Καλλιτεχνικές φωτογραφίες ηθοποιών

Νόνικα Μουτούση :)

Ποιας χρονιάς να είναι οι φωτό? Το μαλλί του Γιώργου Χριστοδούλου από μόδα μοιάζει μερικά χρόνια μεταγενέστερο από τις φάτσες των γνωστών (Ανδρονίδης, Μοσχίδης, Δανδουλάκη - ο Μυράτ και η Καρρά παρέμειναν αναλλοίωτοι για πολλά χρόνια).
 
Ο Αντώνης Αντωνίου είναι στη λίστα μαζί με ηθοποιούς, αλλά είναι ο κατά RetroDB "Αντώνης Αντωνίου (II)" που χαρακτηρίζεται σκηνοθέτης/σεναριογράφος αλλά όχι και ηθοποιός. Από την άλλη, η RetroDB έχει ανακρίβειες γι' αυτόν, αφού λέει ότι έχει σκηνοθετήσει την "Οδό Ονείρων" αλλά στο λήμμα "Οδός Ονείρων" αναφέρεται ανάμεσα στους συγγραφείς (σκηνοθέτης ήταν μόνο ο Σολωμός), άρα δεν αποκλείεται να είχε κάνει και τον ηθοποιό τω καιρώ εκείνω.


Εδώ υπάρχει ένα θέμα αλλά είναι τεχνικό. Δε μπορούμε να βάλουμε δύο ιδιότητες σε ένα πρόσωπο κι έτσι υποχρεωτικά επιλέγουμε την κύρια. Ας πούμε ο Μπούχλης που ήταν ηθοποιός \ σκηνοθέτης είναι περασμένος ως ηθοποιός. Έτσι στις μισές και πλέον θεατρικές παραστάσεις που εμφανίζεται να έχει παίξει, δεν έπαιζε αλλά σκηνοθετούσε. αν πατήσεις όμως στην παράσταση φαίνεται η ιδιότητα.
Τον Αντωνίου δεν τον ξέρω και μου κάνει εντύπωση που εμφανίζεται ως σεναριογράφος της παράστασης Οδός Ονείρων. Απ ότι βλέπω σκηνοθετούσε και παράσταση της Κοντού το '66 οπότε πρέπει να ήταν γνωστός.
Από αυτά που έχω διαβάσει για την Οδό Ονείρων, τα κείμενα βασίστηκαν σε κόμικ και σκίτσα του Αργυράκη. Υπάρχουν πηγές πως γράφτηκαν άλλα νούμερα από τον Σολομό, άλλα από το Χατζιδάκη κι άλλοι λένε πως κι ο Χορν έγραψε κάποια. Το πιο αληθές πρέπει να είναι πως γράφτηκαν τουρλού τουρλού. Άλλωστε και τα προγράμματα της εποχής δεν αναφέρουν συγγραφέα. Πάντως αν έχει κάποιος άλλος πληροφορίες ας τις γράψει στο θέμα για τη ρετροdb.
Όσο για τον Αντωνίου, θα τον ψάξω, αν και δεν ελπίζω σε πολλά λόγω του κοινού ονόματος. Γενικά ένα πράγμα που βοηθάει πολύ στις αναζητήσεις και στα βιογραφικά είναι το σπάνιο όνομα. Όσο πιο σπάνιο τόσο πιο εύκολο να βρεις κάτι. Αλλά αφού έχουμε ημερομηνία θανάτου θα ξεκινήσω από κει.
 
Πωωω! Τι πρωτοτυπη ποζα εχει εδω η Κοντου! Και ειναι και κουκλα!
 
Πραγματικά σαν κούκλα βιτρίνας (της παλιάς εποχής που οι κούκλες ήταν ρεαλιστικές) μοιάζει. Κάτι η περούκα, κάτι το μισό μέτρο βλεφαρίδα, τη φαντάζομαι σε βιτρίνα του ΜΙΝΙΟΝ.
 
Ωπ, τον τσακωσαμε τον Νικολακη! Σουπιωνας ειναι και μας κανει τον Γαλανο! :p
 
Ο Τσιβιλίκας αγνωριστος...τον περασα για τον Χ.Νέγκα έτσι οπως χαμογελάει...
 
Ωπ, τον τσακωσαμε τον Νικολακη! Σουπιωνας ειναι και μας κανει τον Γαλανο! :p

Πραγματικά ένιωσα έκκπληξη που το αληθινό όνομα του Γαλανού είναι Σουπιωνάς. Δεν το ακούσει ποτέ. Πότε άραγε να είναι αυτή η φωτογραφία; Πάντως εδώ φαίνεται πολύ μελαχροινός.
 
Πραγματικά ένιωσα έκκπληξη που το αληθινό όνομα του Γαλανού είναι Σουπιωνάς. Δεν το ακούσει ποτέ. Πότε άραγε να είναι αυτή η φωτογραφία; Πάντως εδώ φαίνεται πολύ μελαχροινός.
η φωτογραφία είναι του 1967
 
Το 67; Έπαιζε στον ουρανοκατέβατο το 65 προφανώς ως Σουπιωνάς απλά δεν το χαμε συνειδητοποιήσει.
 
Γιατί, είναι αναγνωρίσιμος ο Τάσος Υφάντης?
 
Ρε παιδιά, εδώ ο Τσιβιλίκας δεν μοιάζει λίγο με τον Άτκινσον; (Μίστερ Μπιν)
 
Ο Γιωργος Μιχαλακοπουλος εχει τρια μπροστινα δοντια στην ανω γναθο; :oops:
 
Ο Γιωργος Μιχαλακοπουλος εχει τρια μπροστινα δοντια στην ανω γναθο; :oops:

Βρε θηριο!! Τι ματι!! Που το προσεξες!!! :shocked:
Μπορει να ειχε μεγαλο κενο ενδιαμεσα των δοντιών, κι του προσθεσε ο οδοντιατρος ψευτικο...(αλλες εποχές, που ορθοδοντική..) :biglaugh:
 
Πίσω
Μπλουζα