Καλλιτεχνικές φωτογραφίες ηθοποιών

Παρατήρηση: ίσως είναι και η χειρότερη φωτογραφία της Διαλυνά που έχω δει!

Ερωτήσεις:
α) Πίσω από τον Τσαρούχη και τον Τζεφιρέλι είναι φίδια ή... καλαπόδια;
β) Επειδή δεν μπορώ να διακρίνω, ο Λειβαδίτης φορά παντόφλες;
γ) Στη φωτογραφία θιάσου Μακρή-Ντορ, οι άλλες κοπέλες είναι η Αναλυτή και η Σύλβα;
δ) Στη φωτογραφία της Ελευθέρας Σκηνής, οι μεσαίες κοπέλες είναι οι αδελφές Χαρίτου, Παναγιωτοπούλου και Αδαμάκη;
Στη φωτογραφία της Ελεύθερης Σκηνής οι γυναίκες ηθοποιοί είναι οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Άννα Πάντα Παναγιωτοπούλου, Μίνα Αδαμάκη, και νομίζω η Κατιάνα Μπαλανίκα
 
Θενξ παίδες. Όχι ότι ξέρω όλους τους υπόλοιπους, αλλά αυτός με κατατρόμαξε.
 
Δεν μου μοιάζει καθόλου με την Κατιάνα Μπαλανίκα η ακριανή. Βέβαια κάποιοι άνθρωποι αλλάζουν πολύ με τα χρόνια, (η Μίνα Αδαμάκη δεν άλλαξε, αλλά η Άννα Παναγιωτοπούλου και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι αγνώριστες, άλλο αν για μένα ΤΩΡΑ είναι αγνώριστες γιατί τότε ήταν οικεία πρόσωπα). Όμως σχήμα ματιων και χαμόγελο αλλάζουν λιγότερο και βλέπω εδώ μια διπλή Μπαλανίκα
1588524879106.png

οπότε και νέα όταν ήταν τα μάτια της δεν πήγαιναν προς τα πάνω ούτε είχε τέτοιο χαμόγελο. Δεν θυμάμαι καθόλου αν είχε συνεργαστεί με την Ελεύθερη Σκηνή.

Την εποχή εκείνη όμως βλέπω ότι στον θίασο υπήρχε και η Λόισκα Αβαγιανού. Δεν θυμάμαι καθόλου πώς έμοιαζε, παρόλο που παρακολουθούσα όλες τις παραστάσεις του Ελεύθερου Θεάτρου και της Ελεύθερης Σκηνής, βρήκα όμως αυτό το βίντεο του 1982. Το θυμάμαι το νούμερο (στο θέατρο, όχι το βίντεο της ΕΡΤ) αλλά όχι ποια το ερμήνευε εκεί. Δεν έχει σημασία, το θέμα μας δεν είναι αν η Λόισκα Αβαγιανού ήταν η original Μαίρη Παναγιωταρά αλλά αν ήταν η κυρία Χ. Σας μοιάζει με αυτήν?

(Το αστείο είναι ότι' Η Άγνωστος περισσότερο μου θυμίζει Γιάνκα Αβαγιανού παρά Λόισκα, αλλά δεν ξέρω αν η Γ.Α. υπήρξε ποτέ μέλος της Ελ. Σκηνής).
 
Η Βάσω Μεταξά και ο ζεν πρεμιέ Λυκ. Καλλέργης ήταν αγνώριστοι! Το ίδιο θα ήταν και ο καρηκομόων Δημ Νικολαΐδης, αλλά η φάτσα του και το ύφος του δεν άλλαξαν οπότε φαίνεται αμέσως ποιος είναι. Με αυτή την εμφάνιση θα ήταν πιο πειστικός ως υιός Δελησταύρου.
 
Νεοτατοι ολοι και ο Νικολαϊδης για πρωτη φορα με μαλλια. Απο ποτε τα' χασε; Απο τα 15; :)
 
Όλες οι φωτογραφίες, αν κρίνω από το μαλλί και το στήσιμο και ντύσιμο, πρέπει να είναι κυριολεκτικά πριν από 100 χρόνια.

Ο Αλέξης Αλεξανδράκης είναι ο γνωστός και ως Αλέκος Αλεξανδράκης;

Επίσης αυτό το Μπέμπη τί άθλιο πανάθλιο και τρισάθλιο όνομα!! Ελπίζω να ήταν "καλλιτεχνικό" και όχι πραγματικό γιατί τότε μιλάμε για κακοποίηση.
 
^^^
Ιστορια αρχαιου θεατρου. :)
 
Αλλά είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πολλούς που δεν άλλαξαν πολύ με τα χρόνια, δηλαδή γεράσανε, χάσανε μαλλιά, αλλά βασικά χαρακτηριστικά τους έμειναν ίδια. Π.χ. ο Ρηγόπουλος και ο Μιχαλόπουλος. Αλλά τον Θόδωρο Έξαρχο δεν θα τον μάντευα.
 
Έχω την εντύπωση ότι το πρόγραμμα που περιλαμβάνει και τη φωτό του Δημήτρη Νικολαΐδη είναι από την παράσταση "Μπολερό" της περιόδου 1949-1950. Σκηνοθέτης ήταν ο Κάρολος Κουν, συμμετείχαν ο Θ. Μορίδης, ο Δημ. Νικολαΐδης, ο Λυκ. Καλλέργης, η Μελ. Μερκούρη κ.α.
 
Βρε, Διανελλο, βγαλε το καπελο να δουμε αν ειχες τοτε μαλλια! :D
 
Βρε, Διανελλο, βγαλε το καπελο να δουμε αν ειχες τοτε μαλλια! :D

Αμφιβάλλω! Αυτος ο άνθρωπος εχει ταυτιστεί τόσο πολύ με το μαλλί "δάνειο" απο τα νειάτα του, σε σημείο που αναρρωτιέμαι μήπως γεννήθηκε έτσι :biglaugh:
 
Τωρα γινεται το αναποδο: Ηθοποιο που τον ξεραμε με μαλλια, τον βλεπουμε εδω χωρις μαλλια.
Ειναι ο Βασιλης Λογοθετιδης που βεβαιως σε ολες τις ταινιες του φοραγε περουκινι.
 
Τωρα γινεται το αναποδο: Ηθοποιο που τον ξεραμε με μαλλια, τον βλεπουμε εδω χωρις μαλλια.
Ειναι ο Βασιλης Λογοθετιδης που βεβαιως σε ολες τις ταινιες του φοραγε περουκινι.

Με τα φυσικά του μαλλιά απεικονίζεται ο Β.Λ. και στην προτομή του στο Π. Φάληρο.

Log.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ζωη Φυτουση????? :oops:
 
Πίσω
Μπλουζα