Καλύτερη κωμωδία με Πάντζα!

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.112
Αντιδράσεις
15.483
Με ποια κωμωδία του Πάντζα εχετε γελάσει πιο πολύ :) εγω τον θεωρώ πολύ αστείο ηθοποιό και με τις κωμωδίες του περνώ καλά!

να βάλω κάποιες γνωστές του με τις οποιες έχουμε γελάσει όλοι:

1. Η Λίζα και η άλλη

2. Ο εμίρης και ο κακομοίρης

3. Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος

4. Μαριχούανα στοπ

5. Αυτό το κάτι άλλο

6. Η σωφερίνα

7. Μικροί μεγάλοι εν δρασει

8. Μινι φούστα και καράτε

9. Αλλη

Τον ρόλο του δικηγόρου τον έπαιζε πολύ συχνα :) φαινεται έπειθε!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να το κάνουμε δημοσκόπηση με αυτές τις 5 ταινίες? Να προσθέσουμε και άλλες? Μέχρι 10 έχουμε δυνατότητα.
 
Και να προσθεταμε το υπερτατο Μίνι Φούστα και Καράτε?
 
ναι, βεβαια wally καθως και το μικροι , μεγαλοι εν δρασει
 
Δεν μπορώ να πω ότι ο Πάντζας είναι και πολύ αγαπημένος μου ηθοποιός...

Σε κάποιες ταινίες μου αρέσει στις περισσότερες όμως όχι από τις καλές του ταινίες (κατά τη γνώμη μου φυσικά) πιο αξιόλογη είναι ο Εμίρης κι ο κακομοίρης (Ακολουθεί το μικροί και μεγάλοι εν δράσει όμως νομίζω ότι η τελευταία δεν είναι ταινία του Πάντζα αλλά του Κωνσταντάρα)
 
αυτό το κάτι άλλο

thor, γι' αυτη τη ταινία λες; εδω παίζει ο Κωνσταντάρας και φυσικά ο Πάντζας ως Τελλης Σπαρτάλης( μια σπαρταριστη ερμηνεία ομολογουμένως και ταιριαζει απόλυτα και με τον ρόλο της Φονσου)!

και εγω ψηφισα τον ''εμιρη και κακομοίρη'', γιατι γελώ πάντα με αυτη την κωμωδια ακόμα και αν δεν είμαι καλά, εχει απίστευτες ατάκες, μια Ελένη Προκοπιου στις ομορφιες της, εναν Σειλινο επαναστατημένο νιάτο, εναν σπαρταριστό εμίρη και μια απίστευτη εμίρισσα και φυσικά τον Φιφη που πληρώνει τα σπασμένα και τον Βογιατζή να τραγουδα! όσο για τον Παντζα, του παέι η στολή του αξιωματικού του ναυτικού και τα γαλόνια και ας μην ειναι ο αυθεντικός Βασιλόπουλος...της κακομοιρας με άλλα λόγια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μινι φουστα και Καρατε. Η ταινια ηταν πολυ μπροστα. Εντυπωση μου εκανε οταν εμαθα οτι την σκηνοθετησε ο Σειληνος (βοηθος ο Ομηρος Ευστρατιαδης). Φοβερα ταιριαστοι πρωταγωνιστες, δυνατη μουσικη, ακαταπαυστη "δραση", παραξενο χιουμορ, η Προκοπιου στα πολυ πανω της, η Νοταρα σε διαχρονικες ατακες, ο Γκιωνακης να κανει αυτο που ξερει καλυτερα, Σουγκλακος σε καμεο και ο Παντζας σε ρολο γαντι.


Φοβερος στο εργο ειναι και ο Βογιατζης. Αποκαλυψη! (ομοια εντυπωση μου ειχε κανει και ο Βασιλης Παπακωνσταντινου στο Αχ Ελενη (?))
 
Αυτο το κατι αλλο.

Οχι ακριβως μιουζικαλ, αλλα μουσικη κωμωδια. Ο Παντζας δινει ρεστα και μαζι του ολο το γνωστο επιτελειο που εκανε ταινιες μαζι του τα πρωτα χρονια του '60: Αννα Φονσου, Βιβετα Τσιουνη, Βαγγελης Σειληνος.

