός δεν είμαι σου το ορκίζομαι (να καούν όλα τα DS & Wii του κόσμου αν λέω ψέματα) :D :D :D

Τέσπα επί του θέματος... Από το απλό DS στο Lite ήταν μεγάλη η διαφορά-βελτίωση, για το DSi τώρα μία από τα ίδια με βελτιώσεις σε σχέση με το DSL μάλλον ανούσιες (μη πω ότι κάνουν και μέγα σφάλμα με την κατάργηση του slot2).

Αλήθεια, κάνα image/video με το PSP από πάνω έχεις να σου το τρίψω στην μούρη; Βαριέμαι να ψάχνω...
Λοιπόν, καλός ο χαβαλές (άλλωστε το ξέρετε κι εσύ κι ο Maddog πόσο μ'αρέσει να ξεκινάω ηθελημένα μαζί σας flame wars Nintendo vs. SEGA και Nintendo vs. Sony, αντίστοιχα... θυμάμαι τα σχολικά μου χρόνια.... :tease: :bash: :takethat: :frypan: ), αλλά πρέπει να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά γιατί θα με παρεξηγήσουν και οι θαμώνες του GRM που δεν με γνωρίζουν... #)

Καταρχάς, εννοείται ότι είναι δικαίωμά σου να μην σου αρέσει το γενικότερο feeling του DS ή να θεωρείς τις λειτουργίες του ως απλά gimmicks... Απλώς αυτό που ανέφερα, είναι πως οι περισσότεροι (λέξη-κλειδί) έχουν διαφορετική άποψη ή την αποκτούν στην πορεία μετά από λίγη ενασχόληση μαζί του... Από εκεί και πέρα, προφανώς ο καθείς μπορεί να έχει διαφορετικές προτιμήσεις από την πλειονότητα (π.χ. η μητέρα μου σιχαίνεται τα κρέατα, αλλά λατρεύει τις μπάμιες και το πρασοσέλινο...:animeek:)...

Για την μπαταρία επιμένω να διαφωνώ, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εκεί... (μπορεί να βγει κι ο Maddog και να πει πως κι η μπαταρία του GameBoy κράταγε λιγότερο κι από του Game Gear... :diablotin: ).

Και για τα καμένα pixels, είναι πραγματικά αποδεδειγμένο πως είναι γνώρισμα κυρίως του PSP, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως αποκλείεται να συμβαίνει και σε πολλά DS (κάπου είχα διαβάσει μια σχετική στατιστική έρευνα, αν τη βρω θα την post-άρω...). Ίσως φταίει το ότι το PSP έχει μεγαλύτερη οθόνη, αρά και περισσότερα pixels... :diablotin:

Γενικά πάντως, με τα δυο παραπάνω σημεία, μου θύμισες λιγάκι τη γνωστή παροιμία με τα γαϊδούρια, τους πετεινούς και... τα XXXL κεφάλια... :D

(Σαν να βγω εγώ να σου πω πως π.χ. προτιμώ το DS, γιατί το PSP έχει χάλια γραφικά...)

On-topic τώρα, προσωπικά θα περιμένω να δω την χρήση της κάμερας του DSi, για να σου πω αν θα έχει πραγματικό νόημα η κυκλοφορία του (αντίστοιχα, θα σε ρωτήσω εγώ τι νόημα είχαν οι κυκλοφορίες των PSP Slim και του επερχόμενου PSP-3000). Προσωπικά πάντως, μάλλον θα το πάρω, γιατί έχω μόνο το Phat, το οποίο φυσικά θα το κρατήσω, γιατί μπορεί να μου κάτσει να παίξω κανά GBA (το Rumble Pak αν και το έχω μέσα, δεν μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση... περισσότερο για να μη μαζεύει σκόνες το Slot-2 το έχω...)

//Η αλήθεια είναι πως δεν έχω image PSP-on-DS, αλλά και "βαριέμαι" να φτιάξω... :D

//Εχμ... αυτό μάλλον δεν σου κάνει, ε??? :diablotin:

070605.jpg


...Αυτό μήπως???

