Καινούργια Οθόνη - Πρόβλημα με κονσόλες!

f2bnp

RetroAdept
Joined
18 Mαϊ 2008
Μηνύματα
785
Αντιδράσεις
4
Πήρα μία Samsung SM-2033HD για το PC που είναι και monitor και τηλεόραση μαζί!Μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική αλλά έχω δύο παράπονα:

-Ελλειπέστατο manual το οποίο υπάρχει ΜΟΝΟ ΣΤΟ CD!!!!

-Δεν έχω καταφέρει να κάνω καμμία κονσόλα να τρέξει!

Είτε με RF καλώδιο είτε με Scart είτε με Component δεν μου βρίσκει κονσόλες με τίποτα!

Έχω δοκιμάσει Dreamcast,Saturn,PS2 και Mega Drive.Βρε τίποτα!

Σε Scart αναγνώρισε κανονικά το DVD player που έχω και δούλεψε άψογα.Τώρα στο PS2 με composite μου βγάζει ασπρόμαυρα και χωρίς ήχο!

Στα υπόλοιπα απλά δεν τα αναγνωρίζει!

Έχει κανείς καμμιά ιδέα;
 
Οι μόνες tvs που παίζουν άψογα με παλιές κονσόλες είναι οι LG.

Σπίτι έχω μια 37 Full HD διετίας πια και μια φρέσκια 19άρα στο computer room. Και οι δύο έχουν δοκιμαστεί με Wii (τώρα πια το έχω στο component) , Dreamcast, PS2 (δανεικό) , Amiga, Gamecube και παίζουν άψογα.

Δυστυχώς σε Samsung και Sharp που τα δοκίμασα δεν έπαιζαν με τη καμία, ότι και να έκανα και όχι, δεν ήταν πρόβλημα καλωδίων.

Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχουν, αλλά για μένα το χαρακτηριστικό ότι παίζουν παλιές κονσόλες, σε συνδυασμό της zero pixel εγγύησης, με έχουν κάνει πιστό οπαδό της LG. Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει 4 TFT monitors και σε ένα που είχα ένα μπλε κολλημένο pixel, έφτασε ένα τηλεφώνημα και μια αποστολή fax της απόδειξης αγοράς για να έχω την επόμενη σπίτι μου φρέσκια οθόνη. Και όταν λέω φρέσκια εννοώ ολοκαίνουργια και όχι refurb που υποστηρίζουν μερικοί.

Αν καταφέρεις να τη δουλέψεις είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι έκανες.
 
Έχω και μία 32άρα στο σαλόνι LG αλλά με το Dreamcast scart μου κάνει νερά.Μα δεν είναι δυνατόν να μην σηκώνει το PS2 ρε παιδιά ακόμα κυκλοφορεί η κονσόλα!

Μάλλον θα τα ξανασυνδέσω όλα στην 15άρα μου την CRT!
 
έχω και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το μικρότερο μοντέλο(933hd) αλλά δεν έχω βρει λύση ούτε καν στο ίντερνετ! μήπως εσύ έχεις καταφέρει να βρεις κάτι?
 
f2bnp είπε:
Έχω και μία 32άρα στο σαλόνι LG αλλά με το Dreamcast scart μου κάνει νερά.Μα δεν είναι δυνατόν να μην σηκώνει το PS2 ρε παιδιά ακόμα κυκλοφορεί η κονσόλα!Μάλλον θα τα ξανασυνδέσω όλα στην 15άρα μου την CRT!
Αν δεν έχεις το official καλώδιο της SEGA, θα σου κάνει νερά, το ίδιο έπαθα κι εγώ. Με το original καλώδιο, όμως όλα ιερά και όλα άγια.
 
full LG και εγώ και κανένα πρόβλημα....
 
Τελικά μου δούλεψαν περιέργως...Φαίνεται πως ήταν καθαρά θέμα επαφής!
 
για παλιά μηχανήματα CRT for ever. :headbang:
 
Στην Insignia (θυγατρικη της LG) που ειχα, επανω ειχε συνδεθει απο Pong, Fairchild Channel F, Odyssey2, και Atari 2600, μεχρι DC, Xbox360, 3DO, PS2-3, και PC/Laptop και ποτε δεν ειχα προβλημα με καμια συνδεση. Ολα plug n play απο RF/Composite/S-Video/HDMI/VGA/Component (δεν λεω Scart μιας και οι Αμερικανικες TV δεν εχουν το euroconnector).

Σαν τις LG δεν εχω ξαναδει τετοια ευκολια σε συνδεσεις και απροβληματιστη λειτουργια, και φυσικα ειναι πρωτες στην προτιμηση μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στη 32'' Sony D3000 που έχω, Master System, Mega Drive και Dreamcast παίζουν απροβλημάτιστα...
 
