Bambinella
Extra Galactic RetroEntity!
- Αντιδράσεις
- 32.052
Σπουδαίος ηθοποιός και πολύ καλός τραγουδιστής.
"όσο έχω να φάω" διάβασα... α καλά...
Ο Ντίνος σε φάση Μπάστερ...!!!!!
Νομίζω, όλο το ελληνικό κάλλος σε μια φωτογραφία. Κάπως έτσι πρέπει να ήταν οι Ελληνίδες πριν από 2.000 χρόνια....
Ίδιος ο Klaus Meine των SCORPIONS, τέλη 80ς.
Ήταν μια εποχή, που γυρίζονταν κάτι "κοινωνικές" ταινίες στην Ελλάδα, νομίζω φάση Ερρίκος Ανδρέου κλπ μπορεί να κάνω και λάθος.... που ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΝ.
Μα ήταν βαθιά κοινωνικές ταινίες. Ήταν η εποχή του αναστοχαστικού προβληματισμού και του κοινωνικού μετασχηματισμού και έπρεπε να γίνουν βαρετ... να γίνουν κοινωνικές και με πολιτικό περιεχόμενο. Πέρα από τον χαβαλέ, είναι δύσκολο να γυριστούν σοβαρές ταινίες στην Ελλάδα, με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο, που να μην καταντούν γελοίες ή υπνωτικά χωρίς παρενέργειες. Έχει να κάνει νομίζω με την αντίληψη της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας από τους δημιουργούς/καλλιτέχνες και τις εμμονές τους.Ήταν μια εποχή, που γυρίζονταν κάτι "κοινωνικές" ταινίες στην Ελλάδα, νομίζω φάση Ερρίκος Ανδρέου κλπ μπορεί να κάνω και λάθος.... που ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΝ.
Η βαρεμάρα της βαρεμάρας. Ούτε γέλιο, ούτε δάκρυ, ούτε δράση, ούτε κανένας σοβαρός προβληματισμός.
Ζευγάρια που βαριόντουσαν, είχαν και κανα παιδάκι, κάποιος έλλειπε συχνά σε ταξίδια. Έπαιζε και καμιά φάση με εξωσυζυγική σχέση. Είχε και πλάνα από αεροδρόμιο ή λιμάνι (αφίξεις - αναχωρήσεις....!!!!).... και άντε να γυρίσουμε κανα πλάνο να προχωρήσει η ταινία....
Η ΒΑΡΕΜΑΡΑ, ΤΗΣ ΒΑΡΕΜΑΡΑΣ, Ω ΒΑΡΕΜΑΡΑ.
Ναι ρε μεγάλε να'ουμε βασικά σε νιώθω. Μέσα να πουμε, φάση.Κοίτα, βασικά να πούμε βασικά, είναι πως θα την πιάσεις την φτιάξη να 'ούμε...... γκέκε?? Είσαι μέσα δικέ μου??
[κάνω για κομπάρσος σε 80ς ταινία του Δαλιανίδη?]
Στα 80ς από τη μια είχαμε Ψάλτη και Τσακάλια και Παπασούζα..... και από την άλλη προσπάθεια για κοινωνικό προβληματισμό....
Ο κόσμος ήταν ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ώριμος για τέτοιου είδους προβληματισμούς. Είχε κλείσει ο κύκλος των ταινιών: "κλαίει η μάνα μου στο μνήμα", και "ταπεινός και καταφρονεμένος ξενιτεμένος", τα 50-60 είχαν περάσει, είχαμε χορτάσει από οικογενειακά δράματα και από κλάμα. Επίσης και οι χαζοχαρούμενες ταινίες: "ξέγνοιαστη νιώτη", "αθώα παιδάκια παίζουν ανέμελα" κλπ κλπ είχαν κάνει τον κύκλο τους.
Πλέον ήταν η ώρα για ταινίες με χούλιγκανς, με ναρκωτικά, με προβληματική νεολαία, με αίητζ, με οργισμένους νέους κλπ κλπ. Επίσης άρχισαν και τα διαζύγια να κάνουν έντονη την παρουσία τους, και ταυτόχρονα και οι "κρυφο-φανερές" εξωσυζυγικές σχέσεις....
Οπότε υπήρχε "εδαφος" για κοινωνικό προβληματισμό.
Το θέμα είναι πως οι υλοποιήσεις που έφτασαν στην ΤιΒι ή στον κινηματογράφο, μάλλον έβγαζαν βαρεμάρα και τίποτα άλλο. [προσωπική άποψη].