20060726ja1.png
 
Μολις σκασει μυτη το Segaκι απο δω, θα πεσει ενημερωση! :)

Τι αξια εχει ενα παιχνιδι χωρις χρωμα?! Ευκαιρια να μας το ξανααποδειξουν οι μαγκες της Sega. Προβλεπεται οτι θα γινει το τελειο pda (αρκει να αφεθουν περιθωρια επεκτασης), μιας και αν του ριξουμε μια ματια απο τα πλαγια, θυμιζει πολυ στην γνωστη κατηγορια υπολογιστων χειρος.

Και επειδη βρισκομαι στο thread αυτο, αν και δεν συμπαθω καθολου το DS (ενω λατρευω τα GBA μου) δεν μπορω παρα να κατηγορησω την Nintendo για την πατατα με το να καταργησει το GBA port. Τοσο πολυ βαρος θα ηταν να κρατηθει? Σωστη ερωτηση το να πει κανεις "Μα το DS εχει εκατονταδες παιχνιδια που δεν συγκρινονται καν". Απολυτα κατανοητο και σωστο. Ομως το να εχεις αμεση προσβαση και σε ακομα μερικες εκατονταδες παιχνιδια που μπορουν να βρεθουν σε ευτελη τιμες, θα ηταν ασχημο? Ειλικρινα δεν βρισκω δικαιολογια προς αυτο, ειδικα απο μια εταιρεια που δεν κυνηγα την τεχνολογικη πρωτια, αλλα εχει κανει τεχνη το πουσαρισμα της παρωχημενης τεχνολογιας απαρτισμενο απο μοντερνισμενα gadgets.
 
Ρε σεις αμάν με τη μανία με το GBA slot.

Στα δύο προηγούμενα μοντέλα υπήρξε, ε και λοιπόν;

Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η κύρια χρήση του ήταν οι "διπλές" κάρτες που έμπαιναν για να μπορέσει το DS να παίξει αντιγραφές (homebrew και κουραφέξαλα) . Οι καιροί άλλαξαν και τώρα τα "homebrew" μπορούν να παίζονται σε μια και μόνο καρτούλα.

EDGE και M3 Simply που κατέχω εγώ δεν δικαιολογούν την ύπαρξη του slot στο DS.

Τώρα για backwards compatibility, ε τι να κάνουμε, ο κόσμος πάει μπροστά. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κατηγορήσουμε τη Nintendo για έλλειψη compatibility με το ασπρόμαυρο Gameboy. Δεν πάει όμως έτσι.

Οι υπόλοιπες εταιρείες το ίδιο δεν κάνουν με τις κονσόλες τους; SONY, MS, SEGA και λοιπές ακολουθούν μια παρόμοια τακτική. Backwards compatibility ισχύει, αν ισχύει, για ένα μοντέλο το πολύ με το προηγούμενο, η DS πάει για το τρίτο, μην είμαστε και πλεονέκτες.

Από την άλλη πλευρά προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε ένα που να χρησιμοποιεί GBA παιχνίδια στο DS του, ειδικά στο LITE το cart προεξέχει τόσο πολύ που στη σπάει οπτικά με τη πρώτη.

Ειδικά το GBA slot για μένα θα έπρεπε να έχει καταργηθεί από το LITE μοντέλο κιόλας.
 
Μόλις είδα το μηχανάκι της Sega η καρδιά μου φτερούγισε (έρωτες είναι αυτοί βλέπετε). Όμως διαβάζοντας το άρθρο... σαν φάρσα μου φαίνεται... Καλά, ξεπερνάμε τις ιδιότητες του ΡΜΡ (υπάρχουν χιλιάδες), έχει βέβαια tuner (για αναλογικά ή ψηφιακά μόνο; δεν λέει, και είναι πολύ σημαντικό. Στην Ασία βέβαια υπάρχουν πάλι πολλά μηχανάκια με ψηφιακό δέκτη - ΚΑΙ ραδιοφώνου).