μήπως πρέπει να επαναφέρουμε το θέμα στο σκοπό που γράφθηκε?

από το να προτείνονται άλλες τηλεοράσεις,δεν βρίσκουμε καλύτερα μία λύση για την samsung? άλλωστε είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα και θα υπάρξουν και άλλα άτομα που θα την πατήσουν.

ΥΓ αν δεν έχει βρεθεί τρόπος επίλυσης του προβλήματος μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πάρω τηλέφωνο την αντιπροσωπεία της samsung μπας και γίνει κάτι.
 
Nα κανω τις γνωστες ηλιθιες ερωτησεις λοιπον:

- Για RF θελει το καναλι να ρυθμιστει στο uhf36. Απο απλη συνδεση δεν προκειται να "βρει" αμεσως το καναλι η TV. Ειναι ρυθμισμενο ετσι?

- Tα ΑV με τις συνδεσεις κιτρινο/λευκο/κοκκινο ενεργοποιουνται απο το remote η κουμπι της TV με το AV. Σειριακα περναει απο AV1 σε AV2 και στα υπολοιπα mode της TV. Γινεται η επιλογη αυτη η μηπως περιμενετε οτι με το που ανοιξετε το game system θα δειτε το καναλι?

- Το ανωτερο παραδειγμα ισχυει και για τις Component συνδεσεις.

- Το παραδειγμα με το DVD που ενεργοποιει το SCART αυτοματα και το "βλεπει" η TV ειναι κλασικο παραδειγμα αλλα το ιδιο μπορει να μην συμβαινει απο τα game systems, ειδικα αν χρησιμοποιειται adaptor SCART που επανω του κουμπωνουν τα AV καλωδια.

Για περισσοτερη βοηθεια παιδια, απλα δωστε ΠΟΛΛΕΣ πληροφοριες και τι ακριβως κανει και δεν κανει με την καθε συνδεση, και προπαντως ΤΙ συνδεσεις χρησιμοποιειτε καθε φορα. Με ενα καλο σεταρισμα μια καλη TV (με πολλες εισοδους δηλαδη και διακλαδωτηρες) μπορει να εχει επανω της καρφωμενα 5 η και 10 συστηματα και περισσοτερα (ειχα 8 μονιμα συνδεμενα για ενα διαστημα - αλλα θα παιζει καθε φορα απο ενα εννοειται ετσι?) ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
να αναφέρω για βοήθεια ότι δεν έχει την κίτρινη υποδοχή για το βίντεο πουθενά,τουλάχιστον στη δική μου (933hd).επίσης για να σιγουρευτώ ότι δεν παίζει τίποτα δοκίμασα,εκτός από τις παλαιότερες κονσόλες μου και το xbox 360 με scart και δεν βγάζει σήμα ενώ με τα ξεχωριστά καλώδια λειτουργεί κανονικά.
 
Εμ,αφού είπα ότι τις αναγνωρίζει κανονικά παίδες :p

Ήταν καθαρά θέμα της θύρας και έτσι όπως είναι φτιαγμένη έδινε την εντύπωση ότι είχες βάλει το βύσμα,αλλά τελικά ήθελα αρκετό σπρώξιμο μέχρι που μπήκε κανονικά και δουλεύουν όλα!

Τώρα σε άλλες τηλεοράσεις δεν ξέρω τι παίζει.Έχω μία 32άρα στο σαλόνι LG που κάνει νερά μόνο με το Dreamcast,ενώ μία 24άρα στο δωμάτιο των γονιών μου(Samsung) τα παίζει όλα τέλεια.Και η δικιά μου από ότι φαίνεται παίζει τα πάντα.Τώρα για RF δεν με καίει το mega drive θα το βάλω κάποια στιγμή όταν φτιάξω το καλώδιο scart.
 
f2bnp είπε:
Εμ,αφού είπα ότι τις αναγνωρίζει κανονικά παίδες :p
Ο Krem13 εξακολουθει να εχει προβλημα φιλε..

