Καλλιτεχνικές φωτογραφίες ηθοποιών

Πιο πολύ με τον νεαρό Γαρδέλη μοιάζει η Ράντου παρά με την Ράντου.

Όσο για την Παξινού πιο πάνω, ότν πρωτοείδα αυτή τη φωτογραφία της καμιά 15αριά χρόνια πριν δεν το πίστευα. Την είχα δει μαυροντυμένη χαροκαμένη μάνα στο "Νησί της Αφροδίτης", σε αγγλόφωνη παραγωγή του "Ματωμένου Γάμου" και σε φωτογραφίες από το κύκνειο άσμα της, το "Μάνα Κουράγιο" του Μπρεχτ. Οπότε αυτή ήταν η εικόνα της που είχα στο μυαλό μου, λες και έτσι ντυμένη κυκλοφορούσε και στην καθημερινή της ζωή και δεν είχε υπάρξει ποτέ νέα (αυτή κι ο Μάνος Κατράκης). Από τότε έχω δει κι άλλες φωτογραφίες της από ρόλους αλλά και από την προσωπική της ζωή οπότε δεν με εκπλήσσουν πια, αλλά πάντα η πρώτη εικόνα που μου έρχεται όταν σκέφτομαι "Παξινού" είναι αυτή

1671548418339.png
1671548675992.png
 
!!! Ευχαριστώ για την πληροφορία. Ούτε πέρασε από το μυαλό μου. Και την έβλεπα συχνα στην τηλεόραση στα πρώιμα 70ς, και μάλιστα μαζί με τον Μηλιάδη αν θυμάμαι καλά, αλλά προσπαθώ να τη φέρω στη μνήμη μου και δεν μπορώ. Ο λόγος ίσως είναι ότι είχε ωραία αλλά κανονικά χαρακτηριστικά χωρίς τίποτε το χτυπητό. Τα μάτια της Σύλβα, ας πούμε, το μαλλί και το χαμόγελο της Καλουτά, τα ζυγωματικά της Ντορ (και του Λειβαδίτη!) φτάνουν για να τις αναγνωρίσουμε. Η Μοσχονά δεν βλέπω να έχει κάτι που να το δω σε άλλη φωτογραφία και να πω "Α, να η Μοσχονά".
Στη φωτογραφία δεν εικονίζεται η Χριστίνα Σύλβα. Η ηθοποιός που είναι κάτω αριστερά, πλάι στον Γιώργο Κάππη, είναι η Μαρία Καλουτά.
 
Ωχ την πάτησα! Και να σκεφτεί κανείς ότι τη Μαρία Καλουτά την έχω δει από κοντά σ' ένα μικρό νησιώτικο ξενοδοχείο όπου έτυχε να μένουμε και οι δύο γύρω στο 1976. Χαμηλής κατηγορίας, αλλά δεν υπήρχε και κανένα καλύτερο τότε - και να υπήρχε εγώ εκεί θα έμενα, αμφιβάλλω αν θα έμενε η Καλουτά. Εγώ ούτε ήξερα την ύπαρξή της τότε, αλλά η θεατρόφιλη μητέρα μου τη γνώρισε φυσικά αμέσως και μου είπε ποια ήταν αλλά σεβαστήκαμε το δικαίωμά της να κάνει διακοπές με την ησυχία της, αφού άλλωστε είχε αποσυρθεί από τα θεατρικά από χρόνια.

Αλλά για δικαιολογία μου έχω ότι μόλις που κοίταξα τη "Σύλβα", ήμουν τόσο σίγουρος ότι ήταν αυτή που δεν το έψαξα. Κι από την άλλη τώρα που έψαξα παλιές φωτό της Μαρίας Καλουτά και της Σϋλβα βρίσκω ότι μοιάζανε πολύ όταν είχαν ίδιο στυλ χτενίσματος, παρόλο που φυσικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη συγκεκριμένη φωτό ήταν η Μαρία Καλουτά. Και φαίνεται πόσο πιο όμορφη ήταν από την αδελφή της, όπως άλλωστε και η ίδια η Άννα παραδεχόταν.

Να και μια παλιά φωτό της Σύλβα που κάπως με δικαιολογεί. Αλλά καλά θα κάνω να πάψω να "αναγνωρίζω" παλιές δόξες γιατί δεν το κατέχω το άθλημα :banghead:
1671555545466.png
 
Κι εγω με μια πρωτη ματια η Συλβα νομισα πως ηταν. Περασαν λιγα δευτερολεπτα προτου συνειδητοποιησω πως ηταν η αδελφη της Αννας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Με εξαιρεση το ντυσιμο της, ειναι κουκλα η Τονια.
 
Χρειάζομαι χρόνο για να αποδεχθώ πως η Ματσούκα κι ο Παπακαλιάτης έχουν φωτογραφίες ρετρό. Οριακά θεωρούσα ρετρό τη Ντενίση.. (Μη λες κοινοτυπίες Ευτέρπη, χρόνια είναι και περνάνε...)
 
Τι τα βάζουν άδικα τόσα κουμπιά αφού δεν τα κουμπώνουν?
 
Πίσω
Μπλουζα