Αν και η παραγωγη δεν ειναι ακριβη οπως αυτες του Φινου και του Καραγιαννη, το αποτελεσμα ειναι πολυ δυνατο, εξυπνο και πρωτοτυπο. Και ο Παντζας σε μεγαλες φορμες ως Τελης Σπαρταλης! Αλλωστε αποτελει και για μενα εναν απο τους πιο αγαπημενους μου Ελληνες κωμικους.

Μια αλλη ταινια που μου αρεσει σχεδον εξισου με την προαναφερθεισα και δυστυχως δεν την ειδα στη λιστα, ειναι το Ο αδελφος μου ο λορδος.

Μαζι με τον Παντζα παιζει ο Κωστας Καρρας, η Αννα Ιασωνιδου, η Μαρικα Κρεβατα και ο Γιαννης Γκιωνακης. Η σκηνοθεσια ειναι του Βαγγελη Σειληνου και αποδεικνυει οτι δεν ηταν μονο υπεροχος χορευτης - χορογραφος και καλος ηθοποιος, αλλα και αξιος σκηνοθετης.

Ο Παντζας σε ρολο αρσενικης Μανταμ Σουσους λεει φοβερες ατακες που μου εχουν χαρισει μεγαλο γελιο με καλυτερη ολων την τελευταια της ταινιας: "Οταν υπαρχει αγαπη στην καρδια της Αθήνας"!!!
 
Η ποιο απολαυστικη παρουσια του Γ.Παντζα -που δεν με ξετρελανε ως κωμικος χωρις να ειναι κακος ,απλα εχω την εντυπωση οτι δεν εξελιχθηκε/παγιδευτηκε σε μια μετριοτητα τυποποιηθηκε/βολευτηκε λογω της πρωιμης επιτυχιας του - ηταν ο δευτεραγωνιστικος του ρολος του, ως δικηγορος στην Σωφερινα ,που οσες φορες και να την δω ,γελαω παντα με την σκηνη της αποπλανησης απο την Βουγιουκλακη που τον παιζει στα δαχτυλα της ποιο καλα απο τι παιζει με το κομπολοι της(***) , οπως και η επακολουθη εκδιωξη του, κακην κακως απο τον συζηγο/χειρουργο Αλεξανδρακη

 


Γ.Π. " κι εγω που ηθελα να κανω σε σενα εκεινη την εγχειρηση σκολικοειδιτας"



Α.Α " καλυτερα γιατι ανθρωπος ειμαι κι εγω ,μπορει να φυγει το νυστερι και να παει ποιο κατω "



.....(απο μνημης)


 

 


Απο τις υπολοιπες ,στο πανθεον μου των παντζο-ταινιων ,περιλαμβανεται οπωσδηπωτε



η με cult στοιχεια ,ασυνηθιστη και με μια "αλλου" αισθητικη προσεγγιση για ελληνικη mainstream κομωδια (*)



το "Μινι φούστα και καράτε" .



(*) αναλογη με το "Αχ αυτη η γυναικα μου".


 


(***) Το σκηνοθετικο ευρημα με το κομπολοι στην συγκεκριμμενη σκηνη και η ολη "χορογραφια των κινησεων ,που τον "παιζει" οπως η γατα το ποντικι ,ειναι απο τις κορυφαιες στιγμες της ταινιας κατα την γνωμη μου ....


 

 

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε με τρέλλαινε ποτέ, αλλά τον διαλέγω στη "Μαριχουάνα Στοπ", για εκείνη τη φοβερή ποιητική του μελέτη :

http://www.youtube.com/watch?v=Lg2YdNXsDJ4

Στα Α/Μ νιάτα του, του πήγαινε και το δικηγορίστικο, όπως στη "Σωφερίνα" και στο "Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος"...
 
Και γω ψηφίζω "Μαριχουάνα Στοπ!"
 
bambinella 100 είπε:
Αυτο το κατι αλλο.
Μια αλλη ταινια που μου αρεσει σχεδον εξισου με την προαναφερθεισα και δυστυχως δεν την ειδα στη λιστα, ειναι το Ο αδελφος μου ο λορδος.

