Bambinella
Extra Galactic RetroEntity!
- Αντιδράσεις
- 31.054
Ρένα Παγκράτη
https://www.youtube.com/watch?v=Z0p2-R3b_Ko
Το ξέρω και στενοχωρήθηκα πολύ τότε γιατί την έβρισκα συμπαθή βασισμένος σε όσα ήξερα γι' αυτήν.Δεν μπορεί να σας ακούσει. ΄Εχει πεθάνει από καρκίνο αρκετά χρόνια πριν!
Η Ελενα ήταν μια απίθανα όμορφη γυναίκα. ΄Ηταν μια ΄σκεπτόμενη΄ ύπαρξη, με σωστές απόψεις για τη ζωή και για το άτομό της. Δεν νομίζω πως ήταν ασθενικά λεπτή.... Με λίγα λόγια ένα από τα ιερά τέρατα.Το ξέρω και στενοχωρήθηκα πολύ τότε γιατί την έβρισκα συμπαθή βασισμένος σε όσα ήξερα γι' αυτήν.
Αλλά, όπως νομίζω έχω γράψει παλιότερα, τα σχόλιά μου συνήθως αναφέρονται στην εικόνα που παρουσιάζει κάθε φωτογραφία και όχι στον πραγματικό άνθρωπο / χαρακτήρα που απεικονίζεται. Γι' αυτό και απευθύνομαι στο δεύτερο πρόσωπο σε ανθρώπους που δεν ζουν (και με τρόπο με τον οποίο ποτέ δεν θα τους μιλούσα πραγματικά αν τους είχα απέναντί μου), ή σχολιάζω δηλώσεις σαν να έγιναν σήμερα. Και πάντα προσπαθώντας - συχνά όχι με μεγάλη επιτυχία - να δω την αστεία πλευρά κάθε θέματος.
Κι εμένα μου κάνει εντύπωση αλλά για άλλο λόγο. Γνωρίζουμε ότι οι παλαιότερες (στην προκειμένη περίπτωση οι αρχαίες) γενιές ήταν μικρότερες το δέμας. Πως ήταν δυνατόν τα κοσμήματα εκείνης της εποχής, ειδικά το δακτυλίδι και το περιδέραιο να εφαρμόζουν σωστά σε ένα σύγχρονο σώμα; όσο λεπτή κι αν ήταν η Έλενα ο λαιμός της και τα δάκτυλά της θα έπρεπε να είναι παιδικά για να φορέσει τέτοια κοσμήματα και η φωτογραφία επιβεβαιώνει το αντίθετο.Εννοείς ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ αρχαία, όχι αντίγραφα? Αν είναι δυνατόν! Καλά ο Σλήμαν που έστησε τη γυναίκα του στολισμένη με τα κοσμήματα της Τροίας... ήταν άλλες εποχές και ο ίδιος δεν ήταν και πολύ προσεκτικός, αλλά και πάλι ανατριχιάζω όταν βλέπω αυτή τη φωτογραφία της Σοφίας Σλήμαν. Αλλά τη σχετικά σύγχρονη εποχή και για λόγους φωτογράφησης για περιοδικό μου φαίνεται αδιανόητο.