Καλύτερη Ελληνική δραματική ταινία 80's

Ασφαλώς απ τις ταινίες αυτές ξεχωρίζει με διαφορά ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Μακράν το καλύτερο σενάριο για την εποχή του. Η σκηνοθεσία βέβαια λίγο "ρηχή", αλλά δεν περιμέναμε και πολλά τότε στην μεταβατική αυτή εποχή. ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ λοιπόν, δαγκωτό!
 
Για εμενα η πιο δραματικη ηταν η Στροφη
 
Aπό αυτές που υπάρχουν στην λίστα, μου αρέσει πιο πολύ το " Έξοδος κινδύνου ". Πολύ καλή είναι όμως και μια τανία του 1981, που λέγεται Κόντρα και έπαιζε η Αντιγόνη Αμανίτου...
 
Αν ειναι αυτη που νομιζω, ειχε φανταστικο φιναλε με τη δικαβαλη μηχανη να ορμα στο αστυνομικο μπλοκο
 
Wally είπε:
Αν ειναι αυτη που νομιζω, ειχε φανταστικο φιναλε με τη δικαβαλη μηχανη να ορμα στο αστυνομικο μπλοκο
Ναι αυτή είναι! Είχα πάθει πλάκα με το φινάλε. Δεν το περιμένεις με τίποτα...
 
Διαλέγω "Έξοδο Κινδύνου" για το θεικό τραγούδι των τίτλων αρχής:

Πιάσε μου τα χέρια, πες μου σ' αγαπώ

δώσε μου τ' αστέρια, απ' τον ουρανό

δείξε μου το δρόμο, που οδηγεί ψηλά

στη χαρά, στη χαρά...

Γιατί σου έχω εμπιστοσύνη

γιατί μου δίνεις υπομονή

γιατί χαρίζεις τη γαλήνη

στην κουρασμένη μου ψυχή

Σε κρατώ απ' το χέρι και σ' ακολουθώ

γιατί κάθε αστέρι απ' τον ουρανό

το 'κανες δικό μου και σ' ευχαριστώ

σ' αγαπώ, σ' αγαπώ
 
Aπο την ιπάρχουσα λίστα ψιφίζω το ''Γύρο του θανάτου''

Αλλα κακώς που δεν συμπεριλάβατε το ''Νιάτα στη λασπη'' ,για μένα αυτη ειναι η καλλύτερη.
 
Εχασα την ψηφοφορια αλλα να καταθεσω εδω την λατρεια μου για την Δαλιανιδεια τριλογια (Στροφη-Τσακαλια-Επικινδυνοι) με κορυφαια ολων την Στροφη την οποια εχω δει καμμια 15νταρια φορες και ξαναβλεπω ευχαριστως αλλες τοσες. Τριλογια πανω στην οποια κανιβαλιζουν λυσσωδως οι λατρεις του καλτ χωρις να λαμβανουν υποψιν τα συναισθηματα των αφοσιωμενων φαν οπως εγω που συγκινουμαστε ειλικρινα καθε φορα που ο Τασος Χαλκιας ουρλιαζει στον καημενο τον Μιχσλοπουλο να αφησει κατω τον ενισχυτη.

Οσο για τον Αγγελο...λυπαμαι, αλλα να μια ταινια που μου φαινεται αληθινα αστεια παρα τα φρικτα τεκταινομενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H δημοσκόπηση άνοιξε και πάλι :)
 
Ε, μιας και άνοιξε! :)

Έξοδος κινδύνου, γιατί υπήρχε μια χημεία μεταξύ Εσκενάζυ - Καρλάτου, που μου έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό μου.

Νομίζω ότι ήταν η πρώτη ταινία με την Καρλάτου που είχα δει!

Ρετρό, μέχρι εκεί που δεν πάει! ;)
 
αν και δεν ειδα ολες τις ταινιες ψηφισα την "πανικος στα σχολεια"
 
Θα συμφωνησω...
 
Μου άρεσε πολύ η "Γλυκιά συμμορία" που είχα να την δω πολλά πολλά χρόνια και έτυχε να την δω χθές ,αν και στις δραματικές περιπέτειες την κατατάσσει κάποιος. Μου άρεσε γιατί δεν είχε καμία σχέση με το τότε ρεύμα του ΝΕΚ,που για να κονομησει κανείς πρώτο βραβείο έπρεπε να ανακάτεψει εμφύλιο, αντάρτες, υπαρξιακές αναζητήσεις και μούγκα κανένα μισάωρο κτλ Η ταινία του Νικολαΐδη ήταν άμεση ,με χιούμορ,και βέβαια με την αριστουργηματική εμβληματική μουσική του Χατζηνάσιου.
 
Δαγκωτό "Έξοδο Κινδύνου". Ο αταίριαστος κοινωνικά αλλά τέλειος ερωτικά και συναισθηματικά δεσμός της Καρλάτου με τον Εσκενάζυ γιατί ήταν τρομερά γοητευτικοί και οι δυο τους, οι πολύ καλοί και διαχρονικά πετυχημένοι ηθοποιοί Φούντας και Μαυροπούλου και το κερασάκι στην τούρτα η γκέστ εμφάνιση του μέγιστου Κούρκουλου , ο οποίος σε λίγα μόνο λεπτά συμμετοχής απογείωσε το έργο, όλα αυτά συνηγορούν να ψηφίσω με κλειστά μάτια την Έξοδο. Στα σύν φυσικά και τα υπέροχα τραγούδια συν το γεγονός ότι γυρίστηκε σε μια χρονιά το 1980, που έναι έτος μεταίχμιο μεταξύ δύο αγαπημένων μου δεκαετιών '70 και ΄80.
 
Όχι μόνο δεν μπορώ να επιλέξω αλλά θα δυσκολέψω και άλλο τη λίστα με Παραγγελιά, Γλυκιά συμμορία, Το Δέντρο που Πληγώναμε και σίγουρα πολλά άλλα που δεν θυμάμαι τώρα.
 
"Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται" επίσης εξαιρετική ταινία,από βιντεοκασέτες αρκετά διαφορετικό απ' τις άλλες ταινίες του βίντεο ήταν το "Έρωτας στην σκιά του φόβου" αστυνομικο θρίλερ τελη 80ς με Βούρο, Προβελέγγιο (που ήταν και ο σκηνοθέτης),όπως και ο "Σαλονικιός" με τον Διονύση Ξανθό.
 
Δεν τις έχω δει όλες, αλλά έχω δει αρκετές εκείνης της εποχής. Για μένα "ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ" είναι αξεπέραστα.
 
Πίσω
Μπλουζα