Καλλιτεχνικές φωτογραφίες ηθοποιών

Κάθε άλλο από καλλιτεχνική φωτογραφία είναι το τωρινό σέλφι μου, Απρίλιος 2022. Στο Facebook αναβάζω κάθε μήνα σέλφι. Το κείμενο στο γκρουπ Ελληνικός κινηματογράφος 1940-1985, 26 Οκτωβρίου 2021, δίνει μια ιδέα γιατί.
΄΄Τα φαινόμενα απατούν. Με την ευκαιρία των σημαδιακών γενεθλίων μου, κάνω μια επαλήθευση. Γέρασα. Γέρασα γιατί είμαι ένας αυτοκαταστροφικός οργανισμός. Η Βαρύτητα και ο Χρόνος δεν παίζουν κανένα ρόλο στα γηρατειά μου και τον μελλοντικό μου θάνατο. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κάθε 10 χρόνια περίπου όλα μας τα κύτταρα ανανεώνονται, εκτός από μερικά κύτταρα στα μάτια μας, αν θυμάμαι σωστά. Αυτό που είμαι τώρα δεν υπήρχε πριν από δέκα χρόνια. Τώρα είμαι ένα καινουργιο αλλά χειρότερο εγώ. ΄Ολα εξερτώνται από το DNA. Chromosomes, polymerases, telomeres είναι στοχεία που κοντρολάρουν τη σωστή ανάπλαση του DNA μας. Συνεχώς όμως τα πράγματα πάνε λάθος και τα πρώτα σημάδια είναι η κατάρρευση του δέρματός μας. Λοιπόν δεν είναι η βαρύτητα ούτε ο χρόνος που φέρνουν τη κατάρρευσή μας. Είναι η ανικανότητα του οργανισμού μας να αντικαταστήσει κύτταρα κάτω από δέρμα μας. Γι΄αυτό άλλοι από μας φαίνονται πιο γέροι από την ηλικία τους και άλοι πιο νέοι. Μερικοί γερνάμε πιο νωρίς και ο θάνατος έρχεται νωρίτερα. Θάνατος. Είμαι ένας αυτοκαταστροφικός οργανισμός. Όργανισμός΄ είναι η λέξη κλειδί. Αν είμουνα φτιαγμένη από μάρμαρο, θα είμουνα σαν την Αφροδίτη της Μήλου., Είναι σχεδόν 2,500 χρονών και είναι φρέσκια και όμρφη όπως ήταν όταν την είχαν δημιουργήσει. Δεν θα πεθάνει ποτέ. Μιλώντας για τον ΄χρόνο΄, πρέπει να πω ότι με έχει ενθουσιάσει η θεωρία της Block Universe. Π.χ. αναλύει πως η γέννησή μου είναι εκεί έξω στη space-time, ο θάνατός μου είναι επίσης εκεί έξω. Στην ουσία, όλη η ζωή μου είναι εκεί έξω. Το πέρασμα του χρόνου είναι μια αυταπάτη. Υπάρχει ακόμα κάτι που λέγεται εδώ - here. Είμαι ΄εδώ. Σε όλες τις φάσεις της ζωής μου είμαι ΄εδώ΄ .Πρέπει να ομολογησω πως κάθε πρωί όταν στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη και βουρτσίζω τα δόντια μου, κοιτάζομαι στα μάτια. ΄Ολα τα ΄εδώ' μου είναι μέσα στα μάτια μου. ΄Ολα είναι εκεί. Και εγώ είμαι εδώ.¨

IMG_0006 (67).JPG
 
Για σκληρή δουλειά και συνεχή αυτοκριτική δεν ξέρω, αλλά στο κούρεμα δεν πιστεύει σίγουρα!
 
Πού να του μείνει καιρός για κούρεμα μεταξύ δουλειάς και αυτοκριτικής (που είναι και συνεχής. Ανάσα δεν παίρνει το είδωλο).

Χμμμμ... από την άλλη, όπως συχνά έχω γράψει, είμαι στυγνός ορθολογιστής μηχανικός και καταλαβαίνω μόνο αυτά που διαβάζω και τίποτε περισσότερο. Οπότε η ερώτησή μου είναι άκυρη. Η λεζάντα λέει απλώς ότι πιστεύει στην ανάγκη της σκληρής δουλειάς. Δεν λέει ότι δουλεύει σκληρά. Κι εγώ πιστεύω στην ανάγκη σκληρής δίαιτας αλλά δίαιτα δεν κάνω.
 
Τι χάλια φωτογραφία είναι αυτή? Το μισό πρόσωπό της είναι σαν φλούδα από πορτοκάλι έτσι τραχύ που μοιάζει το δέρμα της και το άλλο μισό σαν να το έχεις θειαφίσει μην το πιάσει περονόσπορος ή άλλη φυτική ασθένεια. Ή σαν να ξέφυγε κίτρινη μπογιά από την κομμώτρια που την έβαφε.
 
Πίσω
Μπλουζα