Καλωσόρισμα!

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.790
Αντιδράσεις
1.727
Αγαπητοί φίλοι, σας καλοσωρίζουμε στο Greek Retro Maniax και στην αφετηρία του όμορφου νοσταλγικού μας ταξιδιού. Ένα ταξίδι που καλύπτει την ιστορία της Πληροφορικής στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα τον πολιτισμό, την νοοτροπία και την κουλτούρα της δεκαετίας του '80.

Το forum ξεκινά με την προοπτική να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ένα ζωντανό μουσείο όλων των στιγμών που εμείς οι παλιότεροι ζήσαμε και αγαπήσαμε. Θα επιχειρήσει ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως ένα κέντρο ενημέρωσης των νεώτερων γενιών σχετικά με τις άγνωστες πτυχές εκείνης της εποχής, αλλά και τους λόγους που την έκαναν τόσο μοναδική και αλησμόνητη.

Το όλο εγχείρημα είναι από τη φύση του αρκετά φιλόδοξο κι απαιτεί συστηματική όσο και ομαδική προσπάθεια. Συνεπώς η συμμετοχή και συνεισφορά όλων όσων έχουν κέφι και περίσσευμα χρόνου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία. Ακόμα κι ένα μικρό λιθαράκι κάθε φορά μπορεί μακροπρόθεσμα να κάνει τη διαφορά.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση, συμβουλή ή πρωτοβουλία που θα μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα, την οργάνωση των περιεχομένων και την αποτελεσματικότητα του forum. Κάθε γνώμη μετράει!

Τέλος, οι απορίες σας είναι ευπρόσδεκτες και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σας βοηθήσουμε.

Ηappy Retro Exploring!
 
Καλό ξεκίνημα σε ένα φόρουμ που είναι απαραίτητο να υπάρχει στο ελληνικό net.

Για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι καινούργιοι...!!!

Άντε με το δεξί λοιπόν και για το 2006 και για το νέο φόρουμ...
 
...να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου, "καλή αρχή", στο καινούριο φόρουμ. :)

...έξοχη και η επιλογή του avatar απο τον Aeon !! Τώρα ξέρω ότι εκτός απο το Impossible Mission, σου αρέσει και το Elite ;) (το οποίο παραμένει εδώ και χρόνια το πλέον αγαπημένο μου παιχνίδι, απο τότε που το πρωτοείδα σε έναν BBC !!).
 
Να είστε καλά παιδιά για τις ευχές και τα καλά σας λόγια!

Billy για αρχή θα ήθελα την άδειά σου να ανεβάσουμε στην σχετική ενότητα του forum το αρχείο με το τεύχος 15 που έχεις ήδη σκανάρει. Επίσης αν δε σου κάνει κόπο γράψε εκεί και τη λίστα με τα τεύχη που διαθέτεις και την κατάσταση στην οποία πάνω-κάτω βρίσκονται. Εξυπακούεται ότι το ίδιο ισχύει και για όλους όσους ακόμα διαθέτουν συλλογή των τευχών και μπορούν να συμμετάσχουν (έστω και ένα τεύχος!).

P.S: David Braben και Ian Bell! Mεγάλοι πρωτοπόροι φίλε billy.
 
...εννοείται ότι υπάρχει το ελεύθερο για upload του εν λόγω τεύχους στο forum σου, Aeon (καθώς και για όσα σκανάρω στην συνέχεια). :)

...για την λίστα, έχω ήδη δώσει στοιχεία για τα τεύχη που έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, στην ανάλογη ενότητα του forum.

Τα υπόλοιπα Pixels μου βρίσκονται αποθηκευμένα εκτός Αθηνών (στην Κρήτη), λόγω προβλήματος χώρου. Αυτά που έχω φέρει μαζί μου στην Αθήνα, (μεταξύ των οποίων και το τεύχος 14) τα διάλεξα σε μία προσπάθεια να βρώ κάποια παλιά τεύχη να σκανάρω για τον Gryzor, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία σκάναρε μερικές σελίδες απο το 6ο τεύχος, το οποίο εγώ δεν είχα!! (αυτή η συζήτηση έγινε δύο μήνες πριν, στην CPCZONE).

Στην επόμενη επίσκεψή μου στην "φωλιά των Pixels", θα φέρω μαζί μου και άλλα τεύχη, ώστε να μπορέσω να ανανεώσω την λίστα.

Δέχομαι και requests, αν θέλεις κάποιο συγκεκριμένο τεύχος !!

...το επόμενο τεύχος που σκοπεύω να σκανάρω, είναι το νούμερο 16, και μετά απο αυτό σκέπτομαι να δώσω προτεραιότητα στο νούμερο 25 - εξαιρετικά αφιερωμένο σε εσένα !! (hint: έχει το Special Review του Elite ;) )
 
Καλή αρχή και καλή συνέχεια. ;)
 
Ευχαριστώ για το ελεύθερο στο upload του 14 :) (θα το ανεβάσω στον server απόγευμα που θα βρίσκομαι σπίτι). Σήμερα - αύριο το πολύ - θα έχω έτοιμο και το 63.

Θα σου ήμουν αιώνια ευγνώμων για το 25! Το ψάχνω επί χρόνια (βλέπεις το πρώτο τεύχος που αγόρασα ποτέ ήταν αν δεν κάνω λάθος το 35 το 1987!).