krem13 είπε:
να αναφέρω για βοήθεια ότι δεν έχει την κίτρινη υποδοχή για το βίντεο πουθενά,τουλάχιστον στη δική μου (933hd).επίσης για να σιγουρευτώ ότι δεν παίζει τίποτα δοκίμασα,εκτός από τις παλαιότερες κονσόλες μου και το xbox 360 με scart και δεν βγάζει σήμα ενώ με τα ξεχωριστά καλώδια λειτουργεί κανονικά.
Λιγο περιεργο να μην εχει την κιτρινη υποδοχη. Να εχει μονο λευκο/κοκκινο RCA για ηχο και ενα βυσμα για εισοδο S-Video? (Στρογγυλο 4πινο βυσμα) Αν ειναι ετσι, μπορεις να βαλεις το κιτρινο AV που ερχεται απο το game system σου σε ενα μικρο antaptor AV θυληκο σε S-Video αρσενικο (κοστος ουτε 3 ευρω). Αν δεν βγαλει και ετσι σημα, παμε στην κλασικη λυση του SCART adaptor. Eκει κολλας επανω τα καλωδια σου (κιτρινο/λευκο/κοκκινο) και το κοτσαρεις στο SCART της τηλεορασης. Επειτα δοκιμασε με τα κουμπια του remote σε RGB mode (μπορει να κανει κυκλο μετα τα AV1, AV2 και λοιπα). ΠΟΛΥ απιθανο να μην παιξει ετσι με καποιο απο τα παραπανω.

EDIT Ειδα την τηλεοραση σου απο πισω και πιστευω πως η μονη σου λυση ειναι η δευτερη που σου προτεινω με το SCART adaptor. Και μια λυση που σου προτεινω ανεπιφυλακτα ειναι να χρησιμοποιησεις ΠΟΛΛΟΥΣ 2σε1 διακλαδωτες για τα RCA καλωδια σου. συγκεκριμενα αυτα:

1 τετοιο:

scart_adaptor.jpg


Και απειρα τετοια: ;)

AP632.jpg


Με αυτο τον τροπο θα δημιουργησεις πολλες Θυληκες εισοδους που μπορεις να συνδεσεις επανω τα καλωδια απο ΟΛΑ σου τα μηχανηματα.. ΠΧ συνδεεις τα 2σε1 ανταπτορακια στο SCART adaptor (στα αναλογα κιτρινο/λευκο/κοκκινο). Ετσι δημιουργουνται αυτοματα 6 θυληκες υποδοχες απο τις τρεις που ειχε επανω του το SCART adaptor. Συνδεσε ενα μηχανημα σου και θα εχεις ακομα 3 κενες τωρα ετσι? Στις λοιπες θυληκες προσθεσε αλλα 3 2σε1 adaptorακια. Συνδεσε αλλο ενα μηχανημα κ.ο.κ. Πιστευω πως ειναι κατανοητο αυτο που σου προτεινω.. απο πισω θα γινεται του spiderman απο καλωδια, αλλα αν γινει η δουλεια σου, who cares.. :)

Για τα παλια συστηματα με RF, εκει αν μπορεσεις να βρεις διακλαδωτη πολλαπλης RF (λιγο σπανια αλλα καταστηματα ηλεκτρονικων συνηθως εχουν) που ειναι παρομοιος με τα παραπανω RCA διακλαδωτηρια, μπορεις με τον ιδιο τροπο να συνδεσεις και τα RF μηχανηματα σου (μονο που αυτα ενεργοποιουνται κανονικα απο τα καναλια στο uhf36 - ορισε ενα καναλι αποκλειστικα για αυτα - εγω συνηθως βαζω το 99) :)

Ελπιζω να σε βοηθησουν ολα αυτα..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
scart_adaptor.jpg


όταν λες ότι πρέπει να πάρω ένα scart adaptor σαν το παραπάνω,πρέπει να έχει ακριβώς τις ίδιες υποδοχές? γιατί δοκίμασα ένα απλό scart adaptor (χωρίς s-video) και δεν κατάφερα κάτι...
 
krem13 είπε:
scart_adaptor.jpg
όταν λες ότι πρέπει να πάρω ένα scart adaptor σαν το παραπάνω,πρέπει να έχει ακριβώς τις ίδιες υποδοχές? γιατί δοκίμασα ένα απλό scart adaptor (χωρίς s-video) και δεν κατάφερα κάτι...
Οχι απαραιτητα. Αν συνδεσεις ενα οποιοδηποτε μηχανημα στο scart adaptor που εχεις (κιτρινο/κοκκινο/λευκο) και δεν σου βγαλει σημα στην τηλεοραση πατωντας απο το remote τα κουμπια AV (η RGB, Video η οτι αλλο αναλογο εχει για την scart λειτουργια!!), τοτε κατι παιζει με την τηλεοραση σου στο θεμα αυτο. Εκτος και αν το scart adaptor σου εχει κανενα μικροσκοπικο διακοπτακι (για εισοδο η εξοδο), αν δεν δουλεψει με τα παραπανω, τοτε κατι αλλο τρεχει με την τηλεοραση σου η με το scart adapter.
 
τελικά είναι πολύ ****** αυτοί που τη σχεδίασαν,και εμένα λειτούργησαν όλα πιέζοντας το scart περισσότερο στη θύρα!
 
Πίσω
Μπλουζα