Αυτό που μας νοιάζει είναι τα παιχνίδια. Και, πρωτίστως, προφανώς, θα παίζει SMS και MegaDrive??? Ακόμα κι αν τα παίζει όμως, σας φαίνεται αυτή συσκευή που επιτρέπει χειρισμό παιχνιδιών; Και, μήπως σχεδιάστηκε την προηγούμενη δεκαετία; Λέω εγώ τώρα... σαν μούφα μου φαίνεται.

Ουπς... μόλις είδα ότι παίζει "Java mini games". Nothing to see here people, move on...

Καλά, όσο το βλέπω (και επιδρά η καφεΐνη) τόσο πιο πολύ γελάω. Πειρατικό κινεζικό μηχάνημα μέσα σε παιχνίδι-δαγκάνα και το TheRegister το έχαψε;

(σόρρυ παιδιά, δεν μου δουλεύει το edit)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν το'χαψε μονο το register αλλα και το Neogaf αλλα και αυτος που το ποσταρε εδω μεσα (αλυσιδα παει το πραγμα). :D

Οσο για DSi ισως η καμερα θα κανει την διαφορα απο το προηγουμενο μοντελο,ισως να ειναι τεραστια διαφορα (holo projector:p),ισως οχι.
 
Οποιος φυλαει τα ρουχα του,δεν ανοιγει νεο θεμα ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
 
H κάμερα στο νέο DS θα είναι παιχνιδάκι και μόνο. Δεν νομίζω να έχει κάποιο χρηστικό χαρακτήρα, εκτός και αν το μηχανάκι χρησιμοποιηθεί σαν skype phone.

Όσο για το SEGA portable, έλεος, κάποιοι πάιζουν με τον πόνο μας. (και δεν εννοώ το Wally έτσι; )
 
Μπορει να ειναι καραμουφα το φορητο Segoπραμα αλλα εμεις...BELIEVE!!

Παμε ολοι μαζι χορωδιακα!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=n3GwDeDisx8]YouTube - Segagaga March

Εσεις πισω δεν ακουγεστε!
 
Θα διαφωνήσω κάθετα όσον αφορά την κατάργηση του gba slot.

Υπάρχουν παιχνίδια που το χρησιμοποιούν για να μπορέσεις να παίξεις σωστά, όπως το guitar hero και το arkanoid που έχει βγει μόνο στην Ιαπωνία.

Αν βγάλουν το slot πως θα μπορέσεις να παίξεις αυτά τα παιχνίδια? Εκτως και αν οι πωλήσεις τους ήταν τόσο μικρές, οπότε είναι ανούσιο να την κρατήσουν για μερικά άτομα που έχουν το παιχνίδι.
 
Η κατ'αργηση του GBA slot σημαίνει ταυτόχονα και απομάκρυνση πολλών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για χάρη της συμβατότητας.

Άρα αυτόματα το κόστος κατασκευής πέφει. Δεν νοιάζεται κανένας για το αν μπορούν να παιχτούν δυό παιχνίδια που κανένας δεν έχει αγοράσει στην τελική.

Το Guitar Hero κόστιζε όσο δύο παιχνίδια DS μαζί, και λόγω της ιδιαιτερότητάς του αυτής δεν ήταν δυνατό να παιχτεί από M3, EDGE και λοιπές "homebrew" καρτούλες, οπότε και δεν περπάτησε καθόλου.

Ποιός νοιάζεται;
 
Θα ηθελα να πω καποια πραγματα οπου θιχτηκαν παραπανω σχετικα με το μηχανημα.

Δεν διαφωνω οτι το μηχανημα ξεκινησε σαν ενα gba v1.2 (ουτε καν 1.5) και εχει δει πραγματικα παρα πολλα ασχημα παιχνιδια και αρπαχτες.. Ωστοσο δεν πρεπει να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, και να δουμε τι παιχνιδαρες εχουν κυκλοφορησει για αυτο. Το μηχανημα εχει πολλα απο τα καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει ποτε στη ζωη μου, και το καλυτερο ειναι πως πολλα καλα παιχνιδια δεν τα ειδαμε ακομα, μιας και η κονσολα υποστηριζετε 101% απο την nintendo.