Το σκανάρισμα το κάνω σε 150dpi που βγάζει αναλύσεις H:1600, W: 1150 (στο περίπου, ποικίλλει ανά σελίδα) και για ανέβασμα εδώ μάλλον θα το κάνω resample σε height 1100 (χονδρικά όπως και το τεύχος 14) για να κυμαίνεται το συνολικό μέγεθος μεταξύ 30 και 40MB.

Στο compression των JPEG θερμή παράκληση βάζε ποιότητα 85%.

Να σαι καλά Acid_Burn και καλωσήρθες. Θα κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλή Χρονιά και Καλή Αρχή στο νέο αυτό forum. Νομίζω ότι ήταν κάτι που έλειπε από τον χώρο του ελληνικού Internet και ότι με την συμμετοχή όλων μας θα συμπληρώσει το κενό που υπήρχε και ίσως γεμίσει τις καρδιές των νοσταλγών των παλαιοτέρων εποχών του gaming, των serials και comics, αν και προσωπικά είμαι υπέρ των τεχνολογικών εξελίξεων και της προόδου. Αλλά καλό είναι να ρίχουμε που και που μια ματιά στο παρελθόν και να θυμόμαστε που βρισκόμασταν ώστε να εκτιμούμε και την σημερινή μας θέση.

Άντε Aeon, καλή επιτυχία!
 
Ευχαριστώ για την πρόσκληση

Εύχομαι στο forum και στα μέλη του κάθε επιτυχία !
 
Φιλε συγχαρητηρια για τη δουλεια σου να στησεις το φορουμ αλλα και συγχαρητηρια και στα παιδια που σκαναρουν τα τευχη

γουσταρω πολυ αυτη την εποχη για την οποια μιλαμε.

Θα ψαξω και γω για περιοδικα pixel.Εχω σιγουρα 3-4 τευχη σε κανα παταρι.

Δεν εχω scanner βεβαια αλλα οταν τα βρω θα βρω τη λυση και για το σκαναρισμα.
 
Paidia congratulations!!!!

efxomai poli sintoma na exoume tin pliri seira skanarismeni!!!!
 
Ευχαριστω για την προσκληση και συγχαρητηρια για την ιδεα και την υλοποιηση της. Τα pixel μου και οτι αλλο μπορω, στη διαθεση σας. Καλη επιτυχια :)
 
telamonas.stokos είπε:
Ευχαριστω για την προσκληση και συγχαρητηρια για την ιδεα και την υλοποιηση της. Τα pixel μου και οτι αλλο μπορω, στη διαθεση σας. Καλη επιτυχια :)

...είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς και άλλο κόσμο να προσφέρεται να συνεισφέρει στο project. :)

...μόλις μπορέσεις, και αν δεν σου κάνει κόπο, προσπάθησε να γράψεις την λίστα απο τεύχη που έχεις διαθέσιμα

Αν τυχαίνει να έχεις τα πρώτα 20 τεύχη, σε παρακαλώ αν είναι δυνατόν, δώσε προτεραιότητα σε αυτά...
 
I prospatheia tou AEON kai tou billy einai aksiepaini!!!!

Pantws se prwti fasi mexri na erthoun pio polla meli tha proteina na perioristoun ta forums.

Diladi na eixame gereral retro,pixel,user,micromad,8bit,16bit,consoles,TV series,music,cinema.

Pistevw oti tha ginei pio filiko.Ta idi iparxonta forums mporoun na ginoun sticky topics...
 
Συγχαρητήρια κι απο μένα για την δουλειά που γίνεται στο φόρουμ και ιδιαίτερα για τα πολυαγαπημένα μας pixelακια!!

Όσον αφορά στη δομή του forum θα συμφωνήσω με τον Wally. Θα είναι πιο προσιτό στον κόσμο που μπάινει για πρώτη φορά, να βλέπει λίγα και καλά subforums.

Keep up the good work!!
 
Χαιρετώ τους ταξιδιώτες κάποιας άλλης εποχής...Τότε, που ακόμη και ένας στίχος, μια μελωδία, το χαμόγελο ενός παιδιού μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σου. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που κρατάτε το όνειρο ζωντανό...
 
Καλως ηρθες candy στην παρεα μας.Εδω θα ξυπνησεις ολες τις αναμνησεις σου!!!!

Μια ερωτηση...το avatar σου το εκανες εσυ?ειναι φανταστικο!!!:eek:

Αν ναι τοτε μαλλον πρεπει να μας φτιαξεις και ενα logo για το φορουμ!Ευγε! :D
 
Μεγάλη μου τιμή akmakas!Μακάρι να μπορέσω να συνεισφέρω κάτι στη δημιουργική σας ομάδα!Ελπίζω το logo που θα σχεδιάσω να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.
 
Welcome to the club!!!! Οι ζουρλομανδύες είναι δωρεάν και προσφέρονται απλόχερα κατά δεκάδες. Αν δεν είναι τρέλλα αυτό που χαρακτηρίζει αυτό το forum, τότε τι είναι;

Καλωσήρθες στην μηχανή του χρόνου..... Καλά ταξίδια και είθε οι ωκεανοί να είναι ήρεμοι :D :) :D
 
Ζωγραφίζεις τέλεια... το ξέρω Candy... Περιμένουμε το λογότυπό σου για το φόρουμ...
 
Πίσω
Μπλουζα