Και όμως... κάποτε ήμουν νήπιο! Αναμνήσεις από το νηπιαγωγείο

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
285
Στα πλαίσια μιας γενικης "ανασκαφής" για να βρώ οτι ενθυμιο υπάρχει απο τα παιδικά μου χρόνια, ανακάλυψα, και τα "ενδεικτικά" που πήρα οταν τελείωσα το νηπιαγωγείο και την πρωτη δημοτικού.

Η φράση που ειναι γραμμενη στο ενδεικτικο του νηπιαγωγειου "Μια ανάμνηση από τις χαρούμενες και τόσο χρήσιμες μέρες που πέρασε το νήπιο... Λορένα ;)" με συγκινησε. Πράγματι... καποτε ήμουν και εγώ νηπιο.

Βρηκα και μια καρτελα απο βαθμολογία του γυμνασιου... αλλά δεν την περνώ γιατί α) ειναι του '90 και β) (σημαντικοτερος λόγος :p ) θα βγουνε πολλά απλυτα στην φόρα, οσον αφορά τις επιδόσεις στα μαθηματα.. :D

fetch


fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ όμορφο !

Πράγματι, τόσα χρόνια μετά, ξεχειλίζει από παιδική ανεμελιά.
 
Πολύ όμορφο πραγματικά. Με γύρισες στα τέλη του 70. Ίσως έχω και εγώ κάποιο ενδεικτικό από τότε. Να το ψάξω λίγο
 
αλητακια...γιου πουτ τηαρς ιν μαι αις..
 
Από το νηπιαγωγείο θυμάμαι ότι έπαιζα το μπακάλικο, έπαιζα με τα τουβλάκια, είχα δαγκώσει το χέρι της νηπιαγωγού, η μαμά μου είχε φρικάρει με όσα έκανα, είχα φλέρτ με ένα αγοράκι τότε και διάβαζα περιοδικά για μεγάλους
 
Ρετρό αναμνηστικά από νηπιαγωγείο

[edit] dead imageshack photo [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μου θυμισες και το δικο μου...μολις το ξετρυπωσω θα το βαλω και εγω...
 
Το δικό μου είναι στο πατάρι!
 
Σκαλα - αναβαση - τσιμπα το - σκαναρε το
 
Αναμνήσεις από το νηπιαγωγείο

Το νηπιαγωγείο ήταν το πρώτο μας σχολείο. Θυμάμαι στο νηπιαγωγείο που πήγαινα, είχαμε μια μεγάλη αίθουσα με τραπεζάκια και καρεκλάκια στα μέτρα μας, κάθε παιδί είχε το δικό του συρταράκι με αυτοκόλλητο και το όνομά του, όπου έβαζε ζωγραφιές και μικροπράγματα. Είχαμε κι ένα μεγάλο πίνακα με λαστιχάκια όπου στερεώναμε τις ζωγραφιές μας. Η αίθουσά μας είχε και ξεχωριστό χώρο με κρεμασταράκια για τα μπουφάν και ράφια για τις τσαντούλες μας, κάθε παιδάκι είχε το δικό του μέρος για τα πράγματά του. Μαθαίναμε τα γράμματα της αλφαβήτου, αγγλικά (βασικές λέξεις, τα αρχικά γράμματα τα ζωγραφίζαμε σε προσχεδιασμένα έντυπα μαζί με μια αντιπροσωπευτική εικόνα). Επίσης ζωγραφίζαμε, κάναμε κατασκευές, διαβάζαμε παραμύθια, παίζαμε με πολλά παιχνίδια και με το μεγάλο κουκλόσπιτο που υπήρχε σε μια γωνία, καθώς και στην αυλή που ήταν στρωμένη με γκαζόν και είχε παιχνίδια. Ιδιαίτερα θυμάμαι στην τάξη, μια φορά έπαιζα κυνηγητό με ένα συμμαθητή μου κρατώντας ένα γάλα Milko (η παλιά αγαπημένη συσκευασία), ώσπου κατά λάθος στη βιασύνη μου, μου έπεσε στο πάτωμα...