Μαζι με τον Παντζα παιζει ο Κωστας Καρρας, η Αννα Ιασωνιδου, η Μαρικα Κρεβατα και ο Γιαννης Γκιωνακης. Η σκηνοθεσια ειναι του Βαγγελη Σειληνου και αποδεικνυει οτι δεν ηταν μονο υπεροχος χορευτης - χορογραφος και καλος ηθοποιος, αλλα και αξιος σκηνοθετης.

Ο Παντζας σε ρολο αρσενικης Μανταμ Σουσους λεει φοβερες ατακες που μου εχουν χαρισει μεγαλο γελιο με καλυτερη ολων την τελευταια της ταινιας: "Οταν υπαρχει αγαπη στην καρδια της Αθήνας"!!!
ουπς, αυτη ειναι αμιγως παντζοταινια( νεμο, πολυ ευχρηστος ο χαρακτηρισμός ) και πάω να την δω πάραυτα...
 
Ψήφισα το "Μαριχουάνα στοπ", αν και γενικώς δεν μ' αρέσει ούτε έχω δει τις ταινίες που πρωταγωνιστούσε. Πάντως οι "Η Λίζα και η άλλη" και "Η σωφερίνα" δεν είναι ταινίες του Πάντζα γιατί δεν είναι ο πρωταγωνιστής, έχει δευτερεύοντα ρόλο.
 
Με μισή καρδιά ψήφισα... Γενικά ο Πάντζας δεν είναι στις αδυναμίες μου... Δυστυχώς, το χιούμορ του, αν κι εξαιρετικό, δεν ανταποκρίνεται στα "γευστικά" μου κριτήρια! Μου φαίνεται πολύ "ψεύτικο" κάποιες φορές!.... :(

Δεδομένης της παραπάνω άποψης, ξεκινάω αρχής-εξαρχής λέγοντας ότι έχω δει μόνο 4 από τις ταινίες, οπότε και ψήφισα με βάση αυτές! Αν μη τι άλλον, από αυτές τις 4, ξεχώριζε στη συγκεκριμένη και μπορώ να πω ότι από αυτήν την ταινία, τον είδα με άλλο μάτι! :)
 
Μαριαννα, δεν μας ειπες όμως πια ψηφισες για να δούμε και ποια σε εκανε να τον δεις με άλλον μάτι!

ισως μας ξενιζει λίγο γιατι ηταν ενα νεο παιδι με ιδιομορφο χιουμορ και δεν ειχε την εμφανιση των παλιων κωμικών!
 
:D :D :D

Καλά, σήμερα, είπαμε: Δεν είναι η μέρα μου! :D

Συγνώμη βρε παιδιά - νόμιζα ότι το ανέφερα! Μαριχουάνα Στοπ και για μένα! Είναι απολαυστικός κάθε φορά που τον βλέπω! :D
 
Ψηφισα την ταινια "Μαριχουανα στοπ" αν και δεν ταιριαζαν καθολου εκει ως κινηματογραφικο ζευγαρι με την Ζωη Λασκαρη.

Δεν ξερω αν συμφωνειτε σαυτο?
 
ioli1453 είπε:
Ψηφισα την ταινια "Μαριχουανα στοπ" αν και δεν ταιριαζαν καθολου εκει ως κινηματογραφικο ζευγαρι με την Ζωη Λασκαρη.Δεν ξερω αν συμφωνειτε σαυτο?
τον εχω συνδεσει ειτε με την Αλίκη, ειτε με την Προκοπιου!
 
αριαδνη είπε:
τον εχω συνδεσει ειτε με την Αλίκη, ειτε με την Προκοπιου!
Και εγω το ιδιο μαυτες τις δυο που ανεφερες καθως και με την Ελενη Ανουσακη επισης ηταν ταιριαστοι.
 
Αλλη,δηλαδη, "Παμε για... Καφε!" παρεα με Ψαλτη!

Στα τοπ ομως, σιγουρα "Μινι φουστα και καρατε" και "Ο αδερφος μου ο λορδος"...
 
Πίσω
Μπλουζα