Ακομα, ολοι οι sega fans θα επρεπε να ειναι ευχαριστημενοι με την ποσοτητα και την ποιοτητα των τιτλων που κυκλοφορουν στο μηχανημα, μιας και προσωπικα πιστευω πως ειναι το τελευταιο προπυργειο των ποιοτικων τιτλων της εταιριας. Κυκλοφοριες οπως sonic rush, sonic chronicles, bleach, και μελλοντικα παιχνιδια οπως το shining force δειχνουν κυκλοφοριες, αυθεντικες στο πνευμα της sega οπου μεγαλωσαμε και αγαπησαμε.

Περι οτι το ξαναβγαινει η κονσολα τωρα κτλ, ναι, με ενοχλει και εμενα οταν γινεται κατι τετοιο. Δυστηχως ομως, ειναι κατι που γινοταν, και θα συνεχισει να γινεται απο ολες τις εταιριες. Τουλαχιστον ομως, σε αντιθεση με τον ανταγωνιστη του μηχανηματος (τον ποιον; λολ) υπαρχει και μια πρακτικη εξελιξη και βελτιωση σε ολους τους τομεις. Αξιοπιστια, κατασκευη, αντοχη μπαταριας οπου σε καμια περιπτωση δεν υπαρχουν σε ενα καλο βαθμο στον ανταγωνιστη.

Απο εκει και περα για το gba slot.. Ναι, ειναι αληθεια πως λειπει. Προσωπικα οχι τοσο για να παιζω gba (οπου και παλι ειδαμε τρελα επικες κυκλοφοριες και πολυαγαπημενους τιτλους), αλλα για την δυνατοτητα συνδεσεις του με επιπλεον περιφερειακα. Πχ στην Ιαπωνια κυκλοφορουν παρα πολλα τετοια περιφερειακα, και μιας ειχα την τυχη να δω μερικα απο αυτα, μπορω να πω πως το slot 2 θα λειψει, αν και με την επιλογη να φορτωνεις sd ισως να κανουν κατι απο εκει.

Υγ. phil_vr, οντως ειναι πολυ ωραιο το να παιζεις με χρωμα. Το να παιζεις ομως 1,5 ωρα στην καλυτερη περιπτωση, δεν ειναι :)
 
Getta Robo είπε:
Υγ. phil_vr, οντως ειναι πολυ ωραιο το να παιζεις με χρωμα. Το να παιζεις ομως 1,5 ωρα στην καλυτερη περιπτωση, δεν ειναι :)
Ασε και θυμαμαι τις μπαταριες που αλαζα στο Game Gear και τρεμω ακομα! :)

Παιζουν με τον πονο μας Getta Robo με τις διαφορες αρπαχτες περι αναβιωσης της hardware SEGA. Τι ζηταμε πια απο αυτη την ζωη? Mια μικροτερη εκδοση του Nomad με κρυσταλλο οθονη που να εχει και επεκταση για hackιες με καρτες και λοιπα. Θα θελαμε μια SEGA να ερθει και να τα ξανα-ρημαξει ολα οσα ξερουμε περι gaming, αλλα πιστευω πως με αυτο το ονειρο θα μεινουμε. Οποτε ενα επισημο ρετρομηχανακι χειρος θα ηταν πολυ καλη ιδεα και ισως οτι κοντινοτερο δουμε ποτε απο την SEGA (εστω και φασον στην τελικη).

Μεχρι τοτε το GBA SP με το Flash2Advance και emulatoρια θα μου δινει την φορητη SEGA που ηθελα παντα.
 
Λένε ότι θα υποστηρίζει και WPA/WPA2. Επιτέλους να μπορέσω να το συνδέσω στο internet!
 
Eνα ωραιο βιντεακι. :)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ysSKjZXWdMA]YouTube - Nintendo DSi Launch Video (US Version)
 
Πίσω
Μπλουζα