Αξέχαστα χρόνια...!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραίο θέμα! Είχαμε ένα τετράδιο ζωγραφικής που είχε μέσα στις σελίδες του ασπρόμαυρες εικόνες τις οποίες εμείς χρωματίζαμε -όχι επιτυχημένα πολλές φορές :) . Θυμάμαι μία συγκεκριμένα, με τίτλο "Ο Αεροπόρος". Επίσης παίζαμε μικρά θεατρικά έργα κατά κάποιο τρόπο, π.χ. η αλεπού, μια συμμαθήτριά μου, επιχειρούσε να μπει κρυφά να αρπάξει τις κότες, και ο σκύλος που ήταν κρυμμένος κάτω από την έδρα της Νηπιαγωγού, έβγαινε ξαφνικά και έκανε "γαβ-γαβ", η αλεπού έφευγε τρομαγμένη και οι υπόλοιποι συμμαθητές μας ξεκαρδίζονταν! Ο σκύλος ήμουν εγώ...
 
Παραδοξως εχω αρκετες αναμνησεις απο το νηπιαγωγειο,παιχνιδια με κυβους καθιστοι στο πατωμα,προαυλιο με κουνιες,μαζι με τον κολλητο να πειραζουμε κοριτσακια,την δασκαλα να ακουμπαει ζαλισμενη στο γραφειο της,λεγαμε οτι ηταν εγκυος μαλλον γριπη θα'χε,πρωτοχρονιατικη γιορτη να μας λεμε απο πριν τι θα θελαμε να μας φερει ο Αηβασιλης,να μου φερνει δωρο ο Αηβασιλης συμμαθητης μου ενα καφε πλαστικο Τανκ και το παρακατω lunch box που ομοιαζει πολυ με αυτο που ειχα γεματο ψιχουλα απο μουστοκουλουρα!

 


no-waste-lunch-lg.jpg
 
Αααα...έχω μία foto ντυμένος cowboy, (είχαμε πάρτι στο νηπιαγωγίο :D ), μου άρεσαν τα Western πρίν φορέσω την διαστημική στολή μου ;) .

Είμαι κάτω στα δεξιά, με το καομπόικο καπέλο, το κεφάλι μου ακουμπάει στον ώμο της κοκκινοσκουφίτσας ;) .

IMG_20120824_212139.jpg
 
To δικο μου αναμνηστικο απο το νηπιαγωγιο... :)

attachment.php


Και κατι που βρεθηκε σημερα κανοντας "γενικη" φασινα

με την μανα μου στο δωματιο μου.... :eek:

Εργοχειρο δια χειρος...δικο μου!!!!!!!:animeek::burn::animeek::burn:

attachment.php
 
Το νηπιαγωγείο μας συστεγαζόταν με το δημοτικό και ήταν σε ένα επίπεδο πιο κάτω αυτό και είχε πίσω πόρτα που έβγαινες. Θυμάμαι που γυρίζαμε τα καρεκλάκια ανάποδα και τα σπρώχναμε σαν αμαξάκια. Επίσης είχαμε ένα δάσκαλο ο οποίος, τον θυμάμαι σαν τώρα, κατέβαινε από τις σκάλες που οδηγούσαν στο νηπιαγωγείο και μας απειλούσε όταν κάναμε φασαρία. Επίσης τρώγαμε μερεντάκια και φυσικά είχαμε και το κολατσιό μας μάλλον κάποιο κομμάτι κέικ.
 
Κολατσιό και παγούρι με νερό, κουκλοθέατρο που μπαίναμε όλοι μέσα ( πως δεν το καταστρέψαμε), παιχνίδια στο πάτωμα ( φτιάχναμε κάτι πύργους), παραμύθια στο κασετόφωνο. Σίγουρα η καλύτερη τάξη, σε όλο το σχολείο :D . Θυμάμαι πολύ καθαρά το νηπιαγωγείο, ίσως γιατί είναι η πρώτη επαφή του παιδιού με το σχολείο και σαν κάτι το εντελώς καινούργιο, οι αναμνήσεις αποτυπώνονται καλά στο παιδικό μυαλό.
 
