Αχ τι μου έκανε το DivIDE!!!!!
Παρ'όλο που μου βγήκε ελλατωματικό το κομμάτι και το έστειλα πίσω για αντικατάσταση, με έκανε και "ξέθαψα" όλο το συρφετό του Spectrum 48K.
Συνέδεσα πάλι το Microdrive με το Interface 1 και προσπάθηαα να "διαβάσω" τα microdrive cartridges που είχα. Κάποια διαβάζονταν, κάποια όχι. Αλλά ακόμη το drive δουλεύει!
Σε αποθήκη ανακάλυψα τα εξής:
1. Programmable Joystick interface (μαζί με οδηγίες και το software σε κασέτα)
2. Kempston interface ιδιοκατασκευή
3. Currah mSpeech (με οδηγίες και κασέτα)
4. Lightpen interface (ούτε ξέρω πως δουλεύει)
5. Mouse interface (...νομίζω!)
6. Superface (κατασκευή από το τεύχος 39 του Pixel. Oποιος το είχε φτιάξει και έχει το πρόγραμμα σωσμένο, θα τον παρακαλούσα να μου το στείλει αλλιώς έχει "πέρασμα" από listing!!!)
7. Καμιά 10αριά κομμάτια από Spectrum 48K motherboards, πληκτρολόγια,cases.....ούτε ξέρω τι λειτουργούν από αυτά.
8. 1 ZX-81 (δε γνωρίζω ακόμη αν λειτουργεί)
9. 1 ΖΧ Spectrum+ (δε γνωρίζω αν λειτουργεί)
10. 1 ΖΧ Spectrum 128 +2 (δε γνωρίζω αν λειτουργεί)
11. ZX Printer με 2 ρολλά χαρτί (δε ξέρω αν λειτουργεί και αν είναι για ΖΧ-81 ή Spectrum.
12. 2 τροφοδοτικά για Spectrum και ένα για Plus (νομίζω).
Εκτός αυτών παρήγγειλα από Ebay μεμβράνη καινούργια, πληκτρολόγιο και faceplate για Spectrum 48K για να γίνει το "μωρό" μου του κουτιού.
Aυτά τα ολίγα.....Ερχεται "ξεκαθάρισμα"
Παρ'όλο που μου βγήκε ελλατωματικό το κομμάτι και το έστειλα πίσω για αντικατάσταση, με έκανε και "ξέθαψα" όλο το συρφετό του Spectrum 48K.
Συνέδεσα πάλι το Microdrive με το Interface 1 και προσπάθηαα να "διαβάσω" τα microdrive cartridges που είχα. Κάποια διαβάζονταν, κάποια όχι. Αλλά ακόμη το drive δουλεύει!
Σε αποθήκη ανακάλυψα τα εξής:
1. Programmable Joystick interface (μαζί με οδηγίες και το software σε κασέτα)
2. Kempston interface ιδιοκατασκευή
3. Currah mSpeech (με οδηγίες και κασέτα)
4. Lightpen interface (ούτε ξέρω πως δουλεύει)
5. Mouse interface (...νομίζω!)
6. Superface (κατασκευή από το τεύχος 39 του Pixel. Oποιος το είχε φτιάξει και έχει το πρόγραμμα σωσμένο, θα τον παρακαλούσα να μου το στείλει αλλιώς έχει "πέρασμα" από listing!!!)
7. Καμιά 10αριά κομμάτια από Spectrum 48K motherboards, πληκτρολόγια,cases.....ούτε ξέρω τι λειτουργούν από αυτά.
8. 1 ZX-81 (δε γνωρίζω ακόμη αν λειτουργεί)
9. 1 ΖΧ Spectrum+ (δε γνωρίζω αν λειτουργεί)
10. 1 ΖΧ Spectrum 128 +2 (δε γνωρίζω αν λειτουργεί)
11. ZX Printer με 2 ρολλά χαρτί (δε ξέρω αν λειτουργεί και αν είναι για ΖΧ-81 ή Spectrum.
12. 2 τροφοδοτικά για Spectrum και ένα για Plus (νομίζω).
Εκτός αυτών παρήγγειλα από Ebay μεμβράνη καινούργια, πληκτρολόγιο και faceplate για Spectrum 48K για να γίνει το "μωρό" μου του κουτιού.
Aυτά τα ολίγα.....Ερχεται "ξεκαθάρισμα"