Εχω πολύ όμορφες και πολλές αναμνήσεις από τα χρόνια του νηπιαγωγείου όσο κι αν φαίνεται παράξενο. Το ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι ότι έχω ακόμα 2 φίλους από το νηπιαγωγείο (παρόλο που δε πήγαμε ποτέ στο ίδιο σχολείο!!). Αυτά που θυμάμαι πιο έντονα είναι οι γιορτές-εκδηλώσεις που κάναμε στις οποίες παίζαμε διάφορες παραστάσεις, μάλιστα μέχρι και Λυσιστράτη είχαμε παίξει τα πιτσιρίκια τότε!!Η πρώτη φορά που παίξαμε μπάλα στη ζωή μας στην αυλή του νηπιαγωγείου και πολλά παιχνίδια με πλαστελίνες. Αυτά με τα οποία έχω συνδυάσει το νηπιαγωγείο είναι το ska ska και το 'τα παπακια στη σειρα' γιατί τ ακούγαμε στα πάρτυ που κάναμε και παίζαμε μουσικές καρέκλες με αυτά :D
 
Πώς μου ξέφυγε αφτό το θρεντάκι;;; Λοιπόν, θυμάμαι τη γιαγιά μου που με πήγαινε κι ερχόταν να με πάρει, μια απόσταση 3 χλμ πηγαινέλα. Επίσης θυμάμαι ότι όλα τα παιδιά φορούσαμε κάτι σαν στολή η οποία λειτουργούσε στο στήθος είχε άλλο υλικό και ως...σαλιάρα :D :D:D. Στο σημείο εκείνο λοιπόν για κάθε παιδάκι ήταν ραμμένο κι ενα διαφορετικό ζώο/φυτό. Εγώ είχα ραμμένο ενα...πσάρι, και την 1η-2η μερα που πηγα στρατό και το άκουσα παμπολλες φορές, μου ερχόταν στο νου αυτή η ανάμνηση :D . Εχω φωτογραφία ολόσωμη που φοράω αυτή τη στολή, θα κοιτάξω να την ποστάρω κάποια στιγμή για να ξεφτιλιστώ ακόμα περισσότερο. Θυμάμαι επίσης την κα Σοφία που ηταν η διευθύντρια του σχολείου, μια κυρία με ξανθιές μπούκλες αλλά ιδιαίτερα γλυκιά, δεν έχω άλλωστε καμια κακή ανάμνηση από εκείνες τις 2 χρονιές που βρισκόμουν εκεί, και μιλάμε για τις χρονιές 1978-79 και 1979-80. Γενικώς ήταν πολύ όμορφα χρόνια, δεν υπήρχε κίνδυνος να κολλήσεις κάτι επικίνδυνο, τα φαγητά ηταν υγιεινά και όχι βεβαίως τα σημερινά πλαστικοποιημένα.

Αν μου'ρθει κάτι άλλο, θα το αναφέρω.
 
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν ωραίες αναμνήσεις από το νηπιαγωγείο. Νιιώθω τυχερή που πήγα νηπιαγωγείο στην επαρχία ένα διάστημα, λόγω δουλειάς του πατέρα μου. Για μένα δεν συγκρινόταν με αυτό της πόλης που πήγα μετά, ήταν πολύ πιο ωραία, κυρίως όταν κάναμε εκδρομές. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την τελευταία μέρα που θα κλείναμε για Πάσχα, να κάνουμε κάτι πασχαλινές κατασκευές, ένα καλαθάκι με αυγά μέσα, και ύστερα με το καλαθάκι του στο χέρι ο καθένας, να πάμε έναν περίπατο στην πανέμορφη Ανοιξιάτικη φύση. Θυμάμαι επίσης να παίζουμε όλοι μαζί στην αυλή ένα παιχνίδι κυνηγητού που το λέγαμε η αλεπού με τις κότες, όπου ένας γινόταν αλεπού και κυνηγούσε τους υπόλοιπους, τα κοτοπουλάκια, προσπαθώντας να πιάσει κάποιον πριν μπει στο "κοτέτσι". Και από το νηπιαγωγείο στην πόλη έχω κάποιες ωραίες αναμνήσεις από τα παιχνίδια που είχαμε και τις ζωγραφικές που κάναμε. Μία φορά μου ήρθε να κάνω δώρο στη δασκάλα μας, και με το έτσι θέλω πήρα ένα διακοσμητικό από το σπίτι και της το πήγα! Μετά η μητέρα μου ήρθε να της εξηγήσει και γίναμε ρεζίλι γενικά. Κατά τα άλλα θυμάμαι ότι ήμουν πολύ ντροπαλή στο νηπιαγωγείο, και προτιμούσα να παίζω μόνη μου, παρά να κάνω παρέα με άλλους.
 
Πίσω
Μπλουζα